Podziel się swoją radością

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

marmez pisze: A jak się ma klienta pedanta
Zaraz zaczniemy temat rzekę :D Są też klienci "mondrzejści" którzy widzą robotę pierwszy raz na oczy i znają się lepiej od chłopa, który siedzi w tym 8 czy 10 lat. Czytają te bzdury z gazetek produktów, fora i gazety typu murator dom czy jakie tam, i wmawiają swoje racje. A wiadomo że artykuły w takich miejscach są sponsorowane i nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Bardziej wierzą i ufają przedstawicielom handlowym i hurtownikom aniżeli wykonawcy robót. Dochodzi do tego że wywalą 2x więcej środków na materiały niż normalnie się wydaje, dochodzą przez to jakieś dodatkowe prace i utrudnienia, i chcą żeby im to wszystko zrobić za standardową stawkę :| Panie, szukaj pan kogoś innego :mrgreen:

Są też tacy którzy myślą tylko o tym, że wykonawca chce ich oszukać, i szukają dziury w całym. Przyrządzają jakieś zawiłe umowy żeby się zabezpieczyć nie wiadomo przed czym. My wykonujemy swoją pracę solidnie a wszelkie odchyłki mieszczą się w normach, choć zwykle są kilkukrotnie mniejsze. I zamiast cieszyć się ładnie wykonaną robotą, klient potrafi opukać palcem każdy centymetr z 600 metrów kwadratowych tynku w domu, żeby znaleźć kilka "pustych" miejsc gdzie tynk się nie trzyma, i wydzwaniać z pretensjami (sytuacja autentyczna z tego roku). Po przyjeździe okazuje się że ten pusty dźwięk to po prostu pęknięty suporex lub inne puste miejsce w ścianie - klient zostaje z dziurawymi ścianami a my odjeżdżamy. I potrafi dzwonić średnio tak ze 2 razy w tygodniu z jakimiś głupotami. Ja nie wiem, jak ja bym miał się tak wszystkim przejmować to bym chyba z tego stresu bardzo szybko kopnął w kalendarz :D

A i są klienci bardzo fajni, często mają jakieś większe inwestycje a co za tym idzie większe środki. "Panowie róbcie tak aby było ok, w piwnicy może być krzywo ale na górze ma być ładnie, ja dopłacę w razie czego". No i nie mamy powodów żeby takiego człowieka na czymś oszukiwać, robi się robotę porządnie, a jak taki potem dzwoni to nie po to żeby się czepiać tylko po to żeby ustalić nowy termin nowych prac :smile:

A najlepsi i najbardziej gościnni ludzie są na wsi, ale nie jacyś krawaciarze co to się budują na mazurach bo ci są najgorsi, ale normalne ludziska pracujący na roli. Przyjeżdżamy i od razu leci kobita z tacą z kawą i ciastem, a na koniec robót poczęstunek wiejskich wyrobów jeśli wiecie co mam na myśli.

O oszustach nawet nie chce mi się pisać, zdarzało się że po wpłaceniu zaliczki wyegzekwowanie reszty należności graniczyło z cudem. Potrafią przez pół roku dzwonić codziennie z inną ściemą, kłamanie mają we krwi, może ojciec polityk czy co?
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
święta tuż, tuż... Ręce bolą od mieszania ciasta, ale perspektywa pyszności rekompensuje wszystko...

Obrazek
Obrazek

Pełna współpraca, ja mieszałem ciasto, żonka wykrawała i piekła, młody dekorował. :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Wygląda smakowicie :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Zmęczony po pracy dowiaduję się od mamy, że jej tel woła o PUK. Karta jest moja, tyle, że nic poza SIMem nie mam ... Pytanie do googla i okazało się, że w Play to proste jak drut. 1 rozmowa, 3 pytania i PUK otrzymany a karta odblokowana. :mrgreen:
PS jeszcze wieczorno-nocne przenoszenie forum i wreszcie weekend ;)
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

A do mnie dotarła moja K40M zatrzymana na cle,ale jakoś udało mi się bez niego :mrgreen:
Dla tych co jeszcze nie mają...wartość na papierze 15$,w środku brak innych papierów w stylu faktura czy paragon,pudełko otwierane przez celnika (nacięcie i taśmy PocztyPL).
Vigo

Post autor: Vigo »

O, widzisz to miałeś farta, u mnie nie zaglądali do środka tylko dowalili VAT i cześć. :evil:

___
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

Mnie też prosili o przesłanie papierów :razz:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Podczas naprawy lampek, padł mi panel miernika w zasilaczu, cały czas podawał max wartości prądu i napięcia. Dwa dni z paskudem walczyłem... w końcu się udało znaleźć, kondensator, który robił zwarcie na końcówce Vref procesora.
Naprawiłem i już się ładuje akumulator, używany do prób. Od jutra ruszają prace...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

http://stooq.pl/q/?s=tim&c=10d&t=l&a=ln&b=1

24% w ciągu lekko ponad tygodnia :)
Awatar użytkownika
septius

Post autor: septius »

http://www.trojmiasto.pl/mikolaje-na-motocyklach

Udało się, pogoda dopisała, kasa na cel szczytny zebrana :mrgreen:
Tylko teraz trzeba sól z motocykla zeskrobać coby przez zimę nie dorwała go klątwa lisa :)
Pozdrawiam
Jacek
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

neutrinus pisze:http://stooq.pl/q/?s=tim&c=10d&t=l&a=ln&b=1

24% w ciągu lekko ponad tygodnia :)
Ale miałeś nosa... Jak to wytłumaczyć? Jakieś racjonalne przesłanki?
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

tnt_gt pisze:Ale miałeś nosa... Jak to wytłumaczyć? Jakieś racjonalne przesłanki?
Nie kupiłem w samym dołku, kupuję po trochę. Jak popatrzysz na trend z 3lat to czegoś się można było spodziewać.

Nie zajmuję się tym zawodowo, raczej nieszkodliwe hobby (jak się postawi limity)
FunkyJB

Post autor: FunkyJB »

Witam,
Uprzedziłeś mnie Pyra z tymi pierniczkami, choinki rewelacja - jedna piękniejsza od drugiej. ;)
Ja też startuję w tej konkurencji, przed świętami spróbuję coś zaprojektować i wykonać z piernika , to się pochwalę.

Pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

A ja już po pracy w domu, nie miałem na dziś super pilniej roboty, którą musiałbym wykonać osobiście, więc wziąłem sobie urlop. Niech paluch trochę odpocznie, bo będzie mi potrzebny przy lutowaniu diod :mrgreen:
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Urządzenie wielofunkcyjne z Biedronki przecięło deskę i ją przeszlifowało :) dodatkowo przyszło 5m taśmy diodowej od Chińczyka za 8$.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Zablokowany