"Ultrafire" C12 - modyfikowanie sterownika

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
spewak

"Ultrafire" C12 - modyfikowanie sterownika

Post autor: spewak »

Witam wszystkich to mój pierwszy post na forum, trafiłem tu nie przypadkiem bo poszukiwałem latarki, poczytałęm i kupiłem Ultrafire C12 zapewne produkcja alternatywna ale już teraz wiem że się opłacało bo sprzęt wydaje się solidny . Wybrałem wersję za 22$ ze sterownikiem 8xAMC7135. Mam ochotę trochę pobawić się sterownikiem - TZN zmienić jego funkcjonalność tak aby dostosować latarkę do moich potrzeb. Znam się na programowaniu i miałem do czynienia z mikrokontrolerami. Widziałem różne projekty w internecie w znakomitej większości autorskie, a mnie interesuje czy są gdzieś dostępne kody źródłowe do tych chińskich sterowników które można zidentyfikować po wyglądzie?? Rzecz jasna łatwiej zmodyfikować coś co już istnieje niż pisać od początku i ryzykować zabiciem diody.

To kupiłem:

Obrazek
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Jeżeli sterownik na zdjęciu odpowiada temu co masz w latarce to nie mam dobrych wieści.
Procesor w tym sterowniku jest nieznany, chyba że trafił Ci się inny, ale my tego nie wiemy.

Na forum są tematy i dużo informacji o nanjg 105c i o programach, nawet z fragmentami i całymi kodami.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

spewak pisze:Rzecz jasna łatwiej zmodyfikować coś co już istnieje niż pisać od początku i ryzykować zabiciem diody.
Prędzej akusa zabijesz brakiem zabezpieczenia przed nadmiernym rozładowaniem. Dioda więcej jak 2,8A nie dostanie. Jak masz programator do PICów to możesz spróbować połączyć się z prockiem, bo chyba taki tam jest (brak oznaczeń na nim ale od Atmela to nie jest).
spewak

Procek to PIC 12f675 teraz ciekawe czy jakiś kod znajde bo jak nie to chyba wydam te 4 dolce i kupie sterownik z AVRem.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14059 żebyś nie musiał za dużo szukać do nowego drivera ;)
spewak

Dobra to już wszystko jasne zabawa z PICem nie warta świeczki.
ODPOWIEDZ