domena
Chwilę np mogą się odświeżać adresy DNSu np i całkiem z rana nadal pójdzie ruch na obecny serwer, gdzie będzie nadal forum wyłączone (pod nowym adresem będzie już włączone). Wtedy np zostanie podany bezpośredni adres. Może też ew ktoś będzie miał jakąś pilną sprawę ... różne rzeczy mogą się wydarzyć a ~5GB danych trzeba przenieść
Oj nie wiem czy w Polsce twitter jest tak popularny jak fb. Używałem go do powiadomień, i ogólnie ten cały kanał był jakiś martwy, śledzili to ludzie jacyś chyba przypadkowi, zero komunikacji z nimi. Teraz do powiadomień zacząłem używać fb (nie mam prywatnie profilu bo nie lubię tego serwisu, to profil publiczny mojej strony) mam to może nie cały miesiąc i już widzę że jakaś integracja z ludźmi się pojawia. Profil publiczny dla strony jest... publiczny... czyli nie trzeba mieć tam konta żeby go oglądać. Sam się przed tym dosyć długo broniłem ale okazało się że nie takie to straszne
Z DNSami to jak ktoś nieumiejętnie robi to głównie wtedy jest "odświeżanie". Normalnie to się zmniejsza TTL do np 5 minut i odświeżanie wtedy trwa max 5 min.
Do komunikatów idealnie nadaje się twitter. Do tego by czytać nie trzeba się logować. Jeśli FB ma być więcej niż tylko komunikaty... to do kitu Do tej pory było o tyle fajnie, że absolutnie wszystko znajdowało się na forum.
@Manekinen: ja Cię śledzę przykładowo wcale nie w celach komunikacji. Tylko by wiedzieć jak coś ciekawego wrzucisz. Swego rodzaju RSS.
Do komunikatów idealnie nadaje się twitter. Do tego by czytać nie trzeba się logować. Jeśli FB ma być więcej niż tylko komunikaty... to do kitu Do tej pory było o tyle fajnie, że absolutnie wszystko znajdowało się na forum.
@Manekinen: ja Cię śledzę przykładowo wcale nie w celach komunikacji. Tylko by wiedzieć jak coś ciekawego wrzucisz. Swego rodzaju RSS.
- Calineczka
- Kontakt:
Sam sobie zaprzeczasz.arekm pisze:Byle nie "lub". Forum niech będzie podstawą. Rozpraszanie użytkowników na dwa miejsca to głupota. (...) Do alarmowych powiadomień i tak bardziej nadaje się twitter niż FB.
Nie mierz każdego swoją miarą. Posiadanie konta na FB nie jest jednoznaczne z ekshibicjonizmem o którym mówisz. Konto mam i byłem do tego zmuszony kilka lat temu kiedy grupa na seminarki powiadamiała się tylko na FB. Jeśli zatem skorzystałem z konta w związku z awarią forum po 2 latach od ostatniego używania to znaczy że jestem ekshibicjonistą ?arekm pisze:Zwłaszcza, że nie każdy jest cyfrowym ekshibicjonistą (bo w sumie FB to portal dla takich ludzi).
ILPT
Podkręcam jasność swej wypowiedzi:
- FB z swiatelkowymi treściami (recenzje, artykuły, opisy), których na forum by miało nie być: nie.
FB jako medium komunikacyjne typu "padł serwer, ratujcie": ujdzie.
- chodzi o to co przyświeca celom portalu FB, a nie o tym kto tam zawita (założy konto). Cyfrowym ekshibicjonistą jest ten, który wszystko (a co najmniej dużo) o sobie umieszcza publicznie i FB kocha takich ludzi bo na nich robi biznes. Czy tak robisz - nie wiem.
- FB z swiatelkowymi treściami (recenzje, artykuły, opisy), których na forum by miało nie być: nie.
FB jako medium komunikacyjne typu "padł serwer, ratujcie": ujdzie.
- chodzi o to co przyświeca celom portalu FB, a nie o tym kto tam zawita (założy konto). Cyfrowym ekshibicjonistą jest ten, który wszystko (a co najmniej dużo) o sobie umieszcza publicznie i FB kocha takich ludzi bo na nich robi biznes. Czy tak robisz - nie wiem.
Witam.
Osobiście też nie lubię używać fb, ale mam tam konto, na mój nick z forum. Polecam innym nielubiącym. Założenie jakiejś dodatkowej darmowej skrzynki pocztowej to nie problem, a później można ją podać przy rejestracji swojego "nickowego" konta na fb. Jako alternatywny sposób uzyskania informacji w sytuacji awaryjnej na forum - przyda się.
Wielu z nas udziela się też na innych forach tematycznych. To też może być alternatywny sposób komunikacji, trzeba tylko wiedzieć kto gdzie się udziela, i pod jakim nickiem. Problemem jest gdzie zamieścić taką informację o sobie. Ja na próbę wpisałem dwa fora w rubryce "zainteresowania" w moim profilu.
Pozdrawiam.
Osobiście też nie lubię używać fb, ale mam tam konto, na mój nick z forum. Polecam innym nielubiącym. Założenie jakiejś dodatkowej darmowej skrzynki pocztowej to nie problem, a później można ją podać przy rejestracji swojego "nickowego" konta na fb. Jako alternatywny sposób uzyskania informacji w sytuacji awaryjnej na forum - przyda się.
Wielu z nas udziela się też na innych forach tematycznych. To też może być alternatywny sposób komunikacji, trzeba tylko wiedzieć kto gdzie się udziela, i pod jakim nickiem. Problemem jest gdzie zamieścić taką informację o sobie. Ja na próbę wpisałem dwa fora w rubryce "zainteresowania" w moim profilu.
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Jarku, jednak nie przyszło mi do głowy szukać cię na fb, gdy nie było forumptja pisze:Ja umieszczam odpowiednią informację zazwyczaj w podpisie
P.S.
Mój pomysł ma jedna wadę: jeśli zdarzy się, że nie będzie forum, to nie sprawdzę, gdzie kto się udziela
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
Calineczka, pewno masz rację - żebym ja tam coś zobaczył, to by musiało się bardzo zmienić tam. Np. musiało by być na czerwono... i pogrubione... i wielkimi literami... [scroll]i mrugać... [/scroll] No chyba trochę przesadziłem. Czerwony pogrubiony napis by wystarczył
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255