Regeneracja reflektorów.
Regeneracja reflektorów.
Zapewne wiele osób przez przypadek zniszczyło swój reflektor.
Były juz tematy na temat obchodzenia się z reflektorami.
Czyli w zasadzie nie da sie ich niczym wyczyśćic aby powróciły do stanu początkowego.
W ogóle integrencja głebsza nue wchodzi w gre.Tylko płukanie w spirytusie lub płynie do szyb.
Zresztą najlepiej tylko przedmuchać.
Dotykać w środku nie wolno.
Zapukałem do kilku firm wyszukanych w internecie które zajmują sie m.in. regeneracją tj. nakładają nową warstwe odbyskową przez natrysk w specialnej maszynie.
Ceny które Mi zaproponowano za usługe były różne (od 10zł do 100zł)
Reflektor był mały z 5cm na 3cm.
Wybrałem jedną firm i po około tygodniu reflektor przyszedł .
Cena z wysyłką to "tylko" 35zł.
Reflektor jak nowy.
Jak ktoś chciałby więcej informacji zapraszam na pw.
Były juz tematy na temat obchodzenia się z reflektorami.
Czyli w zasadzie nie da sie ich niczym wyczyśćic aby powróciły do stanu początkowego.
W ogóle integrencja głebsza nue wchodzi w gre.Tylko płukanie w spirytusie lub płynie do szyb.
Zresztą najlepiej tylko przedmuchać.
Dotykać w środku nie wolno.
Zapukałem do kilku firm wyszukanych w internecie które zajmują sie m.in. regeneracją tj. nakładają nową warstwe odbyskową przez natrysk w specialnej maszynie.
Ceny które Mi zaproponowano za usługe były różne (od 10zł do 100zł)
Reflektor był mały z 5cm na 3cm.
Wybrałem jedną firm i po około tygodniu reflektor przyszedł .
Cena z wysyłką to "tylko" 35zł.
Reflektor jak nowy.
Jak ktoś chciałby więcej informacji zapraszam na pw.
Ostatnio zmieniony sobota 01 lis 2014, 10:02 przez Scenic, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zapewne daje efekt jak nowe lustro.GanzConrad pisze:czy ten natrysk jest jak czyste lustro?
na jakie materiały natryskują?
podrzuć namiary na firmę
Natryskują pewnie na powierzchnię lustra a materiał z kolei pewnie zalezy od tego z czego wykonane jest lustro (jego podkład)
PRzy okazji należy wspomnieć, że wielokrotnie myłem lustra mocno upaćkane (kilka razy nawet takie po dziurze w kloszu) o jesli nie doszło do degradacji odbłyśnika robię to tak:
1.Płukanie w ciepłej wodzie
2.Chwila na odmoczenie
3.Ponowne płukanie
4.Zalanie całości płynem do naczyń, płukanie
5.W razie potrzeby kolejne zalanie płynem i bardzo delikatne usuwanie zanieczyszczeń palcem lub miękkim papierem
6.Płukanie
Oczywiście ten system nie pomaga zawsze, ale dawał rady w lustrach z śladami palców, po wodzie itd.
ILPT
Musiałbyś sam napisać lub najlepiej zadzwonić.fxxx pisze:a robią tak, że jak im wyślę całe lampy to zrobią wszystko?
[ Dodano: 29 Październik 2014, 20:55 ]
Nazywa się to metalizacja próżniowa.GanzConrad pisze:czy ten natrysk jest jak czyste lustro?
na jakie materiały natryskują?
podrzuć namiary na firmę
Firm jest dużo najtaniej było u
www.reflektory.gda.pl/
Panowie zaproponowali 10zł.
Gdyby pierwsi odpisali to reflektor byłby u nich.
Ja załatwiałem u :
www.tmcmc.pl/
Zapłaciłem 20zł.
Oczywiśćie żadnych $(prezentów) itp. nie dostaje. Linki w razie potrzeby proszę usunąć.
Cena była niska z racji małego refa.
Chociaż inny proponowali nawet 100zł co dla mnie było absurdem.
Ale tu jest tylko nakładana nowa warstwa odblaskowa, geometria pozostaje taka sama, no chyba że coś się zmienia/ czegoś nie wiem?
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.