Witam Wszystkich!
Mea culpa.. zgrzeszyłem. Najpierw wysłałem na priv-a, a później przeczytałem o ewentualnej klątwie Admina. Walę skruchę i edytuję treść postu... więcej nie będę
Witam,
Przeczytałem o Waszych doświadczeniach z mt g2 i chciałbym się poradzić, jeśli Będziesz miał oczywiście chwilę czasu na skrobnięcie paru zdań. Jestem ze służb ratowniczych i mam kilka latarek dedykowanych do nurkowania. Latarki pracują/pracowały na zasilaniu 12v na ogniwach NiMH w pakietach 10xR6, 2000 - 4000mAh, żarówka to głównie xenophot hlx 64610 12v 50W ok 1600 lumenów. W związku z tym że część ogniw padła będę pakiety wymieniał na nowe. Po znalezieniu w światełkach postu o nowej cree mt g2 zacząłem się zastanawiać czy nie zmodyfikować układów przez zmianę "palnika". I tu prosiłbym o podpowiedź. Poradzę sobie z radiatorem(latarki są spore i aluminiowe więc więc odpowiednie zmostkowanie z obudową sprawę załatwi) natomiast nie chciałby zgadywać co do odpowiedniego drivera czy zasilania. Najprościej dla mnie byłoby zastosowanie pakietu 12v i przejście na diodę odpowiednim driverem - tyle że nie wiem
jakie powinno być optymalne napięcie wyjśćiowe na diodę, z natężwniem sobie poradzę. Od modyfikacji oczekuję wydłużenia pracy latarki przy co najmniej utrzymanej jasności światła i możliwość używania jej na lądzie. Oryginalny 50w palnik ograniczał pracę latarek tylko do wody z powodu wysokiej emisji ciepła. Będę wdzięczny za komentarz i ewe sugestje. Pozdrawiam. Darek