Okres przydatności do spożycia ciasteczek.

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
krudnik

Okres przydatności do spożycia ciasteczek.

Post autor: krudnik »

Witam,

Mam taki drobny problem techniczny i nie bardzo wiem, czy to kwestia ustawień na serwerze, czy u mnie w przeglądarce. A może to celowa polityka. Jakoś strasznie szybko wygasają ciasteczka i już po kilku minutach 'nieklikania' jestem wylogowany. Trudno napisać kilka zdań, muszę co chwila wybierać 'podgląd' by odświeżyć sesję. Czy to tylko mi przeszkadza, co by sygerowało, że to problem z moją przeglądarką?
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Długość sesji to 25min, spróbuj może z inną przeglądarką?
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

szkoda ze na trzyma tak z min 1-2 dni. loguje sie pare razy w ciagu dnia i troszke to meczy :]
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Ja czegoś nie rozumiem.... Jakoś u mnie, zarówno w IE jak i w FF, działa znakomicie zaznaczenie kratki koło pola logowania dzięki czemu automatycznie loguje mnie za każdym wejściem na stronę... Mam zazwyczaj odpalonego FF gdzie na jednej z kart jest forum - kilka razy dziennie hibernuje lapka, wzbudzam go juz w nowej sieci i po otwarciu okna FF jestem wciąż zalogowany. Więc ciacha działaja sprawnie, nawet przy nieoczekiwanych przełaczeniach. Czasem nie wylogowuje się (w sposób dla mnie zauważalny) przez kilka dni.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
tOmki

tez mam FF i pola login i haslo sa po wejsciu zawsze uzupelnione - ale mnie nie loguje automatycznie, dodatkowo zaznaczam "zapamietaj mnie". ale kazdorazowo musz kliknac zaloguj. ciastka czyscilem juz pare razy - caly czas ta sama sytuacja :[
czarny_kruk

Post autor: czarny_kruk »

u mnie dziala na FF tak jak powinno, korzystam podobnie jak Pikom.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

czarny_kruk pisze:u mnie dziala na FF tak jak powinno, korzystam podobnie jak Pikom.
tOmki - zauważ, że masz nieco starszą wersję FF niż czarny_kruk lub ja...
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

U mnie nie działa idealnie. Tzn jak zaznaczę loguj przy każdej wizycie to loguje automatycznie ale przez 24h. Potem muszę się znowu logować :)
Ale mi to nie przeszkadza i nawet się nie zastanawiałem nad tym ;)
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Hm... Czasem pomaga czyszczenie ciasteczek czasem nie. U mnie na pewno muszę się logować od nowa jak tylko zmieni się moje IP(mam w sieci kilka pul adresów i tylko jak się zmieniają początkowe cyfry) . Mimo iż maszyna ciągle ta sama :(
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tOmki

Pikom pisze:
czarny_kruk pisze:u mnie dziala na FF tak jak powinno, korzystam podobnie jak Pikom.
tOmki - zauważ, że masz nieco starszą wersję FF niż czarny_kruk lub ja...
niby tak, ale narazie nie mam zamiary przechodzic na wyzsza wersje (powod - brak kompatybilnosci niektorych dodatkow z FF 3.0)

ale dla zasady sprawdze na innym kompie w sieci, tyle ze na FF 3.0
ODPOWIEDZ