Akurat to są dane które można rozsynchronizować. Nikomu nic się nie stanie jeśli stan nieprzeczytanych postów na nowym serwerze wróci do stanu sprzed przenosin. W sumie nie trzeba wyłączać pisania postów, trzeba zastrzec że od godziny takiej i takiej wszystkie napisane posty nie będą istniały na nowym serwerze. Pisanie można wyłączyć tylko na chwilę podczas kopiowania bazy oraz plików (załączników do postów) aby tutaj nic się nie pokiełbasiło.ElSor pisze:Czytanie nieprzeczytanych postów ma także wpływ na bazę. Można to wyczyścić przed zrobieniem backupu bazy danych ale wstępnie nie planuję niczego usuwać.Calineczka pisze:Myślę, że wyłączymy tylko pisanie postów i rejestrację czyli to, co ma wpływ na zawartość i bazy, samo czytanie mam nadzieję nikomu nie zaszkodzi a lektura będzie dostępna w czasie przenosin...
wyłączenie forum
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
Czas generowania strony chyba się nie zmienił? W sumie i tak generowała się dosyć szybko.
OpenDNS jeszcze nie ma adresu, wkleiłem do routera na chwilę adresy które widnieją na starej stronie, do tego polecenie ipconfig /flushdns, restart przeglądarki, i już działa. Może warto takie info dodać na starej stronie, niektóre dnsy aktualizują się dosyć długo więc niektórzy pewnie dopiero jutro uzyskają dostęp do strony.
OpenDNS jeszcze nie ma adresu, wkleiłem do routera na chwilę adresy które widnieją na starej stronie, do tego polecenie ipconfig /flushdns, restart przeglądarki, i już działa. Może warto takie info dodać na starej stronie, niektóre dnsy aktualizują się dosyć długo więc niektórzy pewnie dopiero jutro uzyskają dostęp do strony.
Nie no FTP to jest straszny muł jeśli chodzi o przesłanie setek lub tysięcy małych plików. Można było spakować to do kilku dużych plików na serwerze, przerzucić, a potem rozpakować na nowym. Byłoby duuuuuużo szybciejElSor pisze:Robota w toku ... zdjęcia jeszcze się kopiują mimo 3 równoległych sesji FTP
Nie do wszystkiego miałem dostęp a też nie sądziłem, że aż tyle czasu to zajmie więc nie próbowałem innych sztuczek niż zwykłe przesyłanie. Gdyby zaszła potrzeba znalezienia innego hostingu, to będę już bogatszy o kilkanaście godzin doświadczeńManekinen pisze:Można było spakować to do kilku dużych plików na serwerze, przerzucić, a potem rozpakować na nowym.
- Calineczka
- Kontakt:
Darujcie sobie forumową wyszukiwarkę.
Wyszukiwarka w phpbb działa naprawdę kiepsko i niepotrzebnie obciąża bazę danych.
IMHO sto razy lepiej pozostać przy googlowej.
Wyszukiwarka w phpbb działa naprawdę kiepsko i niepotrzebnie obciąża bazę danych.
IMHO sto razy lepiej pozostać przy googlowej.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
- Calineczka
- Kontakt: