Nietypowo - oświetlenie dziecięcego rowerka
- smokuxx1987
SolarStorm SC01 napędzany paluszkiem AA powinien się tu nieźle sprawdzić.
Jak zamówisz w Banggood do końca tygodnia, to do połowy grudnia powinien dojść.
Tylko może być problem z zamocowaniem.
Jak zamówisz w Banggood do końca tygodnia, to do połowy grudnia powinien dojść.
Tylko może być problem z zamocowaniem.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Kup (albo odkup) jakiegoś chińskiego gotowca, ultrafire s5 albo convoya s2, cokolwiek. Standardowy driver ak-47 ma ~1A w maksie i ograniczenie przed oślepianiem masz wbudowane . Dioda będzie prawie na pewno w kolorze Zombie Blue więc to jedyna rzecz do ewentualnej podmiany (nichia albo cokolwiek innego przy tych prądach), jak wrzucisz do tego optykę w prostokąt to rozkład światła będzie równomierny i przez to mniej oślepiający sam z siebie.
A jak podrośnie to zmodyfikujesz do stosownego standardu.
Jeśli chodzi o tylne to na 18650 za bardzo nie ma, ja kończę robić dla siebie .
A jak podrośnie to zmodyfikujesz do stosownego standardu.
Jeśli chodzi o tylne to na 18650 za bardzo nie ma, ja kończę robić dla siebie .
Ja swoim dzieciakom kupiłem czołówki (prezent pod choinkę).Olleo pisze:Chwileczka, momencik. A kto tu mówił o byciu widocznym? Mam ogrodzony teren dookoła domu, na którym dziecko chce się bawić po zmroku. Diodka 5mm mu na to nie pozwoli. Nigdy dziećmi nie byliście?
Kumpel też tak zrobił i teraz w Święta banda będzie biegała po nocy z czołówkami.
W Skalniku mają dobrą cenę na czołówkę PETZL Tikkina. Kupowałem 4 sztuki, więc przesyłkę miałem za darmo.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
A widzisz, to nawet dobry pomysł. Sam mam czołówkę, o której zapomniałem z chwilą kupienia pierwszej latarki z Cree. Pomyślę nad tym rozwiązaniem. Kiedyś Energizer całkiem spoko czołówki sprzedawał ze swoimi bateriami za jakieś 50zł. Ten Tikkin z 60 lumenów nie jest za słaby? Porównując z customizowanym Convoyem z 900 lm
Aaa, jak ogrodzony i do zabawy to inna bajka. Musisz zamówić na forum customowy driver z milionem migających trybów .
A poważnie, to czołówki nie muszą mieć takiego wygaru, liczy się oświetlanie szeroko i blisko, równomiernie. Zrobiłbym zdjęcia poglądowe ale nie mam czym.
Rozumiem, że raczej chcesz gotowe, niż się bawić w przerabianie?
PS: jak dla dzieciaków to nawet bez przerabiania - zoom to tylko więcej radochy przy zabawie a jak się diodka zjara to podmienisz na cokolwiek razem ze sterownikiem: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13409
A poważnie, to czołówki nie muszą mieć takiego wygaru, liczy się oświetlanie szeroko i blisko, równomiernie. Zrobiłbym zdjęcia poglądowe ale nie mam czym.
Rozumiem, że raczej chcesz gotowe, niż się bawić w przerabianie?
PS: jak dla dzieciaków to nawet bez przerabiania - zoom to tylko więcej radochy przy zabawie a jak się diodka zjara to podmienisz na cokolwiek razem ze sterownikiem: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13409