Convoy C8 + skalpowana XP-L
Oskalpowaną XP-L V5 2A zapakowałem do latarki warsun A9, zasięg poprawił się względem diody nie oskalpowanej o około 30%.
Barwa światła rzeczywiście zmienia się na neutralną, coś pomiędzy 4C a 3B.
Szkoda że promocja na te diody już się skończyła na intl
Barwa światła rzeczywiście zmienia się na neutralną, coś pomiędzy 4C a 3B.
Szkoda że promocja na te diody już się skończyła na intl
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- smokuxx1987
Zasilasz go 1x 18650.?
Ile A jest przy 4.2V ?
Moduje yelza y3 i przy 1x 18650 daje tylko 1.5 A a przy dwóch 4.6 A.
Po modzie.
I teraz czy to wina bateri ?
Mam dość stare baterie 18650 wyciągnete z laptopa.
2 szereg dają prad prawie 5A a jedna tylko 1.5 A?
Coś to dziwne.
Wiadomo wyższe napiecie robi swoje.
Łaczyłem nawet dwie równolegle i to samo.
Problem w tym,że nie mam przejścówki aby wsadzić dwie.
Oczywiście nie zostaje przy 4.6 A bo jak dla mnie to za dużo.
Coś zaczeło buczeć(chyba cewka)
Teraz mam ustawione na 3.25A.
Prądy mierzone od strony diody.
Ile A jest przy 4.2V ?
Moduje yelza y3 i przy 1x 18650 daje tylko 1.5 A a przy dwóch 4.6 A.
Po modzie.
I teraz czy to wina bateri ?
Mam dość stare baterie 18650 wyciągnete z laptopa.
2 szereg dają prad prawie 5A a jedna tylko 1.5 A?
Coś to dziwne.
Wiadomo wyższe napiecie robi swoje.
Łaczyłem nawet dwie równolegle i to samo.
Problem w tym,że nie mam przejścówki aby wsadzić dwie.
Oczywiście nie zostaje przy 4.6 A bo jak dla mnie to za dużo.
Coś zaczeło buczeć(chyba cewka)
Teraz mam ustawione na 3.25A.
Prądy mierzone od strony diody.
Po skalpie zasięg rośnie ale mogą pojawić się kręgi w beamie, widać je świecąc na ścianę, w terenie tracą się.GozDD pisze:Maciekx93 ja w takim razie muszę tą od Ciebie oskalpować
A przy okazji zrobię schemat sterownika i wezmę się za pisanie programu z własnymi trybami.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- smokuxx1987
U mnie nie ma kręgów.
To kwestia dopasowania reflektora do diody i tego jaka jest podkładka.
Ja w opisywanym convoyu musiałem podkładke delikatnie spiłować.
Yezyl na 1 ogniwie ciągnie 2.5A Taki typ sterownika że dolutowanie rezystora zwiększa prąd ale tylko przy zasilaniu z więcej niż jednego ogniwa.
Scenic w twoim przypadku chyba 1 ogniwo sobie nie radzi bo z jednego powinno ciągnąć 2,5A
4.6A ? jaki rezystor dolutowałeś? chyba coś koło R100?
To kwestia dopasowania reflektora do diody i tego jaka jest podkładka.
Ja w opisywanym convoyu musiałem podkładke delikatnie spiłować.
Yezyl na 1 ogniwie ciągnie 2.5A Taki typ sterownika że dolutowanie rezystora zwiększa prąd ale tylko przy zasilaniu z więcej niż jednego ogniwa.
Scenic w twoim przypadku chyba 1 ogniwo sobie nie radzi bo z jednego powinno ciągnąć 2,5A
4.6A ? jaki rezystor dolutowałeś? chyba coś koło R100?
Tak ale dwa te same ogniwa w szereg dają 4.6A a te same równolegle 1.5A i co o tym sądzic?
No nic trzeba bedzie czekać na dostawe nowych 18650 lub kupic przejściowkę aby dołożyć 18650.Może ktoś ma?
No nic trzeba bedzie czekać na dostawe nowych 18650 lub kupic przejściowkę aby dołożyć 18650.Może ktoś ma?
Ostatnio zmieniony piątek 14 lis 2014, 15:40 przez Scenic, łącznie zmieniany 1 raz.
- smokuxx1987
Kiepskie ogniwa.
Mają duży spadek napięcia pod obciążeniem i przy zasilaniu z 1 ogniwa traci się stabilizacje, prąd spada.
Przy zasilaniu z 2 ogniw spadek napięcia na ogniwie już nie ma takiego znaczenia bo driver działa jako przetwornica obniżająca napięcie.
EDIT: Link do przedłóżki http://www.gearbest.com/diy-parts-and-t ... 70266.html
Chyba trzeba będzie napisać jakąś recenzje Yezla Y3 bo widze że jest dużo pytań na jej temat.
Mają duży spadek napięcia pod obciążeniem i przy zasilaniu z 1 ogniwa traci się stabilizacje, prąd spada.
Przy zasilaniu z 2 ogniw spadek napięcia na ogniwie już nie ma takiego znaczenia bo driver działa jako przetwornica obniżająca napięcie.
EDIT: Link do przedłóżki http://www.gearbest.com/diy-parts-and-t ... 70266.html
Chyba trzeba będzie napisać jakąś recenzje Yezla Y3 bo widze że jest dużo pytań na jej temat.
Aż takim zboczeńcem nie jestem, żeby mi przeszkadzały kręgi, których i tak przy normalnym użytkowaniu nie zauważę. Podkładkę zawsze mogę zrobić sobie nową.maciex93 pisze:Po skalpie zasięg rośnie ale mogą pojawić się kręgi w beamie, widać je świecąc na ścianę, w terenie tracą się.
A nie masz może jakichś dobrych zdjęć drivera albo czegoś na jego temat? Oczywiście budgetlightforum.com już przejrzałem
Nie, nie mam fotek, ale skomplikowany to on nie jest.GozDD pisze:A nie masz może jakichś dobrych zdjęć drivera albo czegoś na jego temat? Oczywiście budgetlightforum.com już przejrzałem
Jest procek, jakiś pic. Układ scalony, bardzo możliwe że coś z rodziny:
Cewka, dioda, rezystor pomiarowy prądu.