Lampka LED E14 typu "kwiatek"
- pegasus_sis
Lampka LED E14 typu "kwiatek"
Zaczął się pojawiać nowy typ żarówek LED, a mianowicie coś , co ja nazwałem "kwiatkiem". Niska cena ($ 1.85), ciekawa konstrukcja - nic tylko kupić i rozebrać jak się poszczęści jeszcze będzie świecić
Wersja 4W wygląda tak:
a teraz najciekawsze:
Przesmarowałem ten rant pastą i myślę - to nie ma prawa działać. Ale działa... Widocznie te "listki" z diodami odprowadzają ciepło jak radiator, ten poniżej je wspomaga. Coś jest na rzeczy, bo żarówka zdecydowanie mocniej nagrzewa się, kiedy klosz jest nakręcony.
PCB z diodami jest mocno ciepłe, ale nie parzy, radiator też ciepły. Więc lampka działa, ale bez klosza i w otwartej oprawie. W dodatku niezły rozsył światła na boki, bardzo ładnie wygląda w zdobionym kloszu. Możliwe, ze w diody idzie mniej jak 3-4W, ale świeci całkiem jasno (jest bez optyki czy mlecznego klosza). Temperatura barwowa coś koło 4000K, czysta biel.
O wersji 7W można od razu zapomnieć.
Zakupiona tutaj:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6274350379.html
Dostępne są podobne z trzonkiem E27.
Wersja 4W wygląda tak:
a teraz najciekawsze:
Przesmarowałem ten rant pastą i myślę - to nie ma prawa działać. Ale działa... Widocznie te "listki" z diodami odprowadzają ciepło jak radiator, ten poniżej je wspomaga. Coś jest na rzeczy, bo żarówka zdecydowanie mocniej nagrzewa się, kiedy klosz jest nakręcony.
PCB z diodami jest mocno ciepłe, ale nie parzy, radiator też ciepły. Więc lampka działa, ale bez klosza i w otwartej oprawie. W dodatku niezły rozsył światła na boki, bardzo ładnie wygląda w zdobionym kloszu. Możliwe, ze w diody idzie mniej jak 3-4W, ale świeci całkiem jasno (jest bez optyki czy mlecznego klosza). Temperatura barwowa coś koło 4000K, czysta biel.
O wersji 7W można od razu zapomnieć.
Zakupiona tutaj:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6274350379.html
Dostępne są podobne z trzonkiem E27.
- pegasus_sis
- pegasus_sis