Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Aaa to wszystko jasne. :-|
Ja na razie mam tylko info, że wszystkie elementy poszły szwedzką pocztą z Banggood.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Skilhunt H02R.
Dobra jakość, cena, moc i akcesoria.

Obrazek

Obrazek
fotorondo

Post autor: fotorondo »

rafalklis, przypominam o dodawaniu linków.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

rafalklis pisze:Skilhunt H02R.
Dobra jakość, cena, moc i akcesoria.
Cena powiadasz ? A gdzie ?
Bo ja widze okolo $60

No i akcesoria ?
Ja na to ani filtrow ani dyfuzora nie widzialem :(
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

@ fotorondo jakich linków?
@ cpt.Nemo
Klips, o-ringi, smyczka, wyjmowany magnes

Cena była $ 45.82 tutaj:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6338009651.html
fotorondo

Post autor: fotorondo »

rafalklis, linków do sklepu oczywiście.
joon

Post autor: joon »

ptja pisze:RF24L01+? Jeśli dobrze rozpoznałem i planujesz użyć tego z arduino, to zerknij na RF24 i RF24Network z http://maniacbug.github.io/RF24Network/index.html
Ciekawe podejście i z pierwszych moich doświadczeń wynika, że fajnie działa.
jakie duino, czyste c ;)
ptja

Post autor: ptja »

joon pisze:jakie duino, czyste c ;)
a że niby język, w którym się programuje arduino jest jakiś nieczysty? Że niby Kernighan ritchie z bólu, gdy go ludzie używają? :)

A ja muszę znaleźć chwilkę na przyjrzenie się temu: ESP8266 Remote Serial Port WIFI Transceiver Wireless Module.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Vigo

Post autor: Vigo »

Naszło mnie ostatnio na uzupełnianie moich zasobów narzędziowych, w związku z czym nabyłem klucz regulowany Knipex, oraz przecinak Cobolt tej samej firmy:

Obrazek

Oraz taki zestaw szwedzkiej firmy BAHCO S330:

Obrazek
Obrazek

Niedawno też zakupiłem taki malutki i kompaktowy komplecik bitów z grzechotką firmy WIHA (dla porównania rozmiarów z scyzorykiem Victorinoxa 91mm):

Obrazek
Obrazek
fxxx

Post autor: fxxx »

ten klucz knipex to ile? Poluję na taki tylko może ciut większy. Ceny zabijają :(
Vigo

Post autor: Vigo »

fxxx pisze:ten klucz knipex to ile? Poluję na taki tylko może ciut większy. Ceny zabijają :(
Dałem 75zł, to 18-stka, też mam jeszcze w planach 86 03 300 (30cm), może kiedyś jeszcze 12,5cm maluszka sobie do plecakowego EDC sprawię, ale najpierw chciałem sprawdzić jak to w praktyce sobie radzi i to świetna konstrukcja jest.

___
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Jeśli Knipex trzyma poziom jaki miał dwadzieścia kilka lat temu, to jeśli go nie zgubisz, masz narzędzie do końca życia. Ja taki klucz tylko czarny z Knipexa właśnie zakupiłem w '97 roku w Niemczech na flohmarkt'cie, używany za 25 marek (euro jeszcze nie było), w Polsce nie było tego w sklepach, jedynie firmy mogły sobie zamówić całe zestawy. Jak pierwszy raz zobaczyłem taki sam 3-4 lata później w sklepie specjalistycznym, to cena była coś koło 250zł. Oj nakręciłem się nim i przytrzymywałem, wyrywałem i wyginałem. Nawet przy zabawach kowalskich z rozgrzanym do plastyczności metalem go urzywałem i w zasadzie oprócz tych kondomków na rączkach, to ślady zużycia są znikome. Właśnie, też mi przypomniałeś, że muszę grzecznie poprosić o jego zwrot, bo jest na wypożyczeniu u "bliskiej" rodziny.
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Zgadza się Knipex to sprzęt warty każdej złotówki, jednak osobiście te podstawowe w czerwonej gumie mi nie pasują .

Są strasznie podatne na zabrudzenie i kiepsko się je trzyma . Czerwono-niebieskie są znacznie wygodniejsze nie mówiąc od VDE ;)
elektroda.pl
mjasiek

Post autor: mjasiek »

Kupowałem sporo narzędzi z Knipexa jakieś 3 lata temu w tym klucz nastawny widoczny powyżej w większych rozmiarach i przy bardzo poważnym ich traktowaniu trzymają się jak nówki. Polecam dopłacić do grubszych czerwono-niebieskich rękojeści jak poleca krzycho.
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Bardzo ciekawy zestaw Wiha, gdzie taki można dorwać?
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Zablokowany