Osram Cool Blue Intense - ktoś korzystał ?
Daje dużo światła i w przypadku H7 niestety szybko pada.
Wypróbuj Tungsramy Sportlight +50% lub Mega/Ultralight.
Świecą równie dobrze, a są sporo tańsze.
Wypróbuj Tungsramy Sportlight +50% lub Mega/Ultralight.
Świecą równie dobrze, a są sporo tańsze.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Witam.
Wprawdzie nie używam H7 tylko H1, ale miałem Osram Silverstar +50%, jednak założyłem je po wymianie wkładek dyspresyjnych w reflektorach. Efekt był powalajacy. Wcześniej jechałem w nocy z nosem na przedniej szybie, pow wymianie wkładek i żarówek to jakbym światła długie włączył.
Trwałość? Osramy chyba nie wytrzymały nawet roku. Teraz jeżdzę z Tungsramami +90% od marca i jest ok, a cena znacznie niższa.
Pozdrawiam.
Wprawdzie nie używam H7 tylko H1, ale miałem Osram Silverstar +50%, jednak założyłem je po wymianie wkładek dyspresyjnych w reflektorach. Efekt był powalajacy. Wcześniej jechałem w nocy z nosem na przedniej szybie, pow wymianie wkładek i żarówek to jakbym światła długie włączył.
Trwałość? Osramy chyba nie wytrzymały nawet roku. Teraz jeżdzę z Tungsramami +90% od marca i jest ok, a cena znacznie niższa.
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Mnie interesowało, żeby żarówki świeciły białym światłem.
Zastanawiałem się nad - Night Breaker Unlimited, ale kupiłem (żarówki, które świecą trochę słabiej, ale za to bardziej białym światłem) - Osrama COOL BLUE INTENSE, które w porównaniu do oryginalnych żarówek wypadają bardzo dobrze - duża różnica - kolor bardziej biały (ale bez efektu wiejskiego tuningu, barwa światła 4000 - 4200K) i co najważniejsze jest zdecydowanie więcej światła, ale w moim aucie dali bardzo słabe żarówki na pierwszy montaż.
M.
Zastanawiałem się nad - Night Breaker Unlimited, ale kupiłem (żarówki, które świecą trochę słabiej, ale za to bardziej białym światłem) - Osrama COOL BLUE INTENSE, które w porównaniu do oryginalnych żarówek wypadają bardzo dobrze - duża różnica - kolor bardziej biały (ale bez efektu wiejskiego tuningu, barwa światła 4000 - 4200K) i co najważniejsze jest zdecydowanie więcej światła, ale w moim aucie dali bardzo słabe żarówki na pierwszy montaż.
M.
Zmierz napięcie idące na żarówkę.
Kolega się zdziwił, jak u niego wyszło niecałe 12V.
Po dołożeniu przekaźników i osobnej instalacji elektrycznej do świateł (kilka kabelków), zwykłe żarówki świecą u niego mocniej niż jakiekolwiek mega ultra przed operacją
Kolega się zdziwił, jak u niego wyszło niecałe 12V.
Po dołożeniu przekaźników i osobnej instalacji elektrycznej do świateł (kilka kabelków), zwykłe żarówki świecą u niego mocniej niż jakiekolwiek mega ultra przed operacją
Ciemności rozświetlają mi:
Barwa światła tutaj jest bliżej nieokreślona - ni to 4200, ni to 3800 - taki dziwny kolor. Światła dużo więcej nie ma - przez barwę wydaje się że jest go więcej, ot cała tajemnicaMediana pisze:Mnie interesowało, żeby żarówki świeciły białym światłem.
M.
ILPT
Optycznie jest zauważalna różnica.skaktus pisze: Barwa światła tutaj jest bliżej nieokreślona - ni to 4200, ni to 3800 - taki dziwny kolor. Światła dużo więcej nie ma - przez barwę wydaje się że jest go więcej, ot cała tajemnica
Dużo jeżdżę po drogach wojewódzkich, powiatowych i gminnych - nie za szeroko, zarośnięte pobocza, brak pasów - różnica jest spora. Barwa światła powoduje, że dużo odbija się go od odblasków - słupki hektometrowe, znaki II generacji, wszelkie kamizelki i odblaski widoczne są dużo wcześniej niż pojawiają się w widocznej wiązce świateł.
Oczywiście wszystko jak lampy są czyste. Za brudnymi kloszami to nawet ksenony są jak świeczki.
Kiepska jest żywotność, bo tylko około roku. U mnie przepalają się równo prawa i lewa - w odstępie kilku dni.
Jak dla mnie każdy musi sobie przeliczyć. Te 15 zł więcej za sztukę na rok, to dla jednych dużo, dla drugich mało. Moim zdaniem przy większej liczbie przejechanych km warto - więcej widzisz, jest bezpieczniej.
Zakładam Osram Nightbreaker Unlimited, wcześniej poprzednie wersje, H4.
Pozdrawiam,
M.