Przebudowa samochodu pożarniczego
Moze chodzilo o wydajnosc pradowa? Tak czy inaczej 180A to naprawde sporo.
Mozna by pomyslec o calkiem sporym metalohalogenie do oswietlania terenu
Pozdrawiam
DNF
EDYCJA:
Ja bylbym za wymiana oswietlenia na power ledach oraz na metalohalogeny, gdyz ich barwa moim zdaniem jest o wiele przyjemniejsza oraz lepiej widac co sie wokol dzieje w porownaniu do zwyklych halogenow. Takie jest moje zdanie, gdyz uwielbiam ta chlodna barwe
Mozna by pomyslec o calkiem sporym metalohalogenie do oswietlania terenu
Pozdrawiam
DNF
EDYCJA:
Ja bylbym za wymiana oswietlenia na power ledach oraz na metalohalogeny, gdyz ich barwa moim zdaniem jest o wiele przyjemniejsza oraz lepiej widac co sie wokol dzieje w porownaniu do zwyklych halogenow. Takie jest moje zdanie, gdyz uwielbiam ta chlodna barwe
A co żeś rzekł, gdy zapytałem co znaczy ten Twój "chalogen"? Jestes niekonsekwentny.Bulba pisze:Ejj, dziewczyny, nie lapcie sie za slowka
Teraz zagadujesz o dziewczynach, a wtedy "zlość" przepełniła Twe Bulbowe jestestwo
Wiemy o co chłodzi oraz, ponadto jako bonus - o co chodziBulba pisze:Przeciez i tak wiemy o co chłodzi
J.B.TANSTAAFL
jezeli moj post ma byc powodem jakiejkolwiek sprzeczki to dziekuje bardzo....
chcialem wraz z kolegami zmodernizowac naszego GBA czyli naszego stara ale jesli macie zamiar sie tu wyzywac itp to prosze ADMINA albo Dobrego:) albo Złego:) o zakonczenie tematu bo widze ze sie chyba niczego od Was nie dowiem, a szkoda.... Myslalem ze pomorzecie tak jak i my pomagamy ludziom w potrzebie!!!
[ Dodano: Czw Sty 29, 2009 10:38 pm ]
widze ze musze chyba szukac innego forum, a szkoda.....
chcialem wraz z kolegami zmodernizowac naszego GBA czyli naszego stara ale jesli macie zamiar sie tu wyzywac itp to prosze ADMINA albo Dobrego:) albo Złego:) o zakonczenie tematu bo widze ze sie chyba niczego od Was nie dowiem, a szkoda.... Myslalem ze pomorzecie tak jak i my pomagamy ludziom w potrzebie!!!
[ Dodano: Czw Sty 29, 2009 10:38 pm ]
widze ze musze chyba szukac innego forum, a szkoda.....
i osmego dnia bog stworzyl strazaka....
- Calineczka
- Kontakt:
AMEN
[glow=red]Panowie, jakikolwiek post, docinka, uwaga NIE W TEMACIE i osobiście daję bana na czas zalezny od humoru. Mojego humoru...a wiecie że jestem złym adminem, nie? [/glow]
No
To teraz się skupiamy...
Co z tymi fotkami tych miejsc w które maja ledy pójść?
Jesli ma iść np. pod klosz przydały by się fotki i pod kloszem.
I proszę obejrzec jak juz te klosze-nie klosze będa pozdejmowane CO TAM SIEDZI w oryginale...potrzebne dane z żarówek, np. 24V 0,5A
p.s. Maakaron, lepszego forum nie znajdziesz .
I to pół żartem a całkowicie serio
[glow=red]Panowie, jakikolwiek post, docinka, uwaga NIE W TEMACIE i osobiście daję bana na czas zalezny od humoru. Mojego humoru...a wiecie że jestem złym adminem, nie? [/glow]
No
To teraz się skupiamy...
Co z tymi fotkami tych miejsc w które maja ledy pójść?
Jesli ma iść np. pod klosz przydały by się fotki i pod kloszem.
I proszę obejrzec jak juz te klosze-nie klosze będa pozdejmowane CO TAM SIEDZI w oryginale...potrzebne dane z żarówek, np. 24V 0,5A
p.s. Maakaron, lepszego forum nie znajdziesz .
I to pół żartem a całkowicie serio
- Calineczka
- Kontakt:
http://foto.onet.pl/2esdf,u.html?r=1233266894 tu sa fotki naszych swiatełek...
po prostu nie lubie klutni...
