Śledzenie naszych przesyłek

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Podobnież do ofert specjalnych i zakupów grupowych Wallbuys nie dokłada śledzenia niezależnie od wartości.
lorak

Post autor: lorak »

tre33 spróbuj tutaj . W moim zamówieniu tu nie pokazuje tych dziwnych znaczków, co dzieje się na np. 17track.net
Vigo

Post autor: Vigo »

phantom pisze:Podobnież do ofert specjalnych i zakupów grupowych Wallbuys nie dokłada śledzenia niezależnie od wartości.
Możesz mieć rację. W sumie nie mam jakiegoś specjalnego ciśnienia na to całe śledzenie (cierpliwy jestem :wink: ) byle by przesyłka dotarła cało i nie wzbudziła niezdrowego zainteresowania UC.
Zacznę się bardziej martwić jak minie miesiąc i nie będzie paczuszki.

___
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Zamówione na Aliexpress

2014-11-22 06:28
SAO PAULO / SP, Forwarded, from Unidade Operacional in SAO PAULO / SP to Unidade de Distribuição in SAO PAULO / SP
2014-11-21 16:56
RIO DE JANEIRO / RJ, Forwarded, from Unidade Operacional in RIO DE JANEIRO / RJ to Unidade Operacional in SAO PAULO / SP
2014-11-19 11:12
RIO DE JANEIRO / RJ, Forwarded, from Unidade de Tratamento in RIO DE JANEIRO / RJ to Unidade Operacional in RIO DE JANEIRO / RJ
2014-11-18 14:43
RIO DE JANEIRO / RJ, Forwarded, from Unidade de Tratamento in RIO DE JANEIRO / RJ to Unidade Administrativa in RFB - LIBERADO SEM TRIBUTACAO / BR
2014-11-09 11:05
CHINA, Forwarded, from País in CHINA / to País in BRASIL
2014-11-05 14:03
CHINA, Posted
Origin Country - Cache Time:2014-11-23 10:58 - Go to official website
2014-11-09 10:04
北京国际, 巴西 - BR, 出口总包互封开拆, Opening
2014-11-09 08:38
北京国际, 巴西 - BR, 出口总包直封封发, Departure from outward office of exchange
2014-11-06 13:39
青岛国际, 巴西 - BR, 出口总包互封封发, Dispatching
2014-11-06 13:36
青岛国际, 巴西 - BR, 出口总包互封开拆, Opening
2014-11-05 14:03
青岛市崂山区邮政局李村中心邮政支局, 巴西 - BR, 收寄局收寄, Collection

Już pisałem do sprzedawcy, czy aby na pewno dostałem dobry nr tracking. :neutral:
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Może to nowa eksperymentalna droga dostawy :D
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
ptja

Post autor: ptja »

ptja pisze:Zamówienie z Intl Outdoor 29.09 wciąż w drodze, napisałem do IO, a za dwa dni (będzie 44 od zamówienia) wszcznę spór w PayPal dla utrzymania terminu.
58 dzień. Żebym nie zapomniał - dziś przekształciłem spór w roszczenie.

Za http://intl-outdoor.com/-ezp-23.html :
"International Outdoor Store will give a full refund after the delivery deadline has expired. These cases are rare, and if this ever occurs, we will inform you of the delivery deadline for your package, which will be 30-60 days depending on the region."
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

A miałeś śledzenie, czy bez?
tre33

Post autor: tre33 »

Pierwszy raz mam taki problem: Do przesyłki wybrałem "China Post Registered Air Mail" za kilkucentową dopłatą na Aliexpress. I tak mam na karcie zamówienia.
A dziś przesyłka została wysłana. Tylko, że jest "China Post Ordinary Small Packet Plus" z trackingiem "while it is still in China." Czyli rozumiem, że wysłali zwykłą przesyłką. Spytać się sprzedawcy, czy nie pomylił trackingów, czy rozpoczynać spór, czy jednak czekać aż przesyłka dojdzie/nie dojdzie?

---------------------------
lorak pisze:tre33 spróbuj tutaj . W moim zamówieniu tu nie pokazuje tych dziwnych znaczków, co dzieje się na np. 17track.net
Dzięki Lorak, z tą stronką dużo łatwiej mi się pracuje :)
ptja

piciex pisze:A miałeś śledzenie, czy bez?
Nie. Ze względu na dobre opinie o sklepie uznałem, że nie będę dopłacał, a zamówienie było w wysokości mniej więcej ćwierci limitu, od którego śledzenie wliczone jest w cenę.
Wszczęcie sporu nastąpiło zresztą za radą Hanka ze I-O.
Jeśli w końcu przyjdzie przesyłka, to na pewno dowie się o tym i I-O i PP, a na razie nie chcę tracić terminów wobec PP.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Dobra opinia sklepu to oczywiście miły dodatek, ale sklep nie ma żadnego wpływu na pracę poczty.
Awatar użytkownika
piciex

Ja zamawiałem dwie diody do tego, za 1/10 ceny limitu i jednak zdecydowałem się na te 2$ na tracking. Tylko 3 dni temu zapłaciłem, a oni nadal nie wysłali. :zly:
ptja

phantom pisze:Dobra opinia sklepu to oczywiście miły dodatek, ale sklep nie ma żadnego wpływu na pracę poczty.
"/.../Store will give a full refund after the delivery deadline has expired/.../"
Nie uzależniają od wykupienia trackingu, więc korzystam.
Jeśli przesyłka dojdzie, to oczywiście zatrzymam spór, a jeśli zwrot do tego czasu nastąpi, to dam im znać, że mogą obciążyć ponownie.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Zbychur

No to mamy mały kanał, jak pisałem post wyżej, to moja paczka idzie do Brazylii. Jest nawet gorzej, ona jest już dostarczona
2014-11-23 13:02
SAO PAULO / SP, Delivered
2014-11-23 09:03
SAO PAULO / SP, Depart for delivery to addressee

A sprzedawca nie odpowiada na maile, co dres mojej córy robi w Sao Paulo.
Awatar użytkownika
piciex

W najlepszym wypadku pomylili numery śledzenia w najgorszym adresy, a numer jest właściwy i teraz ktoś inny cieszy się twoim dresem. :-|
Awatar użytkownika
Zbychur

Ja cały czas żyję nadzieją, że to pomyłka nr. i jutro dostanę paczkę razem z czterema innymi, które przyleciały tym samym samolotem chyba. Tylko Poczta Polska też przesadza, bo ten samolot przyleciał w poniedziałek, a dopiero dziś dotarły na docelowy urząd do dostarczenia.

EDIT
No to już wszystko wiem.
Jedno zamówienie zostało anulowane

Kod: Zaznacz cały

Order Number:
64xxxxxxxxxxx
[b]Status:[/b] Closed
[b]Reminder:[/b] Order has been closed by the system, due to suspicious seller
A drugie, to które poszło rzekomo do Brazylii

Kod: Zaznacz cały

Order Number:
64xxxxxxxxxxx
[b]Status:[/b] Frozen Orders
[b]Reason for freezing:[/b] To ensure safe transactions, your order has been frozen due to suspicious seller activities. The seller is required to provide evidence within 3 business days, if they do not, we will issue you with a full refund. In the event the seller does respond to the case within 3 business days, it could take about 15 business days for the case to be resolved.

:[ :[
ODPOWIEDZ