Tam właśnie kupiłem G1WHvat19.pl fajny sklep ale mają trochę niedociągnięć. Szczególnie kontakt - na początku bajer, a potem nagle skucha. Też u nich robiłem zakupy, ale na pierwsze maile dotyczące reklamacji nikt nie odpowiedział.
Co sobie ostatnio kupiliście?
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Z racji mojego zamiłowania do kolei i jej infrastruktury, zawsze mnie kusił zakup takiego semafora od Kluby. Mimo, że nie mam makietyPyra pisze:WitamNo co Ty powiesz...Vigo pisze:Czy ja już dziecinnieję :
[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_544ff2ea8fef58512.jpg]Obrazek[/url]
cztero-komorowy semafor od Kluby.
Pzdrawiam
Od dłuższego czasu zastanawiam się też, czy uda się wydębić stary semafor z remontowanej nieopodal mojego domu linii kolejowej (E30). Bo przecieć one chyba na złom idą skoro wymieniają na nówki?
Paczuszkę dostaniesz szybko - do mnie doszła w mniej niż 20 godzin. Niestety kamera nieco szwankowała, napisałem reklamację - cisza, zero odzewu. Po 2 tygodniach napisałem ponownie - dostałem odp. Napisałem co i jak, odesłałem kamerę. Potem znów cisza. Trochę pomęczyłem i dostałem odpowiedź stwierdzającą że kamera zostanie wymieniona itd ale żebym pamiętał że nieautoryzowana zmiana firmware jest równoznaczna z utratą gwarancji. Trochę się wkurzyłem bo odrazu oskarżenia a w kamerze nic nie grzebałem (ani softowo ani fizycznie).PawelG. pisze:Tam właśnie kupiłem G1WHvat19.pl fajny sklep ale mają trochę niedociągnięć. Szczególnie kontakt - na początku bajer, a potem nagle skucha. Też u nich robiłem zakupy, ale na pierwsze maile dotyczące reklamacji nikt nie odpowiedział.
Kamerę dostałem po kilku dniach. Faktycznie nowa itd i oczywiście z tym samym softem i tymi samymi problemami
ILPT
Witam
Aktualnie jesteśmy w trakcie zmiany systemu informatycznego, tzn, zamiast każdy mieć swoją drukarkę, będzie jedna dostępowa na korytarzu. Chciałem sobie załatwić kolorową Kyocerę i dowiedziałem się, że wszystkie idą do komisyjnej kasacji, bo kolei nie opłaca się ich sprzedawać, a wydać nie mogą, bo będą płacić karę unii, za .... ekologia itp.
Jest możliwość dogadania się z wykonawcą, jedynym warunkiem jest dostarczenie ekwiwalentu złomu o tej samej wadze i podobnym wyglądzie, ale jak masz dobry bajer, to załatwisz.
Pozdrawiam
Powiedzmy tak, oficjalnie nie mam takiej możliwości i kropka.bulwa11 pisze:Od dłuższego czasu zastanawiam się też, czy uda się wydębić stary semafor z remontowanej nieopodal mojego domu linii kolejowej (E30). Bo przecieć one chyba na złom idą skoro wymieniają na nówki?
Aktualnie jesteśmy w trakcie zmiany systemu informatycznego, tzn, zamiast każdy mieć swoją drukarkę, będzie jedna dostępowa na korytarzu. Chciałem sobie załatwić kolorową Kyocerę i dowiedziałem się, że wszystkie idą do komisyjnej kasacji, bo kolei nie opłaca się ich sprzedawać, a wydać nie mogą, bo będą płacić karę unii, za .... ekologia itp.
Jest możliwość dogadania się z wykonawcą, jedynym warunkiem jest dostarczenie ekwiwalentu złomu o tej samej wadze i podobnym wyglądzie, ale jak masz dobry bajer, to załatwisz.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Paczkę dostałem szybko, odpukać kamerka spisuje się dobrze.
Zapłaciłem w sumie tyle co za kamerkę z Chin, a gwarancja chyba ciut pewniejsza.
Podsumowując, chyba nie jest najgorzej.
Zapłaciłem w sumie tyle co za kamerkę z Chin, a gwarancja chyba ciut pewniejsza.
Podsumowując, chyba nie jest najgorzej.
Ciemności rozświetlają mi:
Ja też dostałem kamerę bardzo szybko. Schody zaczęły się przy reklamacji. Dlatego jak pisałem, głównym problemem jest brak odpisywania na maile. Człowiek wyśle jednego i cisza, potem drugi, trzeci i dalej cisza. Gdy się wkurzy i napisze nieco ostrzej to odrazu że nachalny, że niecierpliwy itd.
Takie dwa standardy
Takie dwa standardy
ILPT