Jak upewnić się że latarka na prawdę ma diodę Q5

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
kercharon

Jak upewnić się że latarka na prawdę ma diodę Q5

Post autor: kercharon »

Pole opisu allegro, podobnie jak papier, jest cierpliwe. Q5 napisać można, natomiast laik (taki jak ja) będzie miał problem z faktycznym odróżnieniem czy w latarce jest Q5 czy coś słabszego. Jak można odróżnić czy w surefirerze C3 jest Q5 czy coś słabszego? Czy na podstawie zdjęcia diody / sterownika można to stwierdzić? Jeżeli tak to od której strony należałoby zrobić zdjęcie rozkręconej latarki?
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

O ile kupiłeś latarkę z ledem Cree XR-E nie masz takiej możliwości - poza bezpośrednim porównaniem z ledem pochodzącym z pewnego źródła i jeszcze z tego samego tintu barwnego.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

i dlatego właśnie mnie zastanawia, czemu Cree nie daje małego nadruku np na pierścieniu diody- nie byłby to problem pewnie, a byłaby jasność co mamy
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

pawelsz, to by było interesujące tylko dla użytkowników końcowych - zamawiający u dystrybutora / producenta dokładnie wie co dostaje...

Z punktu widzenia producenta to zbędny koszt.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Odwieczny problem. Zamawiasz i w sumie nie wiesz co dostaniesz. Kupujesz u sprawdzonego sprzedawcy, a jak masz możliwość porównania to można zrobić test porównawczy ilości emitowanego światła. Druga metoda upierdliwa i ciężka domowym sposobem do wykonania.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
ODPOWIEDZ