Światła cofania alternatywa dla żarówek
Światła cofania alternatywa dla żarówek
Trafiłem na takie ledy :
1156 800lm
Pomijając kwestię grzania się ( cofamy zaledwie chwilę) ciekawi mnie jak taki patent może sprawdzić się w porównaniu ze zwykłą żarówką 21W.
1156 800lm
Pomijając kwestię grzania się ( cofamy zaledwie chwilę) ciekawi mnie jak taki patent może sprawdzić się w porównaniu ze zwykłą żarówką 21W.
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
- smokuxx1987
Zmontowałem sobie ostatnio wkład do żarówki cofania na XM-L-u, do tego sterownik na ax2002 ustawiony na 2A i po kilkunastu sekundach parzy.
Te 7 W świeci 2x mocniej od żarówki 21W, ale to może zasługa tego że światło nie odbija się od odbłyśnika tylko bezpośrednio przez klosz wychodzi.
Jeśli to ma żeczywiście te 50 W to nawet przy kilkunastu sekundach świecenia długo nie poświeci.
No i cena troche przesadna.
Teraz doczytałem w opisie 50W 800 lumenów.
Czyli moc pobierana powinna być jakieś 10W
Te 7 W świeci 2x mocniej od żarówki 21W, ale to może zasługa tego że światło nie odbija się od odbłyśnika tylko bezpośrednio przez klosz wychodzi.
Jeśli to ma żeczywiście te 50 W to nawet przy kilkunastu sekundach świecenia długo nie poświeci.
No i cena troche przesadna.
Teraz doczytałem w opisie 50W 800 lumenów.
Czyli moc pobierana powinna być jakieś 10W
- pegasus_sis
Gdyby tak dać przetwornicę step UP na żarówkę cofania i podnieść napięcie do np 16-17V?
Efekt murowany . Wiadomo że napięcie trzeba dobrać doświadczalnie.
Żarówka nie poświeci tak długo jak na 14V ale nie kosztuje tak dużo jak LED i można sobie pozwolić na wymianę przykładowo raz na 3 miesiące.
Jeśli chcecie fajny sklepik z "żarówkami" LED na eBay to proszę:
3c-made-in-china
Szukajcie 80W .
Efekt murowany . Wiadomo że napięcie trzeba dobrać doświadczalnie.
Żarówka nie poświeci tak długo jak na 14V ale nie kosztuje tak dużo jak LED i można sobie pozwolić na wymianę przykładowo raz na 3 miesiące.
Jeśli chcecie fajny sklepik z "żarówkami" LED na eBay to proszę:
3c-made-in-china
Szukajcie 80W .
http://www.banggood.com/2-x-HID-White-1 ... 64704.html znalazłem takie coś, jak myślicie warto?
- extreme_ilumin