Jak oszczędzać nawet kilkadziesiąt zł na zamówieniach z Ebay
tu właśnie widać zaletę kart typu "cinkciarz", "bzwbk", które można zasilić gotówką lub z kantoru on-line. W tej chwili na mojej byłby to zakup (50) dolarów po 3,4143 zł (a w weekend zdaje się jest nieco wyższy kurs niż np. w poniedziałek rano).maciex93 pisze:A w kantorze 3,4zł
Pamiętam, że kiedyś porównywałem i zasilenie karty dolarowej złotówkami w gotówce wychodziło drożej niż zakup gotówki USD w kantorze (i wpłata na konto karty).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Witam.
Ostatnio nie mogłem zrobić zakupów na FT jak zwykle miałem minimalny zapas USD w stosunku do tego co chciałem wydać.
Poszukałem podobnych przedmiotów na DX kwota zakupów była niższa i o dziwo udało się.
Dziś znów nie mogłem zrobić zakupów ale na BG ale coś mnie tknęło i sprawdziłem ile dokładnie poszło podczas zakupów na DX.
Z przeliczeń wyszło że zapłaciłem 8-9% więcej niż wypadałoby z podsumowania DX
Kupiłem dodatkową sumę USD i udało się zapłacić kartą na BG... ale łyknęło dodatkową ilość $
Wygląda na to że mój bank internetowy (T-Sync) zaczął doliczać dodatkowe opłaty za płatność kartą w zagranicznych sklepach!
To pewnie wynik ostatnich zmian w regulaminie....
Czy Wy także Zauważyliście coś takiego?
Tak czy inaczej szkoda tych dodatkowych $
Chyba trzeba szukać innych opcji.
Ostatnio nie mogłem zrobić zakupów na FT jak zwykle miałem minimalny zapas USD w stosunku do tego co chciałem wydać.
Poszukałem podobnych przedmiotów na DX kwota zakupów była niższa i o dziwo udało się.
Dziś znów nie mogłem zrobić zakupów ale na BG ale coś mnie tknęło i sprawdziłem ile dokładnie poszło podczas zakupów na DX.
Z przeliczeń wyszło że zapłaciłem 8-9% więcej niż wypadałoby z podsumowania DX
Kupiłem dodatkową sumę USD i udało się zapłacić kartą na BG... ale łyknęło dodatkową ilość $
Wygląda na to że mój bank internetowy (T-Sync) zaczął doliczać dodatkowe opłaty za płatność kartą w zagranicznych sklepach!
To pewnie wynik ostatnich zmian w regulaminie....
Czy Wy także Zauważyliście coś takiego?
Tak czy inaczej szkoda tych dodatkowych $
Chyba trzeba szukać innych opcji.
Kwota jest pobierana bezpośrednio z karty czy płacisz przez paypal i paypal pobiera z karty?
Masz w t-mobile ? Dawny sync?
Masz w t-mobile ? Dawny sync?
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Pisząc T-Sync miałem na myśli dawny Alior-Sync.
Karta niby jest przypisana do PayPal ale zawsze płaciłem nią bezpośrednio i do tej pory pobierano z niej dokładnie tyle ile kosztowały rzeczy w koszyku.
Z PayPal-a korzystałem tylko raz i nie spodobało się mi.
Teraz zawsze tylko karta debetowa, nic nie zmieniałem strona FT też się nie zmieniła.
W historii transakcji nie ma nic o PayPal jest tyko nazwa sklepu - DX, BG itp...
Karta niby jest przypisana do PayPal ale zawsze płaciłem nią bezpośrednio i do tej pory pobierano z niej dokładnie tyle ile kosztowały rzeczy w koszyku.
Z PayPal-a korzystałem tylko raz i nie spodobało się mi.
Teraz zawsze tylko karta debetowa, nic nie zmieniałem strona FT też się nie zmieniła.
W historii transakcji nie ma nic o PayPal jest tyko nazwa sklepu - DX, BG itp...
Panowie a napiszcie czy da się zrobić tak aby paypal ciągnął środki jedynie z karty a nie z salda+karty? Miałem jeszcze trochę środków na saldzie paypal ale za mało aby tym zapłacić, podczas płatności było pokazane że ściągnie mi z salda to co mam a resztę z karty, i nie miałem żadnego wyboru aby to przestawić, a chciałem te środki na saldzie sobie zostawić. Czemu? Błyskawiczne doładowania nie wspierają t-mobile, a przypisaną kartą też się nie da doładować paypala.