Tapatalk

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
kams

Tapatalk

Post autor: kams »

Witajcie. Byłaby możliwość dodania do forum wtyczki Tapatalk:
https://tapatalk.com ?
Umożliwia to przeglądanie forum przez aplikację na smartfony, jest to bardzo wygodne, gdy nie ma nas w domu. :wink:
arekm

Post autor: arekm »

Admini niestety nie mają czasu na zajmowanie się forum więc nie licz zbytnio na to.
kams

ehh. :(
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

A ja szukałem chyba z dwa dni dlaczego to nie działa.

Szkoda że to nie funguje. Praktycznie każde forum takie coś ma.
ILPT
kams

No dokładnie, o wiele łatwiej i przyjemniej się przegląda fora poza domem. :)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

arekm pisze:Admini niestety nie mają czasu na zajmowanie się forum więc nie licz zbytnio na to.
Admin Calineczka kiedyś nawet szukał takiego mechanizmu na nasz silnik ale nie znalazł. Jeśli komuś na czymś zależy to niech poszuka jak to zrobić i poda mi informację, szanse na zrobienie wzrosną...
Admin Calineczka już 7 lat sprząta to podwórko, można się ciut zmęczyć.... :razz:
arekm

Nie odbieraj tego negatywnie. Wszyscy wiedzą jak jest... forum w życiu priorytetem nie jest. Może poszukaj co-admina?

Nie wiem czy ktoś zrobił plugin pod przemowe phpbb... rozsądniej było by się zapewne zmigrować pod standardowe phpbb.
kams

A może zwykła wersja mobilna? Już byłoby wiele wygodniej, niż jest teraz. Udałoby się coś takiego? ;-)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

ozsądniej było by się zapewne zmigrować pod standardowe phpbb.
skaktus

Post autor: skaktus »

Myślę że jednak admin od spraw forumowych mógłby się znaleźć. Zawsze to odciąży ludzi a pasjonata jest skarbem.
ILPT
arekm

Calineczka pisze:też o tym myślałem swego czasu. Kupa roboty, stracili byśmy trochę dodanej już tu funkcjonalności na początek, jak dodawanie fotek, moduł pomógł itp....generalnie znowu dużo roboty.
Wierzę, że kiedyś taki admin się znajdzie, ale nie chcę go na siłę szukać.
Czasami trzeba zrobić krok w tył by można było iść dalej.

Zazwyczaj w szukaniu admina jest problem braku zaufania do kogoś nowego nieznanego. Da się to obejść. Nawet da się rozwijać portal/kod w "community" (git, svn) ale to już ciut zachodu.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

arekm pisze:Zazwyczaj w szukaniu admina jest problem braku zaufania do kogoś nowego nieznanego. Da się to obejść.
jak?
arekm

Serwis testowy z bazą wypełnioną sieczką zamiast danych/postów użytkowników (a idealnie to skrypt, który przerzuci produkcję do testu robiąc od razu podmianę na sieczkę). Kod źródłowy trzymany w SCMie (git, svn, cokolowiek).

Co-admini mają dostęp tylko do serwisu testowego i SCMa. Jak coś robią to efektem ich zmian powinna być procedura/instrukcja (+ kod w SCMie) dla admina głównego by miał proste zadanie "na produkcji".

Nieco upierdliwe, nie idealne ale realizowalne i lepsze niż zastój. Z czasem można nabrać zaufania do nowych adminów i dać im wjazd na produkcję.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

arekm, dla mnie brzmi bardzo tajemniczo, ale dziękuję za wskazówki. Przegadam sprawę z administracją :mrgreen:
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Ogólnie to kiedyś pewno będzie się trzeba ruszyć z tego "Przema" na coś supportowanego/aktualizowanego. Mi tam się nie spieszy.

Tapatalka nie ma, ale strona jest w prostym HTMeLu, którego każda sensowna przeglądarka mobilna poprawnie wyświetla.

Niby dziś Tapatalk jest fajniejszy, ale jutro będzie fajniejszy jakiś Hipertalk, pojutrze SUperHipertalk i będzie trzeba ciągle coś grzebać i grzebać i grzebać, a i tak nigdy się wszystkim nie dogodzi :(

BTW forum jest na tak starym silniku z tak starą szatą graficzną, że chodzi 10 razy szybciej od "nowoczesnych" stron, co mi się bardzo podoba :mrgreen:

Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Zablokowany