convoy c8 pomoc w ulepszeniu
rozkręcenie włącznika ?fotorondo pisze:Odkręć dupkę, tam powinieneś zobaczyć żółtą blaszkę z dwoma dziurkami, wkładasz tam coś do tych dziurek i odkręcasz.
też tak myślałem ale coś nie szło może za słabo brałem (bałem się żeby nie uszkodzić czegoś) spróbuję jeszcze raz
Ostatnio zmieniony czwartek 06 lis 2014, 21:06 przez orion, łącznie zmieniany 1 raz.
A no to ok, pasta wystarczy, zamówić np. MX-2 bo jest bardzo dobra i tania.orion pisze:MCPCB to jest ta płytka z diodą? jeśli tak to są śrubkiRysiu. pisze:C8 chyba raczej nie ma mocowania MCPCB na śruby więc potrzebujesz klej termo a nie zwykłą pastę
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Dzisiaj zrobiłem rajd po mieście i niestety nigdzie nie udało mi się kupić pasty mx 2
Wszystkie mają albo silikon albo srebro.
Trzeba będzie zamówić na allegro. Mam pytanko: 4g wystarczy? czy kupić 8g ?
widziałem też pastę mx4 wg sprzedawcy lepsza od mx2 i mx3 a cena podobna warto ?
Udało mi się odkręcić sprężynkę przy włączniku tam jest lewy gwint.
Mam jeszcze pytanko czy zanim wymienię silikon na pastę tam przy diodzie można bez obaw korzystać z latarki?
nic się tam nie zagotuje ?
Wszystkie mają albo silikon albo srebro.
Trzeba będzie zamówić na allegro. Mam pytanko: 4g wystarczy? czy kupić 8g ?
widziałem też pastę mx4 wg sprzedawcy lepsza od mx2 i mx3 a cena podobna warto ?
Udało mi się odkręcić sprężynkę przy włączniku tam jest lewy gwint.
Mam jeszcze pytanko czy zanim wymienię silikon na pastę tam przy diodzie można bez obaw korzystać z latarki?
nic się tam nie zagotuje ?
byłem przed chwilą na działeczce i troszku poświeciłem pomimo, że nic nie modyfikowałem latareczka się grzała dość mocno i to dość szybko na oko już po 1 minucie
to chyba dobrze
więc nie jest tak źle z tym odprowadzaniem ciepła
Po powrocie zmostkowałem sprężyne i wygląda to tak
blaszkę wyciąłem z wsuwki do kabli to jest chyba jakiś stop miedzi? żółty taki
Na koniec spiłowałem nadmiar cyny i wcisnąłem do środka sprężyny nadmiar drutu miedzianego bo mi zwarcie robiło (sie trochę wystraszyłem że coś spitoliłem bo włącznik przestał reagować) ale poprawiłem i jest git. (na fotkach jeszcze przed poprawką)
to chyba dobrze
więc nie jest tak źle z tym odprowadzaniem ciepła
Po powrocie zmostkowałem sprężyne i wygląda to tak
blaszkę wyciąłem z wsuwki do kabli to jest chyba jakiś stop miedzi? żółty taki
Na koniec spiłowałem nadmiar cyny i wcisnąłem do środka sprężyny nadmiar drutu miedzianego bo mi zwarcie robiło (sie trochę wystraszyłem że coś spitoliłem bo włącznik przestał reagować) ale poprawiłem i jest git. (na fotkach jeszcze przed poprawką)
- Załączniki
-
- 1415389195448.jpg (20.93 KiB) Przejrzano 1823 razy
-
- 1415389179588.jpg (20.17 KiB) Przejrzano 1823 razy