Jaki zasilacz do ładowarki Turnigy 4x6S 400W?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
kubaswiatelka

Jaki zasilacz do ładowarki Turnigy 4x6S 400W?

Post autor: kubaswiatelka »

Witam. Ładowarka już w domu :) cło zapłacone :/ ale do odpalenia potrzebny jeszcze zasilacz. Co mogli byście polecić niedrogiego ale wytrzymałego do tego sprzętu?
Turnigy 4x6S 400W

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Issac

Post autor: Issac »

Albo wytrzymały, albo tani... tutaj nie znajdziesz kompromisu...

Tani:

Najlepiej mean-well

Wyrzymały:

IMHO, najlepszy dla Ciebie.
bo z zapasem mocy.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Pytanie ile faktycznie mocy będziesz potrzebował. Jeśli nie przekroczysz kilku A możesz zakupić zasilacz do XBOX-a. Jeśli nie to kup jakiś zasilacz, jak w poście powyżej (pierwszy link).
ILPT
kubaswiatelka

Post autor: kubaswiatelka »

Moc ładowarki będę wykorzystywał można powiedzieć na maxa bo będę nią ładował aku do roweru złożony z ponad 140ogniw. Oczywiście będzie on rozłączany na 4 do ładowania.
Na razie sprawdziłem na zasilaczy od imaxa b6 i przy ustawieniu ładowania na 4A na jednym porcie na 1S wywala zbyt niskie napięcie a zasilacz się wyłącza. Samo podłączenie powoduje że zasilacz zaczyna radośnie(lub też nie) sobie buczeć :P A przy uruchomieniu ładowania bądź rozładowywania jeszcze bardziej :P Myślę że ten pierwszy styknie bo nie jest mi potrzebna regulacja jak w tym drugim. Niestety w pobliskim mieście ani w pracy nic ciekawego nie znalazłem. Mam w pracy zasilacz ale 19V i 13,4A ale raczej to nie zda egzaminu.
Pozdrawiam

A czy zasilacz HP DPS-460 podejdzie ?? Ma linię 12V 36A. Mogę go mieć za grosze :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Mean-Well to wg mnie dobra firma. Sam używam zasilacza tej firmy (podobnego do zalinkowanego) do zasilania mojego Turnigy Reaktora 300W.
ODPOWIEDZ