Co sobie ostatnio kupiliście?
Nie wiem . Zrobiłem tak jak wszyscy czyli dolutowałem do nich przewód . Co do hałasu to z racji że posiadają małe wentylatory a moc zasilacza jest spora (575W czyli 12V 47A każdy) to i jak się zacznie grzać zaczynają mocno hałasować . Na razie potrzebuję małej mocy więc używam tylko jednego zasilacza ale jak już skończę testować ogniwa i złożę pakiet to hałas będzie 4x większy niestety . Mi to jednak nie będzie bardzo przeszkadzać bo ładowarka będzie ładować aku roweru w garażu .ptja pisze:Co pasuje w te gniazdka wyjściowe? Też się zastanawiam nad jakimś zasilaczem od serwera dla uzyskania 12V i "w pytę amperów". Jak z hałasem?
Wcześniej używałem przerobionego na 14V Xboxowego 203W i jest on co prawda sporo cichszy ale daje tylko 203W ciągłej mocy i do 320W max mocy do 10min pracy (po tym czasie muszę zdjąć moc pobieraną bo inaczej sam się wyłączy (zabezpieczy)). Jenak muszę nadmienić że z posiadanych 3szt 203W tylko jeden tak ma a pozostałe nie dają więcej niż 205W i od razu się zabezpieczają po przekroczeniu tej wartości . Konstrukcyjnie spotkałem się z 3 różnymi zasilaczami (w środku wyglądają inaczej i wymagają innej przeróbki do podniesienia napięcia ).
Hehe, a już myślałem, że oglądałeś http://www.techmoan.com/blog/2014/10/4/ ... watch.html ... ale jednak nie, inny model.
Do roweru, światełka w kierownicę , dzięki uprzejmości kolegi kubaswiatelka.
Świeci to tak:
i z doświetleniem planu
Świeci to tak:
i z doświetleniem planu
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Przyszły dzisiaj akumulatorki Fujitsu, zobaczymy czy to godny następca Eneloopów
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Nie wiem po co, ale nie mogłem się powstrzymać, w tym kolorze piewszy raz na allegro zobaczyłem
Zboczony jakiś jestem, lubię kolorowe Maglite'y
Ale na zielonego 4D dalej czekam i dalej nie ma jednak tak bardzo mi się nie spieszy, żeby za 200+zł z Niemiec sprowadzać
A w międzyczasie przyszła trzecia i ostatnia planowana przesyłka XM-L2 CRI90 z USA, 30+ sztuk mi do domku na razie wystarczy
Pozdrawiam.
Zboczony jakiś jestem, lubię kolorowe Maglite'y
Ale na zielonego 4D dalej czekam i dalej nie ma jednak tak bardzo mi się nie spieszy, żeby za 200+zł z Niemiec sprowadzać
A w międzyczasie przyszła trzecia i ostatnia planowana przesyłka XM-L2 CRI90 z USA, 30+ sztuk mi do domku na razie wystarczy
Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255