[ Dodano: Czw Sty 29, 2009 11:19 pm ]
dziwne jest dla mnie jedno, a mianowicie to ze jesli ktokolwiek poprosi strazaka o pomoc to on jesli jest w stanie jej udzielic fachowo (jesli nie to wezwie odpowiednie sluzby) zawsze pomoze..... a jesli strazacy prosza to zawsze jakies ale...... widocznie taki juz jest swiat
jakich danych jeszcze sie mam dowiedziec??
po prostu nie lubie klutni...
[ Dodano: Czw Sty 29, 2009 11:19 pm ]
dziwne jest dla mnie jedno, a mianowicie to ze jesli ktokolwiek poprosi strazaka o pomoc to on jesli jest w stanie jej udzielic fachowo (jesli nie to wezwie odpowiednie sluzby) zawsze pomoze..... a jesli strazacy prosza to zawsze jakies ale...... widocznie taki juz jest swiat
jakich danych jeszcze sie mam dowiedziec??
- Calineczka
- Kontakt:
ja tez nie dlatego CIę rozumiem.maakaron pisze:po prostu nie lubie klutni...
Oglądam fotki...świateł przednich modyfikowac nie chcesz? Bo ich fota jest.
A zewnętrzne kierunki?
Wewnętrzne światełka widze, myślę, że da się zrobic dużo jaśniej
Zewnętrzne to żeby dawało efekt też stawiał bym na HID-y ale raczej nie tanie chińskie-zbyt dużo od tych światełek zalezy. No i mam nadzieję, że nie macie potrzeby "migania" tymi silnymi, docelowo-HIDami? Hidy do tego się nie nadają....o ile wiem
światelek z przodu nie chcemy ruszac, bo jak wszystkie wrzucimy to jest jasno jak w dzien, głównie chodzi o oswietlenie skrytek i najbliższego otoczenia wozu, żeby dalej świecic to mamy na teleskopowym maszcie najaśnice 2x500W zasilaną z agregatu... (do tego chcemy zrobić przenośną najaśnice 2x250W)..... odnośnie oświetlenia roboczego(zewnętrznego) to myslimy o 5 halogenach roboczych (szerokokątne, chyba 75W każdy), po dwa na strone i jeden z tyłu....
[ Dodano: Pią Lut 06, 2009 12:42 am ]
czyli rozumiem ze temat modernizacji sie zakonczył??
[ Dodano: Pią Lut 06, 2009 12:42 am ]
czyli rozumiem ze temat modernizacji sie zakonczył??
jesli to by nie sprawilo wiekszego problemu..... dzieki ze chociaz ktos sie udziela... pozdrawiam w imieniu strazakow!!!
[ Dodano: Czw Lut 12, 2009 11:05 pm ]
szczerze mowiac to ta modernizacje robimy z prywatnych funduszy, a wiec chcielibysmy ja zrobic w miare tanio (zadnczy pieniedzy czyt. ekwiwalentu nie bierzemy do kieszeni tylko wszystko idzie na OSP (glownie stroje i osobiste zabezpieczenie strazaka)). chcemy sie wykazac pomysłowością i udogodnieniem w działaniach. zbyt mocno nie chcemy ingerowac w nasz woz, gdyz czcemy sie starac o nowy (czyt. uzywany z niemiec)......
[ Dodano: Czw Lut 12, 2009 11:05 pm ]
szczerze mowiac to ta modernizacje robimy z prywatnych funduszy, a wiec chcielibysmy ja zrobic w miare tanio (zadnczy pieniedzy czyt. ekwiwalentu nie bierzemy do kieszeni tylko wszystko idzie na OSP (glownie stroje i osobiste zabezpieczenie strazaka)). chcemy sie wykazac pomysłowością i udogodnieniem w działaniach. zbyt mocno nie chcemy ingerowac w nasz woz, gdyz czcemy sie starac o nowy (czyt. uzywany z niemiec)......
Przeciez nic sie nie zmarnuje:)
Jesli dostaniecie nowy, to zawsze zakupiony i zamontowany sprzet mozna przelozyc prawda?
Ja oswietlenie zewnetrzne/miejsca akcji zrobilbym np na takiej lampce:
http://allegro.pl/item544725372_lampa_o ... jekto.html
Pozdrawiam
DNF
Jesli dostaniecie nowy, to zawsze zakupiony i zamontowany sprzet mozna przelozyc prawda?
Ja oswietlenie zewnetrzne/miejsca akcji zrobilbym np na takiej lampce:
http://allegro.pl/item544725372_lampa_o ... jekto.html
Pozdrawiam
DNF