Muszę przyznać, że jak na "fire" to na razie nie jest źle.
Po 15-20 minutach zabawy na Tank007 E09 zeszło z 3,75V do 3,22V. Do odcięcia jeszcze nie dotarłem- zobaczymy dzisiaj, ale póki co jestem chyba nawet skłonny je polecić.
[ Dodano: 10 Listopad 2014, 23:53 ]
Witam,
Korzystając z okazji, że właśnie przyszła ładowarka BT-C3100 postanowiłem przetestować akumulatorki, o których mowa w tym wątku.
Są to Li-Ion TrustFire TR10440 600mAh z zabezpieczeniem przed nadmiernym rozładowaniem, zakupione w firmie Jet-Pol.
1. aku- pojemność: 294mAh/ w. rezystancja: 290 mΩ (śr. z trzech pomiarów)/ odcięcie: 2,93V.
2. aku- pojemność: 322mAh/ w. rezystancja: 267 mΩ (śr. z trzech pomiarów)/ odcięcie: 2,91V.
Podsumowując, jak na nowe ogniwa różnica między nimi jest dość znaczna, ale zapewne w ramach FireTolerancji Ponadto odcięcie powinno następować minimalne niżej- wtedy przy okazji miałyby nieco większą pojemność, która myślę jest standardowa przy tej wielkości ogniwach Fire. Mimo wszystko jak na moje potrzeby sprawdziły się one świetnie. Używam ich w breloczku przy kluczach w postaci Tanka007 E09. Sporadycznie nim sobie przyświecając w normalnych, codziennych sytuacjach ogniwa starczają mi na ok. 2 tygodnie- czyli zamierzony cel został osiągnięty.
Edit Pyra: Kolego, proszę o poprawne podawanie jednostek, bo w tym wypadku, ogniwo było by bezużyteczne.