Podziel się swoją radością
Przerabiałem to samo. Problem w tym, że wtedy nie znałem się na elektronice. Serwis zawołał 250 zł za naprawę (prawie połowa wartości nowego). Kupiłem nowy, a stary monitor poszedł do szafy. Po jakimś czasie na niego trafiłem, rozebrałem i faktycznie, w sekcji zasilania 3 czy 4 kondensatory do wymiany i monitor sprawny.olas_zet pisze:Zgasł mi monitor lg-ka i już szukałem nowego, ale po rozkręceniu okazało się, że spuchły 3 kondensatory. Za 6 zł. wrócił do "żywych".
Mój też dotrze na dniach, bo wczoraj wysłałem dokumenty do UC.fxxx pisze:przyszedł acebeam bez cła tylko nie ma alu walizki?! Jak dostaliście z wallbuys? Tylko kartonowe pudełko, smyczka, oringi, gumka i latarka oczywiście.
Twoją przesyłką UC się interesował?
Możesz sprawdzić jaką wagę masz podaną na swojej paczce.
___
Wysłałem w PDF-ieLampek pisze:Też dzisiaj otrzymałem list z Zabrza, waga 884g. Co im wysłałeś ? Tego Orderu z Wallbuys nie mogę zapisać.Vigo pisze: Mój też dotrze na dniach, bo wczoraj wysłałem dokumenty do UC.
- Potwierdzenie płatności PayPal;
- Historia operacji PayPal;
- Bankowe potwierdzenie transakcji
Plus moje dane adresowe, PESEL, seria i numer DO.
No i napisałem co jest w paczce, za ile i gdzie kupione oraz w jakim celu.
Tyle chcieli.
PS Pytałem fxxx-a o wagę jego przesyłki, którą już dostał, ponieważ chciałem na tej podstawie wywnioskować czy u mnie też K40M będzie w kartonie (zestaw z walizką alu powinien być cięższy), ale mam podaną wagę 881g, więc stawiam dolary przeciw orzechom, że to będzie papierowe pudełeczko, tak jak było w ofercie WallBuys.
___
Odebrałem przesyłkę kurierską ze zwrotem telefonu po naprawie. Firma Lechpol wykonała darmową, grzecznościową naprawę, mimo iż nie uznali tego za naprawę gwarancyjną telefonu DRIVE Kruger&Matz. Uszkodzony mechanicznie był klawisz włącznika. Obie przesyłki na koszt serwisu. Nie powiem, jestem mile zaskoczony, brawa dla serwisu.
Solarforce L2P, XM-L T5 4B, OP, ext. 1.0; X1 XM-L2 T6 4C, TIR wąska, ext. 2.0
Powiedz czym Ci się to objawiało, bo mój czasem dopiero za drugim razem reaguje na przycisk blokady
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Od dłuższego czasu wydawało mi się, że klawisz włącznika nie posiada takiego skoku, jak na początku. Ale wszystko działało. Aż do momentu, kiedy okazało się, że nie potrafię uruchomić wygaszonego telefonu.PawelG. pisze:Powiedz czym Ci się to objawiało, bo mój czasem dopiero za drugim razem reaguje na przycisk blokady
I tutaj popełniłem błąd. Chyba nie miałem ze sobą ładowarki ani kabla USB, żeby wymusić włączenie telefonu. Założyłem na szybko, że to wina softu i postanowiłem zresetować telefon przez odłączenie baterii. Po włożeniu baterii nie było już szansy na uruchomienie, tylko serwis.
Wysyłając telefon nie wiedziałem, że to mechaniczne uszkodzenie włącznika. Można było podejrzewać jeszcze inne przyczyny.
Serwis zachował się bardzo w porządku, nie dali znać o nie uznaniu gwarancji na to uszkodzenie, przysłali naprawiony telefon z adnotacją na potwierdzeniu.
Solarforce L2P, XM-L T5 4B, OP, ext. 1.0; X1 XM-L2 T6 4C, TIR wąska, ext. 2.0