Mod Fenix P1-D CE - opłacalność.
- pegasus_sis
Mod Fenix P1-D CE - opłacalność.
Wśród moich latarek najsłabsza... i najczęściej używana. Maleństwo z 2006 roku:
75lm w standarcie, 135lm w turbo. Według kalkulatora prądy to mniej więcej 200mA i 450mA z drivera contant current.
Zastanawiam się nad opłacalnością wymiany na XM-L2 T6. W turbo (najczęściej używanym) według kalkulatora T6 da ok. 200lm i znacznie niższy vf (dłuższy czas działania?). Piguła dość specyficzna, XR-E bez PCB:
miejsca jest na 10mm PCB (z innego forum, coś tu było szlifowane pod większa diodę)
Czy według Was mod jest opłacalny? Sinkpad zeszlifowany do takich rozmiarów będzie działał?
75lm w standarcie, 135lm w turbo. Według kalkulatora prądy to mniej więcej 200mA i 450mA z drivera contant current.
Zastanawiam się nad opłacalnością wymiany na XM-L2 T6. W turbo (najczęściej używanym) według kalkulatora T6 da ok. 200lm i znacznie niższy vf (dłuższy czas działania?). Piguła dość specyficzna, XR-E bez PCB:
miejsca jest na 10mm PCB (z innego forum, coś tu było szlifowane pod większa diodę)
Czy według Was mod jest opłacalny? Sinkpad zeszlifowany do takich rozmiarów będzie działał?
- Calineczka
- Kontakt:
- pegasus_sis
Sterownika nie ruszam, niby wejdzie tam standard na AMC7135 (17mm), ale 16340 są drogie teraz jest to fikuśne zasilanie na Soshine 3V (li-ion z diodą)
Ewentualnie zastanawiam się nad XP-G2, jest gotowiec
http://www.fasttech.com/products/1682201
Ewentualnie zastanawiam się nad XP-G2, jest gotowiec
http://www.fasttech.com/products/1682201
- pegasus_sis
Myślałem nad Nichia, ale to CRI nie jest mi do niczego potrzebne. Bardziej dłuższe działanie i więcej światła, w tej kolejności
Piguła z rowkiem ciekawa, ale jest dużego rozmiaru. Trzeba by szlifować, a ja nie mam umiejętności. Po drugie to aluminium, nie przylutuje się jak do miedzi.
I jak wyczyścić ten klej, pieruństwo jest wytrzymałe...
Piguła z rowkiem ciekawa, ale jest dużego rozmiaru. Trzeba by szlifować, a ja nie mam umiejętności. Po drugie to aluminium, nie przylutuje się jak do miedzi.
I jak wyczyścić ten klej, pieruństwo jest wytrzymałe...