Pierwsza latarka z allegro
Pierwsza latarka z allegro
Witam,
jako iz moja chinska latarka rozpadla sie jestem zmuszony kupic cos bardziej trwalego.
Latarka bedzie wykorzystywana codziennie, przebywac bedzie w kieszeni badz w torbie. Zasilanie 1 lub 2 AA albo 3 AAA. Dobrze byloby gdyby strumien swiatla byl skupiony w jednym punkcie. Zasieg jak najwiekszy. Najwazniejsza cecha to trwalosc i wytrzymalosc. Bedzie narazona na rozne przeciazenia i upadki wiec lepiej gdyby nie rozpadla sie po wypadnieciu z kieszeni tak jak chinska poprzedniczka. Zakupu chce dokonac tylko na allegro bo nie mam cierpliwosci do DX. Sprzet w rozsadnej cenie ~100 zl.
Zastanawialem sie nad:
- Romisen MXDL RC-G2 Cree 3W (z tego co czytalem to wiekszosc osob zadowolona jest z tego modelu, jakosc tez dobra)
- Latarka Ultrafire C3 C 3 Cree
- UltraFire C3 Cree Q5 z przedłużką
moze ktos z uzytkownikoc moze doradzic cos innego badz zmodyfikowanego juz.
Pytalem Calineczke ale niestety Romisenow juz niema
jako iz moja chinska latarka rozpadla sie jestem zmuszony kupic cos bardziej trwalego.
Latarka bedzie wykorzystywana codziennie, przebywac bedzie w kieszeni badz w torbie. Zasilanie 1 lub 2 AA albo 3 AAA. Dobrze byloby gdyby strumien swiatla byl skupiony w jednym punkcie. Zasieg jak najwiekszy. Najwazniejsza cecha to trwalosc i wytrzymalosc. Bedzie narazona na rozne przeciazenia i upadki wiec lepiej gdyby nie rozpadla sie po wypadnieciu z kieszeni tak jak chinska poprzedniczka. Zakupu chce dokonac tylko na allegro bo nie mam cierpliwosci do DX. Sprzet w rozsadnej cenie ~100 zl.
Zastanawialem sie nad:
- Romisen MXDL RC-G2 Cree 3W (z tego co czytalem to wiekszosc osob zadowolona jest z tego modelu, jakosc tez dobra)
moze ktos z uzytkownikoc moze doradzic cos innego badz zmodyfikowanego juz.
Pytalem Calineczke ale niestety Romisenow juz niema
Witaj,
jako ze jestem szczesliwym posiadaczem romisena rc-g2 wiec wypowiem sie na jej temat. Gdy ja otrzymalem bylem w bardzo pozytywnym zdziwieniu gdy zobaczylem jej jakosc wykonania jak na latareczke ktorej koszt wynosi nieco ponad 11 $ jest swietna.
Osobiscie brakuje mi w niej trybow chcociazby 3 - low medium i high dlatego tez zamowilem driver 7880 i po zmodowaniu podobno dopiero pokazuje co potrafi.
Bez zmodowania hmm mysle ze tez warto
jako ze jestem szczesliwym posiadaczem romisena rc-g2 wiec wypowiem sie na jej temat. Gdy ja otrzymalem bylem w bardzo pozytywnym zdziwieniu gdy zobaczylem jej jakosc wykonania jak na latareczke ktorej koszt wynosi nieco ponad 11 $ jest swietna.
Osobiscie brakuje mi w niej trybow chcociazby 3 - low medium i high dlatego tez zamowilem driver 7880 i po zmodowaniu podobno dopiero pokazuje co potrafi.
Bez zmodowania hmm mysle ze tez warto
Romi RC-G2 ( za 11.30) i UF C3 (za 12.83) obie sa jednotrybowe. Podobno UF C3 swieci nieco jasniej (mowimy o wersjach niezmodyfikowanych) no i ma holster.Fluxor pisze:Zastanawialem sie nad:
moze ktos z uzytkownikoc moze doradzic cos innego
Ultrafire C3 Q5 (ta: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10727) kosztuje 18.94. Ma 5 trybow ale nie ma pamieci. W wersji krotkiej ma 9.5, a dlugiej 14.5 cm.
Swieci super.
Pomysl nad ta rowniez: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.17401. Swieci najsilniej ze wszystkich wymienionych i ma uniwersalne zasilanie. 13.25 cm dlugosci - kosztuje 22.90. Ma 3 tryby z pamiecia.
J.B.TANSTAAFL
Romisen MXDL RC-G2 Cree ma ładnie skupiające w punkcie zwierciadło, ale od C3 jest nieco większa (troszkę dłuższa oraz bardziej gruba - szczególnie na wysokości reflektora).
C3 jest mniejsza i jak dla mnie lepiej pasuje do kieszeni, choć jej światło jest bardziej rozproszone. C3 są w wersjach od razu ze sterownikiem z trybami, RC-G2 musisz poprawić samemu (lub komuś to zlecić). Niektóre wersje C3 pracują dodatkowo z 14500 (Li-Ion) i dają naprawdę dużo światła. RC-G2 z oryginalnym sterownikiem pójdzie wyłącznie na 1x 1,2/1,5V i w takiej konfiguracji pod względem ilości światła nie dorówna C3-ce z Li-Ion`em.
Obie są przyzwoicie wykonane i dość dobrze uszczelnione o-ringami.
Więc jeżeli zależy ci na małym EDC ze świeceniem pod nogi lub z bliskiej odległości, to ja wybrałbym C3, a jeżeli chcesz świecić dalej (i bardziej punktowo), to RC-G2.
C3 jest mniejsza i jak dla mnie lepiej pasuje do kieszeni, choć jej światło jest bardziej rozproszone. C3 są w wersjach od razu ze sterownikiem z trybami, RC-G2 musisz poprawić samemu (lub komuś to zlecić). Niektóre wersje C3 pracują dodatkowo z 14500 (Li-Ion) i dają naprawdę dużo światła. RC-G2 z oryginalnym sterownikiem pójdzie wyłącznie na 1x 1,2/1,5V i w takiej konfiguracji pod względem ilości światła nie dorówna C3-ce z Li-Ion`em.
Obie są przyzwoicie wykonane i dość dobrze uszczelnione o-ringami.
Więc jeżeli zależy ci na małym EDC ze świeceniem pod nogi lub z bliskiej odległości, to ja wybrałbym C3, a jeżeli chcesz świecić dalej (i bardziej punktowo), to RC-G2.
Flagiusz
Wybralem UltraFire U4-MCU Cree Q5-WC. Dzisiaj przyszla paczka, jak narazie jestem zadowolony z niej.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
- Calineczka
- Kontakt:
Zrobielm juz zdjecia, opis w przygotowaniu wiec na dniach bedzie recenzja.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
- Calineczka
- Kontakt:
To ja Ci ja polecilem, czyz nie? Mam ja od 2 miesiecy prawie, ale najpierw opanowal mnie len zimowy, potem swiateczny, a teraz... z przyjemnoscia poczytam w Twojej recenzji do czego mialem szanse sie przyczepic, gdybym czepiac sie chcial .Fluxor pisze:Zrobielm juz zdjecia, opis w przygotowaniu wiec na dniach bedzie recenzja.
J.B.TANSTAAFL