Bocialarki mały tuning

co i jak zrobiłem...
Awatar użytkownika
midi

Bocialarki mały tuning

Post autor: midi »

Witam, otwierając wczoraj swoją szafkę przy łóżku rzuciła mi się w oczy Bocialarka, dostałem ją od Tomka przy okazji pierwszego spotkania. Z tego co wiem była to jedna z pierwszych wersji, naszła mnie ochota by coś z nią zrobić, w końcu fajnie leży w dłoni, jest mała i ma sporo miedzi w sobie tak więc można by ją troszkę podrasować. W oryginale miała w sobie P4 z refem 20mm IMS, jakoś nie mogę się do końca przekonać do tych seouli jak i reflektorów choć postrzegane są przez wielu jako bardzo dobre, driver który siedział na pokładzie to jeden z pierwszych Cali&Df, była to wersja na AMC. Rozebrałem wszystko, niestety dioda jak i driver poległy, ref w sumie ocalał. Na początku musiałem wbić do końca miedziany radiator wystający z boby, dorobiłem moduł na którym osiadła Q5 i najnowszy driver Cali&Df, za pomocą kleju termo skleiłem moduł z miedzianym radiatorem, dociskałem bardzo mocno by masa modułu była z nim połączona. Na diodę poszła izolacja jak i za razem dystans dla refa który za jego pomocą był odpowiednio ogniskowany względem leda. Ref który zastosowałem to DX-owy 18mm OP jednak z jakiejś nowej serii, na jego zewnętrznej powierzchni zamocowałem oring GITD, szybka to poliwęglan AR. Na tę chwilę nie zmontowałem włącznika, zrobię to dziś, postaram się i tu troszkę poprawić, oryginalny jest blokowany kawałkiem plastiku,pracuje dość twardo, czy się uda zobaczymy wieczorem. Latarka ma służyć jako codzienne EDC, ref ustawiłem tak by wiązka była dość rozproszona jedna bez żadnych artefaktów, nawiasem mówiąc nadawał by się idealnie na rower. Mimo że ref jest mniejszy od 20mm IMS-a to dobrze zogniskowany zapewnia większy zasięg, dioda Q5 też swoje robi i sprawdza się doskonale. Jak dam rade, wieczorem zrobię fotki jak świeci.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
cdn.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...o kurczę :shock:
zupełnie nowy image, jestem w szoku. bardzo pozytywnym ;-)
Midi, ale Ty masz ostatnio pomysłów...ciekawe , co następne.... :wink:
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

No i jest pomysł na bocialarkę V 3.0 za 250 pln sztuka :mrgreen:
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Ewentualnie na limited edition :D 20szt dla wybranych :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Włącznik gotowy, można go rozkręcać, dostęp jak trzeba.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I tak się to zakończyło :wink:

ps. tak świeci
Obrazek
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
salmo

Post autor: salmo »

Witam wszystkich (po dłuuuugiej lekturze forum).

Pytanie:

Po co to "skalpowanie"(przetaczanie) body chińskiej latareczki ?

Pozdrawiam

Michał
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

salmo, sztuka dla sztuki :mrgreen:
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
salmo

Post autor: salmo »

Dminik

nic dodać,nic ująć

Ja tylko czasem sobie kręcę starym biopace,hehe
ODPOWIEDZ