Convoy S2
Nie warto > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=12238hackman pisze:I czy warto takową zastosować?
Z góry przepraszam za odkopywanie tematu ale stwierdziłem że lepiej będzie napisać tu niż zakładać taki sam temat.
Jakim papierem należy spolerować diodę i pigułę? Gdzieś doczytałem że zaczynać od 600 i skończyć na 2000 no ale: 600=>x1=>...=>xn=>2000
Niewiadome to iksy czyli jakich papierów pośrednich użyć.
Pozdrawiam
Jakim papierem należy spolerować diodę i pigułę? Gdzieś doczytałem że zaczynać od 600 i skończyć na 2000 no ale: 600=>x1=>...=>xn=>2000
Niewiadome to iksy czyli jakich papierów pośrednich użyć.
Pozdrawiam
Jak już odkopany to się dołączę. Co w przypadku podłoża noctigon? Od dołu są pokryte warstwą czegoś (złota?) żeby zapobiec utlenianiu się miedzi. Na jakimś forum (chyba BLF) widziałem informację, że warstwa ta jest bardzo cienka i bardzo łatwo schodzi przy próbie wygładzenia powierzchni. Sama powierzchnia też wygląda na dość równą. Przynajmniej w porównaniu do zwykłego aluminiowego podłoża. Oczywiście lustro to to nie jest. Zostawić tak jak jest czy mimo wszystko przejechać trochę drobnym papierem ściernym?
To nie jest dobra odpowiedź na moje pytanie. Ale może wytłumaczę jeszcze raz.fotorondo pisze:piotrekk6, skończysz jak się będziesz mógł przejżeć jak w lusterku.
tylko nie przesadzaj żebyś za dużo towaru nie zebrał.
Jakich papierków ściernych użyć do polerowania podłoża diody? Zacząć od 500 potem 1000 potem 1500 a na końcu 2000? Czy 4 kroki wystarczą czy wskazane jest więcej?
rafalzaq,
Ja zawsze przeszlifuję powierzchnię noctigona ale nie papierem ściernym a drobnym pilnikiem.
Ma to na celu wyrównanie ewentualnych zadziorów na krańcu podłoża przez które może ono źle dolegać do piguły czy też radiatora.
Ja zawsze przeszlifuję powierzchnię noctigona ale nie papierem ściernym a drobnym pilnikiem.
Ma to na celu wyrównanie ewentualnych zadziorów na krańcu podłoża przez które może ono źle dolegać do piguły czy też radiatora.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Czyli tak lekko zaokrąglić krawędzie?
Weź jakieś 2-3 różne grubości i to powinno wystarczyć.
To raczej zależy od jakości powierzchni. Jak są duże nierówności to najpierw używasz najgrubszego papieru żeby szybciej zebrać nadmiar materiału. Oczywiście możesz od razu zacząć od najdrobniejszego, ale możesz tak jechać cały dzień.piotrekk6 pisze:Jakich papierków ściernych użyć do polerowania podłoża diody? Zacząć od 500 potem 1000 potem 1500 a na końcu 2000? Czy 4 kroki wystarczą czy wskazane jest więcej?
Weź jakieś 2-3 różne grubości i to powinno wystarczyć.
Mam prośbę o odpowiedź na kilka pytań dot. S2.
Czy na dzień dzisiejszy zmieniło się coś w kwestii kolimatorów, tzn. czy są dostępne takie pasujące bez dorobienia dystansu lub wyższej piguły do latarki?
Jaki jest najlepszy kolimator z rozkładem światła na rower (jeśli to nie problem, to poproszę o linka)? Jeśli trzeba będzie, to podejdę do tokarza po dystans między podłoże a pigułę.
Jakie macie wrażenia (zasięg, skupienie itp.) dot. reflektorów SMO w porównaniu do OP i np. kolimatora 15 st.? Może ktoś próbował z soczewkami w S2, jakie były efekty?
SMO http://www.aliexpress.com/store/product ... 65525.html
Pozdrawiam
Czy na dzień dzisiejszy zmieniło się coś w kwestii kolimatorów, tzn. czy są dostępne takie pasujące bez dorobienia dystansu lub wyższej piguły do latarki?
Jaki jest najlepszy kolimator z rozkładem światła na rower (jeśli to nie problem, to poproszę o linka)? Jeśli trzeba będzie, to podejdę do tokarza po dystans między podłoże a pigułę.
Jakie macie wrażenia (zasięg, skupienie itp.) dot. reflektorów SMO w porównaniu do OP i np. kolimatora 15 st.? Może ktoś próbował z soczewkami w S2, jakie były efekty?
SMO http://www.aliexpress.com/store/product ... 65525.html
Pozdrawiam