Modyfikacja podróbki UltraFire C11 CREE XM-L-T6 1000lm 18650
Kamikadze!!. .Matixs pisze:Wyjąłem diodę z pigułą i połączyłem kabelkami z akumulatorkiem.
Masz w domu jakiś multimetr? Jeśli nie to połącz szeregowo 2 paluszki AA i sprawdź przez krotki okres czasu (1s) czy dioda świeci, bo mogło się zdarzyć, że się sfajczyła przez podłączenie bezpośrednio do LI-ion'a. Kiedy będziesz miał pewność, że dioda świeci, to można szukać dalej przyczyny.
Zbychur Podłączyłem tak jak mówiłeś i niestety dioda nie reaguję.
Jaką mogę teraz kupić diodę? Pewien forumowicz zrobił mi sterownik na 2.8A i może to była przyczyna bo dioda nie była przystosowana do takiego prądu?
Chciałbym teraz wycisnąć maksymalnie z tej latarki ile się da. Mogę zamówić z zagranicy jeśli u nas nie ma nic ciekawego.
Jaką mogę teraz kupić diodę? Pewien forumowicz zrobił mi sterownik na 2.8A i może to była przyczyna bo dioda nie była przystosowana do takiego prądu?
Chciałbym teraz wycisnąć maksymalnie z tej latarki ile się da. Mogę zamówić z zagranicy jeśli u nas nie ma nic ciekawego.
Witam
Przede wszystkim, martwię się o styk pomiędzy pigułą a ścieżką minusową. To co oderwałeś, to właśnie kawałek ścieżki minusowej. Można połączyć oba końce ścieżki kawałkiem drucika, ale ważniejsze jest, aby prąd dochodził do przelotki, która tam pozostała, więc wkładasz kawałek cienkiego drucika w otwór, i tam go lutujesz, potem drucik wyginasz i lutujesz do pozostałości ścieżki, lub drugiego drucika, którym połączysz oba końce ścieżki.
Ważniejsze według mnie, to przylutować ze 3 - 6 cienkich drucików na obwodzie, tak aby łączyły dolną i górną warstwę miedzi ścieżki minusowej. Chodzi o to, że po wciśnięciu driverka w otwór, to przez te druciki będzie płynął prąd z piguły na sterownik, a kontakt będzie sporo lepszy niż teraz.
Pozdrawiam
Do aluminium można lutować, kwestia techniki lutowania i odpowiedniego topnika.Matixs pisze:Nie, nie chciałem bo przecież do aluminium nic bym nie przylutował.
No cóż, mleko już się rozlało...Matixs pisze:Więc co mam teraz zrobić? Jak to poprawić?
Przede wszystkim, martwię się o styk pomiędzy pigułą a ścieżką minusową. To co oderwałeś, to właśnie kawałek ścieżki minusowej. Można połączyć oba końce ścieżki kawałkiem drucika, ale ważniejsze jest, aby prąd dochodził do przelotki, która tam pozostała, więc wkładasz kawałek cienkiego drucika w otwór, i tam go lutujesz, potem drucik wyginasz i lutujesz do pozostałości ścieżki, lub drugiego drucika, którym połączysz oba końce ścieżki.
Ważniejsze według mnie, to przylutować ze 3 - 6 cienkich drucików na obwodzie, tak aby łączyły dolną i górną warstwę miedzi ścieżki minusowej. Chodzi o to, że po wciśnięciu driverka w otwór, to przez te druciki będzie płynął prąd z piguły na sterownik, a kontakt będzie sporo lepszy niż teraz.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Skoro wcześniej była XM-L, to może teraz XM-L2?
Da trochę więcej światła przy tym samym prądzie.
Wersja może być ta sama, czyli T6.
Da trochę więcej światła przy tym samym prądzie.
Wersja może być ta sama, czyli T6.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Tak powinna być dobra?
Tylko że ja chciałbym diodę o barwie światła zimnym a ta ma światło naturalne.
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/led-cree-xm-l2-t6-3c-neutralna-sinkpad-miedz-16mm-i4765822629.html