Plan prostej modyfikacji szperacza.
Moja lampka aż piszczała i stękała jak pierwszy raz próbowałem uruchomić zoom. Odkręciłem go do ponad połowy, potem wpadłem na pomysł z olejem, trzeba nakapać zaraz za tą niby nakrętką. Możesz też koło piguły na tubus jak wyjmiesz soczewkę. I do góry i na dół i do góry i na dół i po woli coraz wyżej i głębiej, potem już ślizgało się elegancko, procedura podobna jak przy..... , nie ważne. Musisz po prostu rozruszać. Trochę cierpliwości.piciex pisze:Zbychur, na twoich zdjęciach widać, że udało ci się ukręcić cały łeb, a ja nie mogę. Gdzie to ma puścić? Razem z gwintem od zoomu (tak jak gwinty od ładowania w Trusfire P7), czy gdzieś wyżej?
PawelG. pisze:Pokaż zdjęcie diody to Ci powiemy
Generalnie XM-L2 ma srebrne podłoże, a XM-L zielone.
Tak więc dość prosto je można odróżnić.
No to chyba jest tak jak napisali na obudowie bo podłoże jest zielone.
Tak czy inaczej dioda musi wylecieć, bo ma tak trupią barwę, że ze 100 metrów nie wiesz czy patrzysz na człowieka, czy jelenia.
wolfram pisze:Ciekawy jestem czy uda Ci się wykręcić pigułe z body. Mi się to nie udało w mojej UniqueFire UF-1407.
Jak widać na załączonym zdjęciu przytargałem sobie stertę narzędzi, które planowałem użyć do odkręcania piguły, a okazało się, że potrzebne były tylko dwa: palec wskazujący i kciuk.
Tak "mocno" była dokręcona piguła fabrycznie.
Czemu chcesz wywalać, dobra i mocna dioda, zawsze coś na tym można stworzyć
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
W żadnym wypadku odpadem, zawsze się przyda taka dioda zamontowana na kawałku radiatora np do testowania sterowników, czy może w przyszłości do szybkiego projektu, albo jeszcze na wymianę dla kogoś kto nie chce inwestować więcej niż "dziękuję"
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
No właśnie dlatego pytam, żeby się upewnić.
Teraz pytanie jaką XP-G2 najlepiej tutaj wybrać? To XML co tu było, jest za zimne. Ta latarka ma z założenia mieć daleki zasięg i przy tak zimnej barwie trudno odróżnić na co się patrzy z daleka. Mam w innej latarce XPL od Grega w barwie 3D i chciałbym coś jeszcze cieplejszego. W innej mam XM-L2 4C i to jest dla mnie barwa, która jest OK, ale nie wiem czy nada się do takiej latarki?
Teraz pytanie jaką XP-G2 najlepiej tutaj wybrać? To XML co tu było, jest za zimne. Ta latarka ma z założenia mieć daleki zasięg i przy tak zimnej barwie trudno odróżnić na co się patrzy z daleka. Mam w innej latarce XPL od Grega w barwie 3D i chciałbym coś jeszcze cieplejszego. W innej mam XM-L2 4C i to jest dla mnie barwa, która jest OK, ale nie wiem czy nada się do takiej latarki?
No co Ja chciałem wiedzieć czy czwórki ładnie się sprawdzą w takiej nietypowej latarce i odpowiedź marmeza mi wystarczyła.
[ Dodano: 21 Listopad 2014, 14:41 ]
Tak sobie myślę, że skoro ta latarka nawet diody nie ma takiej jaką deklaruje producent to zanim coś rozbiorę to sprawdzę sterownik. Chciałbym sprawdzić jaki prąd idzie na diodę, a że nigdy tego nie robiłem wolę najpierw zapytać zanim coś spłonie. Poprawcie mnie jeśli coś źle kombinuję. Składam latarkę do kupy, zdejmuję soczewkę, odlutowuję jeden kabelek od diody, drugiego nie ruszam. Następnie wkładam baterię, włączam latarkę i w miejscu gdzie odlutowałem kabelek od diody zamykam obwód przy pomocy tego piekielnego narzędzia ustawionego w taki sposób jak na załączonym zdjęciu?
[ Dodano: 21 Listopad 2014, 14:41 ]
Tak sobie myślę, że skoro ta latarka nawet diody nie ma takiej jaką deklaruje producent to zanim coś rozbiorę to sprawdzę sterownik. Chciałbym sprawdzić jaki prąd idzie na diodę, a że nigdy tego nie robiłem wolę najpierw zapytać zanim coś spłonie. Poprawcie mnie jeśli coś źle kombinuję. Składam latarkę do kupy, zdejmuję soczewkę, odlutowuję jeden kabelek od diody, drugiego nie ruszam. Następnie wkładam baterię, włączam latarkę i w miejscu gdzie odlutowałem kabelek od diody zamykam obwód przy pomocy tego piekielnego narzędzia ustawionego w taki sposób jak na załączonym zdjęciu?
Ostatnio zmieniony sobota 31 paź 2015, 23:38 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie tak, ale masz długie i cienkie przewody, więc odczyt na mierniku może być zaniżony o jakieś 0,1-0,3A.
Ciemności rozświetlają mi: