Uniwersalna czołówka na 18650
Uniwersalna czołówka na 18650
Hej,
Szukam czołówki o następujących parametrach:
- Moc minimum 300 lumenów,
- minimum 2 tryby: high i low,
- koniecznie zasilana ogniwami 18650 muszą pasować ogniwa protected oraz normalne bez żadnych dystanserów-bolców tak by przy ruchu nic nie przerywało,
- czołówka powinna posiadać wszelkie zabezpieczenia przed uszkodzeniem ogniwa tak bym mógł używać niezabezpieczonych 18650,
- do ceny się dostosuję ale wolałbym nie wydawać majątku
Czołówka będzie mi służyć do nocnych marszów, doświetlania ścieżek na rowerze oraz jako pomoc przy rozbijaniu obozu w nocy.
Jak ktoś zna takie sprawdzone czołówki to czekam na informacje. Specjalnie na czasie mi nie zależy więc może być do kupienia w Chinach.
Szukam czołówki o następujących parametrach:
- Moc minimum 300 lumenów,
- minimum 2 tryby: high i low,
- koniecznie zasilana ogniwami 18650 muszą pasować ogniwa protected oraz normalne bez żadnych dystanserów-bolców tak by przy ruchu nic nie przerywało,
- czołówka powinna posiadać wszelkie zabezpieczenia przed uszkodzeniem ogniwa tak bym mógł używać niezabezpieczonych 18650,
- do ceny się dostosuję ale wolałbym nie wydawać majątku
Czołówka będzie mi służyć do nocnych marszów, doświetlania ścieżek na rowerze oraz jako pomoc przy rozbijaniu obozu w nocy.
Jak ktoś zna takie sprawdzone czołówki to czekam na informacje. Specjalnie na czasie mi nie zależy więc może być do kupienia w Chinach.
Wybierz sobie, najlepiej HL55 lub HP30
http://latarki-fenix.pl/pl/c/Latarki-czolowe/66/2
Nie wiem tylko czy wchodzą aku protected.
http://latarki-fenix.pl/pl/c/Latarki-czolowe/66/2
Nie wiem tylko czy wchodzą aku protected.
pozdrav
Dla mnie chyba jedną z najbardziej uniwersalnych latarek o jakich czytałem jest Skilhunt H02. Według opisu z Skilhunt H02 mini mod i recenzji na BLF oraz CPF, może służyć jako czołówka, latarka na rower (z uniwersalnym uchwytem obrotowym) i do codziennego użytku (klips). Do tego z kodem rabatowym SKH02 ma korzystną cenę Sam właśnie czekam aż do mnie dotrze
Niestety też nie jestem pewien jak wygląda kwestia zabezpieczonych ogniw ale latarka mruga ostrzegając przed nadmiernym rozładowaniem.
Niestety też nie jestem pewien jak wygląda kwestia zabezpieczonych ogniw ale latarka mruga ostrzegając przed nadmiernym rozładowaniem.
Może i majątek, ale dobrze wydany : ArmyTek Wizard Pro Warm 70* piękna neutralna barwa światła o wiele lepsze odwzorowanie barw niż w Convoyach neutranych, czy nawet ciepłych. Bardzo fajny na czołówkę rozkład światła, gdy nie potrzeba super hiper zasięgu, a raczej żeby nie raziła i dużo oświetlała.
Ew z tej samej półki jakąś Zebralight, ale tutaj modelu nie podam, bo nie znam.
Pozdrawiam.
Ew z tej samej półki jakąś Zebralight, ale tutaj modelu nie podam, bo nie znam.
Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Poprzeglądałem wasze propozycje i najciekawszy wydaję się ArmyTek Wizard Pro Warm 70* od kolegi @marmez. Szczególnie spodobała mi się koncepcja wyjmowanej latarki mogącej stanowić całkiem niezłą lampke rowerową. Jak możesz podeślij informacje gdzie najtaniej kupić ten model. Proszę doradź również którą wersję wybrać bo jest ich co najmniej kilka z różnych edycji.
@Crocodil Twoja propozycja odnośnie Skilhunt H02 też mi się wydawała ciekawa ale zerknąłem na jakąś recenzję i ten model nie posiada zabezpieczenia termicznego więc tymi 960 lumenami świeci tylko przez moment i potem przełącza się do 400 lumenów.
@Crocodil Twoja propozycja odnośnie Skilhunt H02 też mi się wydawała ciekawa ale zerknąłem na jakąś recenzję i ten model nie posiada zabezpieczenia termicznego więc tymi 960 lumenami świeci tylko przez moment i potem przełącza się do 400 lumenów.
Ogólnie zadaniem zabezpieczenia termicznego jest obniżenie trybu, by dać latarce czas na ostygnięcie. Jeżeli latarka się tak zachowuje to termiczne zabezpieczenie raczej posiada. Skillhunt go nie posiada, latarka obniża tryb, ale zabezpieczając ogniwo przed zbyt głębokim rozładowaniem, a nie dlatego, że jest zbyt ciepła. Czas po którym latarka obniża tryb zależny jest rzecz jasna od pojemności ogniwa.
http://www.armytek.com/products/flashli ... -warm.html ew wersja PRO, która ma więcej trybów i poprawiony boost. Do nabycia dosyć tanio wersja PRO > http://www.mhunt.pl/latarka-czolowa-arm ... tir-70-120
Wg mnie bierz póki są dostępne
Wg mnie bierz póki są dostępne
Dzięki. Jakoś super mi się nie spieszy. Czy można dorwać ten model taniej u jakiegoś chińczyka?
Ostatnio zmieniony piątek 07 lis 2014, 18:16 przez hoka, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest akurat na wprost, a przy prostokątnej optyce nie ma spota tylko ambient i jest dokładnie we wlaściwym miejscu - pewien zakres regulacji jest ale nie zauważyłem problemu świecenia nie tam gdzie trzeba.hoka pisze:ale to wtedy gorzej z regulacją góra/dół ?
PS: wracając do tematu, polecam przeróbkę czołówki na taką optykę. Moje właśnie czekają na resztę drobiazgów i się zabieram.
Witajcie.
Witam wszystkich jako,że to mój pierwszy post.
Chciałbym dołączyć do grona zwolenników Armytek Wizard Warm (bez Pro).Dziś przyszła do mnie z hkequipment przesyłka z lampką.W zasadzie z dwiema ,bo omyłkowo (?) wysłali mi dwie identyczne .Pierwszy spacer mam za sobą.Piękny rozkład floodowy i super naturalna barwa.W trybie turbo (15 minut) bardzo sympatyczny zasięg ale w main 3 też daje radę.Całość z przesyłką 59.95 $ (ok 211 PLN) po zastosowaniu kodu rabatowego.Trochę czekałem bo nie mieli na magazynie ale jak już wyszła to po 10 dniach jest u mnie.Jestem baaaaaaaaardzo zadowolony.
Chciałbym dołączyć do grona zwolenników Armytek Wizard Warm (bez Pro).Dziś przyszła do mnie z hkequipment przesyłka z lampką.W zasadzie z dwiema ,bo omyłkowo (?) wysłali mi dwie identyczne .Pierwszy spacer mam za sobą.Piękny rozkład floodowy i super naturalna barwa.W trybie turbo (15 minut) bardzo sympatyczny zasięg ale w main 3 też daje radę.Całość z przesyłką 59.95 $ (ok 211 PLN) po zastosowaniu kodu rabatowego.Trochę czekałem bo nie mieli na magazynie ale jak już wyszła to po 10 dniach jest u mnie.Jestem baaaaaaaaardzo zadowolony.
Moja kolekcja:Xeno E03 NW,Skyray XM-L U3 mod by Teonio,Olight M30 Triton,Armytek Wizard Warm ,Armytek Tiara Warm,Eagle Eye X6 BLF Special Edition, Firefoxes FF4 65w