ElSor pisze:maciex93 pisze:Czekolada dla ElSora
!
Nie żebym wybrzydzał ale wolę jakiś wyjazd all-inclusive
Wyjazd? A kto wtedy będzie czuwał nad forum? W żadnym wypadku wyjazd!
Prędzej kilo pistacji
BTW. Tak z ciekawości chciałem sobie wypróbować ten darmowy certyfikat i się okazało, żeby podpiąć cert do hostingu w Unixstorm, to trzeba jeszcze płacić 123zł/rok za stałe IP
Fajnie by było, gdyby chociaż logowanie do światełek było szyfrowane, choć nie wiem jak to zrobić, żeby tylko szyfrowanie, chyba, że szyfrowanie całego ruchu to nie jest jakieś obciążenie dla serwera. Albo wybór, niektóre serwisy tak mają/miały, że domyślnie bez szyfrowania, ale można sobie kliknąć i mieć po HTTPS.
Dobra, to takie marzenie małe, do którego finansowo chętnie bym się dołożył, gdyby były osobo*godziny mogące to uruchomić w przyszłości (nie pali się
).
To jak już przy okazji, to z płatnych certyfikatów (bo ten darmowy, to co roku trzeba nowe konto zakładać i nowy generować, bo odnowienie jest już płatne (gdzieś tak czytałem)) to Comodo Positive SSL jest tani, nawet przez polskiego reselera:
https://www.hekko.pl/certyfikaty_ssl.html 25zł/rok. Gdzieś w jakimś bałkańskim serwisie widziałem za $6,95 chyba, ale to już dużej różnicy nie robi.
Pozdrawiam, marmez