Generator ozonu DIY
arekm,
Ciężko to określić, więc niestety musimy im wierzyć organoleptycznie, ale pewnie jest troche zawyżone ...
Ciężko to określić, więc niestety musimy im wierzyć organoleptycznie, ale pewnie jest troche zawyżone ...
Kod: Zaznacz cały
http://www.ebay.com/itm/111164383665
Gazowałem sypialnię a w szególności materac w sobotę. Zamiast 15 minut zapomniałem i gazowało ponad godzinę. Nie wiem gdzie to siedzi ale jest wtorek a w pokoju jeszcze czuć charakterystyczny zapach.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Tylko co tak czuć? Ozon powinien się już dawno rozpaść po takim czasie i w takiej temperaturze.
Hej,
Ozonator dotarł, dokładnie po 3tygodniach od wysyłki.
Iskierki skaczą aż miło, smierdzi ozonem strasznie
Instrukcji nie było, ale mały sneakpeak do środka wyjasnił z której strony podłączyć plytki a 230V.
W weekend wpakuję to w ładną PRL'owską obudowę...
@Fluxor
Czy Twoje płytki są takie głośne ?
Strasznie chałasuje, tzn brzęczy
Ozonator dotarł, dokładnie po 3tygodniach od wysyłki.
Iskierki skaczą aż miło, smierdzi ozonem strasznie
Instrukcji nie było, ale mały sneakpeak do środka wyjasnił z której strony podłączyć plytki a 230V.
W weekend wpakuję to w ładną PRL'owską obudowę...
@Fluxor
Czy Twoje płytki są takie głośne ?
Ostatnio zmieniony czwartek 18 gru 2014, 18:00 przez Issac, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak właśnie ma się zachowywać. Masz okazję posłuchać wysokiego napięcia.Issac pisze:Czy Twoje płytki są takie głośne ?
Fluxor,
Nie jedną swiecę iskorową trzymałęm, wiec wiem co to życie na krawędzi XD
Nie sądziłem "ze az tak"..
Dostałęm 2 płytki i zamocuje je poziomo, gdyby był problem z ich stabilnością to podepre kawałkiem drewienka
Raczej powyżej 2cm iskierka nie skoczy, zresztą powierzchownie po suchym drewnie też nie powinna
Nie jedną swiecę iskorową trzymałęm, wiec wiem co to życie na krawędzi XD
Nie sądziłem "ze az tak"..
Dostałęm 2 płytki i zamocuje je poziomo, gdyby był problem z ich stabilnością to podepre kawałkiem drewienka
Raczej powyżej 2cm iskierka nie skoczy, zresztą powierzchownie po suchym drewnie też nie powinna
Hej,
Po 85zł, 3tygodniach czekania, 4h pracy - złożyłem
VIDEO
Koszty całkowite:
83zł - Ozonator
Stara farelka - z piwnicy aka. NiszczycielGniazek (sprawna i pewnie by jeszcze kilka dekad pogrzała, ale cóż... potrzeba wyższa)
2zł - Kontrolka + bezpiecznik szklany 0,5A z oprawką
4h pracy- czyszczenie/malowanie/montowanie
+ bezcenne normalia - wkręty/cyna/koszulki termokurczliwe/klej na gorąco/kawałek drewna etc...
- 2 pocięte palce z braku podstawowych zasad BHP (omskneła mi się piła szablasta)
Z tego co widzę gotowa o takiej samej teoretycznie wydajności kosztuje ponad 400zł, więc w tej cenie zrobiłbym monstrum o wydajności 35 000mg/h i wysterylizował cały park yellowstone
Co prawda bez bajeranckiego pilota i wbudowanego timera, ale 50zł i mam wbudowany timer... w skrócie - zbędne dla mnie, mam programator gniazdkowy za 30zł...
Pobór teoretyczny ~ 100W, z czego w lato spokojnie będę mógł zasilać z panelu słonecznego, więc O3 for free
Wentylator ~ 40W
Ozonator ~ 60W
Oczywiście nie byłbym sobą, bez małego "peaku" do środka:
Konsturcja prosta, aż boli, wywaliłem grzałki i wstawiłem płytki ceramiczne, zamocowane na kawałku drewna, włączniki standardowe.
Sorki za brak zdjęcia ze środka, ale śpieszno mi było, nie chce mi się znowu tego rozbierać
Po 85zł, 3tygodniach czekania, 4h pracy - złożyłem
VIDEO
Koszty całkowite:
83zł - Ozonator
Stara farelka - z piwnicy aka. NiszczycielGniazek (sprawna i pewnie by jeszcze kilka dekad pogrzała, ale cóż... potrzeba wyższa)
2zł - Kontrolka + bezpiecznik szklany 0,5A z oprawką
4h pracy- czyszczenie/malowanie/montowanie
+ bezcenne normalia - wkręty/cyna/koszulki termokurczliwe/klej na gorąco/kawałek drewna etc...
- 2 pocięte palce z braku podstawowych zasad BHP (omskneła mi się piła szablasta)
Z tego co widzę gotowa o takiej samej teoretycznie wydajności kosztuje ponad 400zł, więc w tej cenie zrobiłbym monstrum o wydajności 35 000mg/h i wysterylizował cały park yellowstone
Co prawda bez bajeranckiego pilota i wbudowanego timera, ale 50zł i mam wbudowany timer... w skrócie - zbędne dla mnie, mam programator gniazdkowy za 30zł...
Pobór teoretyczny ~ 100W, z czego w lato spokojnie będę mógł zasilać z panelu słonecznego, więc O3 for free
Wentylator ~ 40W
Ozonator ~ 60W
Oczywiście nie byłbym sobą, bez małego "peaku" do środka:
Konsturcja prosta, aż boli, wywaliłem grzałki i wstawiłem płytki ceramiczne, zamocowane na kawałku drewna, włączniki standardowe.
Sorki za brak zdjęcia ze środka, ale śpieszno mi było, nie chce mi się znowu tego rozbierać
Ja swój złożyłem już w sierpniu 2014, na kicie z a.......gro, od tego czasu dość często używam, w domu i w aucie.
Świetne efekty odświeżające, sypialnia, szafy, pokój na graty itp. . Na razie steruję go czasówką Grässlina.
Mój jest na dwóch płytkach, 7g/h (może nawet do 10g/h wyrobić).
Znakomita sprawa, polecam!
Świetne efekty odświeżające, sypialnia, szafy, pokój na graty itp. . Na razie steruję go czasówką Grässlina.
Mój jest na dwóch płytkach, 7g/h (może nawet do 10g/h wyrobić).
Znakomita sprawa, polecam!
Breshnew