Czołówka "19.99zł" z multimarketu "Jula"
Czołówka "19.99zł" z multimarketu "Jula"
Pojechałem do Julii po wycieraczki wróciłem z takową czołówką. Tylko ją zobaczyłem i wiedziałem,że na moda siądzie a jak nie sterownik się przyda.
Po modzie:
-cree xp-g
-2x ciepłe 5mm led
-kolimator chyba 40'
-aku 1660 mAh
Tryby przy pełnym aku :
-440mA - cree
-70mA - cree
-40mA -dwa 5mm led
-strobo -dwa 5mm led
Czołówka fabrycznie świeci bardzo mocno(pod li-ion na aaa nie podłączałem) Prawie 0,5A bez jakiegokolwiek chłodzenie i przewiewu nie wróży dużego przebiegu diody ale pod 3xAAA nic się jej nie stanie. Po modzie li-ion "dociska" stara więc robi jako radiator.
Pozdrawiam.
Po modzie:
-cree xp-g
-2x ciepłe 5mm led
-kolimator chyba 40'
-aku 1660 mAh
Tryby przy pełnym aku :
-440mA - cree
-70mA - cree
-40mA -dwa 5mm led
-strobo -dwa 5mm led
Czołówka fabrycznie świeci bardzo mocno(pod li-ion na aaa nie podłączałem) Prawie 0,5A bez jakiegokolwiek chłodzenie i przewiewu nie wróży dużego przebiegu diody ale pod 3xAAA nic się jej nie stanie. Po modzie li-ion "dociska" stara więc robi jako radiator.
Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- 8.JPG (382.78 KiB) Przejrzano 3313 razy
-
- 6.JPG (307.29 KiB) Przejrzano 3313 razy
-
- 4.JPG (305.43 KiB) Przejrzano 3313 razy
-
- 2.JPG (258.43 KiB) Przejrzano 3313 razy
-
- 1.JPG (253.92 KiB) Przejrzano 3313 razy
Tryb max traktuje raczej jako chwilowe doświetlenie a nie ciągłe oświetlenie do rozładowania. Po 20 min. w trybie max li-ion jest lekko ciepły, dłużej go nie męczyłem. A przy 70mA kilka godzin pracy raczej go nie zagotuje choć sprawdzę z ciekawości Jestem też zdziwiony jak znakomicie sprawdza się mocowanie czołówki. Trzyma super a regulacja to chwila moment.
Gdyby ktoś był zainteresowany, to w Leroy Merlin (przynajmniej w Lublinie) są takie czołówki w blistrze z logiem EMOS. Różnią się tylko paskiem (w EMOSie jest zwykła płaska gumka) i ceną (w LM stoi za 16zł).
I mały tip dla tych, którym przeszkadza kolejność lub moc trybów dla światła białego. Jeśli najpierw chcemy niższy, a później wyższy, to zamieniamy miejscami dwa rezystory od strony mózgu zalanego białym cosiem. Pierwszy odpowiada za drugi tryb, drugi odpowiada za pierwszy tryb. W mojej były wartości 10k i 1k ohm. Zamieniłem miejscami i zamiast 10k dałem 20k - teraz nie dosyć, że pierwszy uruchamia się tryb niższy, to jeszcze jest wyraźniejsza różnica pomiędzy trybami.
I mały tip dla tych, którym przeszkadza kolejność lub moc trybów dla światła białego. Jeśli najpierw chcemy niższy, a później wyższy, to zamieniamy miejscami dwa rezystory od strony mózgu zalanego białym cosiem. Pierwszy odpowiada za drugi tryb, drugi odpowiada za pierwszy tryb. W mojej były wartości 10k i 1k ohm. Zamieniłem miejscami i zamiast 10k dałem 20k - teraz nie dosyć, że pierwszy uruchamia się tryb niższy, to jeszcze jest wyraźniejsza różnica pomiędzy trybami.
tobias1, mówisz o tej?
http://www.leroymerlin.pl/elektrycznosc ... l1088.html
W którym konkretnie LM w Lublinie?
http://www.leroymerlin.pl/elektrycznosc ... l1088.html
W którym konkretnie LM w Lublinie?
BALDER SE-2 || UltraFire C8 XM-L 2.8A ||