Nokia z Chin
Nokia z Chin
Witam,
chcę kupić Nokię E52, ale jak się okazuje na allegro 99% ofert to wysyłka z Chin.
Zastanawiam się o co chodzi, bo te telefony są produkowane w Europie (np. na Węgrzech). Czy możecie mi to wyjaśnić?
Pozdrawiam.
chcę kupić Nokię E52, ale jak się okazuje na allegro 99% ofert to wysyłka z Chin.
Zastanawiam się o co chodzi, bo te telefony są produkowane w Europie (np. na Węgrzech). Czy możecie mi to wyjaśnić?
Pozdrawiam.
Ciężko gdziekolwiek kupić nowy telefon, który nie jest już produkowany od dobrych kilku lat
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
No właśnie... dlatego "trochę" dziwne jest, że są aukcje z dostępnością 200 szt. nowych Nokii. A mi osobiście jest szkoda, że nie można już ich kupić, bo to fajne telefony. Moja Nokia C5 nie przeżyła upadku i jestem zmuszony do używania smartphona i klnę na niego przy każdej okazji... Cóż jednak zrobić, będę musiał się przyzwyczaić
Zamiast C5 kup sobie K800i, jak chcesz bardziej "ekskluziw" kup soboe K810i. Wrzuć do tego sterowniki z manualem i masz genialny aparat w fajnym telefonie. Jak chcesz więcej to C905pralat pisze:No właśnie... dlatego "trochę" dziwne jest, że są aukcje z dostępnością 200 szt. nowych Nokii. A mi osobiście jest szkoda, że nie można już ich kupić, bo to fajne telefony. Moja Nokia C5 nie przeżyła upadku i jestem zmuszony do używania smartphona i klnę na niego przy każdej okazji... Cóż jednak zrobić, będę musiał się przyzwyczaić
A co do telów z chin - 90% to podróbki, 10% to telefony odnawiane. Bardziej opłaca się chyba kupić używkę i samemu odnowić.
Najlepszy bajer to 6310i z zmienionym (chyba) prockiem na płycie głównej i kolorowy ekran z 3510i Albo to była 3510i w obudowie z 6310i...już sam nie pamiętam bo to było w 2006 roku
ILPT
Witam.
Tu myślałem, że niekiedy nawet się przyznają, że to nie np. Nokia. Przykład modelu 6250 :
Unlock Phones:
Yes
Brand Name:
Jiayu
Jiayu Model:
G1
Jednak patrząc na:
"Feature:
FM Radio,MP3 Playback,QWERTY Keyboard"
doszedłem do wniosku, że ktoś pomylił opis. MP3 w tym telefonie? Radio? Qwerty? (używałem 2szt, kiedy jeszcze były tylko od Nokii, jeden nadal mam, martwy)
No i Jiayu G1 to smartfon przecież.
W sumie to szkoda trochę, bo temat starych telefonów od chińczyka znalazłem niedawno i wielce się ucieszyłem, że na urodziny sprawię sobie "powrót do przeszłości" w postaci wspomnianej nokii 6250, lub ericssona r310s.
Na razie pozostanę przy solidzie b2710.
Pozdrawiam.
Tu myślałem, że niekiedy nawet się przyznają, że to nie np. Nokia. Przykład modelu 6250 :
Unlock Phones:
Yes
Brand Name:
Jiayu
Jiayu Model:
G1
Jednak patrząc na:
"Feature:
FM Radio,MP3 Playback,QWERTY Keyboard"
doszedłem do wniosku, że ktoś pomylił opis. MP3 w tym telefonie? Radio? Qwerty? (używałem 2szt, kiedy jeszcze były tylko od Nokii, jeden nadal mam, martwy)
No i Jiayu G1 to smartfon przecież.
W sumie to szkoda trochę, bo temat starych telefonów od chińczyka znalazłem niedawno i wielce się ucieszyłem, że na urodziny sprawię sobie "powrót do przeszłości" w postaci wspomnianej nokii 6250, lub ericssona r310s.
Na razie pozostanę przy solidzie b2710.
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Tak jak napisał skatus w większości te telefony to podróbki, czyli tandeta, reszta to używane bebechy włożone w chińską podróbkę oryginalnej obudowy.
Łatwo rozpoznać takie aukcje z chińskimi "Nokiami", zazwyczaj jest wystawionych kilkadziesiąt sztuk danego modelu no i wysyłka często z Azji.
Teraz już ciężko kupić klasyczne modele jako nówki lub w bdb stanie, ale jeszcze kilka lat temu często wypływały klasyczne modele Nokii, Ericssona, Siemensa (nowe w pełnych kompletach) w przyjaznych cenach pochodzące z wyprzedaży magazynów operatorów GSM.
Aparaty mniej popularnych firm, jak Sagem, czy Alcatel można było kupić za grosze (30-50zł).
Obecnie nawet bardzo popularne jeszcze do niedawna symbianowe Nokie są trudno osiągalne (oryginalne i nowe w kompletach fabrycznych), a jeżeli już to w wygórowanych cenach.
PS Orientuję się nieco w powyższym temacie stąd, że swego czasu bardzo kręciły mnie telefony komórkowe (im starsze i w lepszym stanie tym lepiej), a że zbierałem je namiętnie, udało mi się z czasem zgromadzić całkiem fajną kolekcję komórkowych staruszków począwszy od komórek analogowego systemu NMT po smartfony Nokii z serii N.
___
Łatwo rozpoznać takie aukcje z chińskimi "Nokiami", zazwyczaj jest wystawionych kilkadziesiąt sztuk danego modelu no i wysyłka często z Azji.
Teraz już ciężko kupić klasyczne modele jako nówki lub w bdb stanie, ale jeszcze kilka lat temu często wypływały klasyczne modele Nokii, Ericssona, Siemensa (nowe w pełnych kompletach) w przyjaznych cenach pochodzące z wyprzedaży magazynów operatorów GSM.
Aparaty mniej popularnych firm, jak Sagem, czy Alcatel można było kupić za grosze (30-50zł).
Obecnie nawet bardzo popularne jeszcze do niedawna symbianowe Nokie są trudno osiągalne (oryginalne i nowe w kompletach fabrycznych), a jeżeli już to w wygórowanych cenach.
PS Orientuję się nieco w powyższym temacie stąd, że swego czasu bardzo kręciły mnie telefony komórkowe (im starsze i w lepszym stanie tym lepiej), a że zbierałem je namiętnie, udało mi się z czasem zgromadzić całkiem fajną kolekcję komórkowych staruszków począwszy od komórek analogowego systemu NMT po smartfony Nokii z serii N.
___