Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

W Poznaniu też jest Zoo... ale ja tam się przy niczym nie upieram, po prostu dzielę się zasłyszaną radą.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

piciex pisze:kupę Cejrowskiego wetknąć pod dachówki. :mrgreen:
Chałupa się przewróci ;)
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Czytam i czytam po internetach, a tu jak nie kupa Cejrowskiego to jakieś pułapki. :-| Na cholerę mi pułapki :!: :?: Mam ją złapać, nadać imię i się zaprzyjaźnić? Najchętniej nawierciłbym w suficie mały otwór wpuścił jakiś cyklon B i wyprowadził się na kilka dni. :mrgreen: Tak zrobiłem z osami 2 lata temu i podziałało doskonale.
/otwór nadal mam- na wszelki wypadek/
zxcvb

Post autor: zxcvb »

Czyli nie musisz wiercić, gorsza część roboty zrobiona :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Veldrinn

Post autor: Veldrinn »

piciex, radzę działać szybko bo jak się zadomowią na dobre to w perspektywie możesz mieć zrywanie dachu i dość poważny remont. Mówię z autopsji :)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

piciex, Sierść psa, najlepiej jakiegoś śmierdziela, wyczesać jakiegoś kundla i tam gdzie łażą do woreczka z dziurkami. Winne potencjalnie atrakcyjne dla nich miejsca też. Wyniosą się.
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

To chyba zbieg okoliczności. Jadę dzisiaj do pracy i po chwili pedał gazu nie reaguje i zapala się jedna z kontrolek tzw. "spirala". Tak się złożyło że stałem wtedy na przejeździe, więc myślę sobie koniec z jazdy. Wysiadłem z samochodu aby sprawdzić wiązkę od elektronicznego potencjometru, ale nie zauważyłem nic niepokojącego. "Uruchomiłem ponownie" silnik kontrolka zgasła. Co prawda z małymi problemami ale udało się dojechać do pracy. Po przyjeździe do domu otwieram maskę i widzę odgryziony wężyk od spryskiwaczy, zniszczone kable od niedawno wymienionej cewki WN (trzeba kupić całość dzięki renault), gruby kabel od aku, i zapewne przewody od potencjometru...
zxcvb

Post autor: zxcvb »

Są też ultradźwiękowe odstraszacze zasilane z 12V. Nie są przyjemne też dla człowieka, dlatego nie polecam stosować ich w pobliżu przebywających ludzi.
Jeśli chodzi o skuteczność, to brat miał rozszarpane wygłuszenie silnika, a po zastosowaniu tego urządzenia więcej się to nie zdarzyło (w ciągu ok. 2 lat, cały czas parkowanie na zewnątrz).
Awatar użytkownika
przemek1602

Post autor: przemek1602 »

Zwierzęta się do nich przyzwyczajają.
fxxx

Post autor: fxxx »

WC tuning podobno skutkuje;)
Awatar użytkownika
Jacek318

fxxx, co to znaczy?

Mam teraz dwie sprawne cewki z uszkodzonymi przewodami. Ciekawe czy da się to jakoś rozebrać. Elektrozawór od par paliwa teoretycznie też był nierozbieralny :) Tarcze hamulcowe zintegrowane z łożyskami, łożyska w urządzeniach zalewane żywicą a interes się kręci.
fxxx

Post autor: fxxx »

kostkę do WC zawieś w komorze :)
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Jacek318 pisze:Po przyjeździe do domu otwieram maskę i widzę odgryziony wężyk od spryskiwaczy, zniszczone kable od niedawno wymienionej cewki WN (trzeba kupić całość dzięki renault), gruby kabel od aku, i zapewne przewody od potencjometru...
Który to model, bo starsze miały jedną cewkę i rozdzielacz, podwójne cewki, lub w nowszych jedna cewka na jeden cylinder.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
Jacek318

Clio 2 Ph2 jedna cewka ze zintegrowanymi przewodami. Może się źle wyraziłem, wszystko utopione w jednej obudowie. Przewody WN najwyraźniej bardzo jej smakowały, zostały po kolei bardzo ładnie oskurowane :lol:
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Jak masz dobrego elektryka, to Ci to ożeni z klasyczną cewką, z odpinanymi przewodami od starszego modelu.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2379154.html (zdjęcie cewki)
Zablokowany