![Mad :mad:](./images/smilies/icon_mad.gif)
Rozglądam się już za wentylatorem zastępczym. Czy Waszym zdaniem SUNON MC25101V2-000U-A99 będzie dobrym wyborem?
Można by ale znając nazwę/nazwy udało mi się znaleźć sklep i kupić kilka sztukpiciex pisze:A gdyby tak wydłubać wtyk ze starego wentylatorka, który i tak odchodzi do krainy wiecznych obrotów?
Ja też najpewniej na niego się zdecyduję - ma najlepsze parametry, zwłaszcza stosunek przepływu powietrza do generowanego hałasu. Raczej jednak kupię w lokalnym sklepie (za 36zł) niż właśnie w tym najtańszym AVT (25 + 10 za przesyłkę). Z tego co widzę on ma aż 15cm przewody - jak sobie z nimi poradziłeś? Uciąłeś je i ocynowałeś czy gdzieś je "upchałeś"? I jak sobie poradziłeś z "problemem wtyczki"?Volo pisze:Ja mam właśnie tego pierwszego Sunnona z listy 16db,jakos nie ufam tym chińskim niby na kulkowych łożyskach po 2$.
Cena większa ale cichszy zdecydowanie.
Kupowałem w sklepie ATV...nie jest to reklama poprostu tam znalazłem najtaniej.
To oczywiste że w dzisiejszych czasach zdecydowana większość sprzętu powstaje w Chinach za przysłowiową "miskę ryżu". Bardzo często fabryki w dzień produkują rzeczy "firmowe", a w nocy identyczne kopie tylko z inną naklejką. Czasem można znaleźć diament (vide latarki Convoy), a czasem trafić na minę.Browar pisze:Volo, a ten Sunnon to niby skąd przyleciał? I jak myślisz, ile w tych Chinach kosztuje?
Swoją drogą nakupiłem ostatnio różnych szpejów w ChRL po 1-2$ shiping free i jestem okrutnie zaskoczony ich bardzo dobrą jakością. Te same szpeje na Allegro chodzą po 2-3 dychy.
Faktycznie, czytałem chyba na BLF że oryginalny wentylator ma mniejszą grubość (8mm? 6mm?). Jak udało Ci się zmieścić Sunona? Czy miałeś jeszcze jakieś problemy albo było coś na co warto zwrócić uwagę?Volo pisze:Większy problem to upchnięcie 10mm wentylatora tak żeby nie montować go na zewnątrz i żeby wyglądał jak orginał.