Convoy S2

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
hackman

Post autor: hackman »

http://www.fasttech.com/products/1606/1 ... glass-lens
Czy ta szybka pasuje do S2 i S3? I czy warto takową zastosować?
  • Convoy S2 / S2+ / M1 / C8 @ XML2
  • Olight i2 + Li-ion 14500
Feru

Post autor: Feru »

Do S2 pasuje bo tez zakupiłem, w wykonaniu widać różnice ale w praktyce podobno nie tak piszą ;) ja jeszcze nie sprawdzałem.
EDC X1
Convoy S2
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Ta szybka nic nie daje, tak samo jak wersja 42mm do C8, moje pomiary luxomierzem nie wykazały różnicy.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

hackman pisze:I czy warto takową zastosować?
Nie warto > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=12238
piotrekk6

Post autor: piotrekk6 »

Z góry przepraszam za odkopywanie tematu ale stwierdziłem że lepiej będzie napisać tu niż zakładać taki sam temat.

Jakim papierem należy spolerować diodę i pigułę? Gdzieś doczytałem że zaczynać od 600 i skończyć na 2000 no ale: 600=>x1=>...=>xn=>2000

Niewiadome to iksy czyli jakich papierów pośrednich użyć.

Pozdrawiam :)
fotorondo

Post autor: fotorondo »

piotrekk6, skończysz jak się będziesz mógł przejżeć jak w lusterku.
tylko nie przesadzaj żebyś za dużo towaru nie zebrał.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Jak już odkopany to się dołączę. Co w przypadku podłoża noctigon? Od dołu są pokryte warstwą czegoś (złota?) żeby zapobiec utlenianiu się miedzi. Na jakimś forum (chyba BLF) widziałem informację, że warstwa ta jest bardzo cienka i bardzo łatwo schodzi przy próbie wygładzenia powierzchni. Sama powierzchnia też wygląda na dość równą. Przynajmniej w porównaniu do zwykłego aluminiowego podłoża. Oczywiście lustro to to nie jest. Zostawić tak jak jest czy mimo wszystko przejechać trochę drobnym papierem ściernym?
fotorondo

Post autor: fotorondo »

rafalzaq, zapytaj Grega albo moderów ze sklepiku jak postępować z SinkPadem, to pewnie to samo.
piotrekk6

Post autor: piotrekk6 »

fotorondo pisze:piotrekk6, skończysz jak się będziesz mógł przejżeć jak w lusterku.
tylko nie przesadzaj żebyś za dużo towaru nie zebrał.
To nie jest dobra odpowiedź na moje pytanie. Ale może wytłumaczę jeszcze raz.
Jakich papierków ściernych użyć do polerowania podłoża diody? Zacząć od 500 potem 1000 potem 1500 a na końcu 2000? Czy 4 kroki wystarczą czy wskazane jest więcej?
Awatar użytkownika
maciex93

rafalzaq,
Ja zawsze przeszlifuję powierzchnię noctigona ale nie papierem ściernym a drobnym pilnikiem.
Ma to na celu wyrównanie ewentualnych zadziorów na krańcu podłoża przez które może ono źle dolegać do piguły czy też radiatora.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Czyli tak lekko zaokrąglić krawędzie?
piotrekk6 pisze:Jakich papierków ściernych użyć do polerowania podłoża diody? Zacząć od 500 potem 1000 potem 1500 a na końcu 2000? Czy 4 kroki wystarczą czy wskazane jest więcej?
To raczej zależy od jakości powierzchni. Jak są duże nierówności to najpierw używasz najgrubszego papieru żeby szybciej zebrać nadmiar materiału. Oczywiście możesz od razu zacząć od najdrobniejszego, ale możesz tak jechać cały dzień. ;)
Weź jakieś 2-3 różne grubości i to powinno wystarczyć.
Awatar użytkownika
maciex93

rafalzaq, tak.
Awatar użytkownika
loko_1982

Post autor: loko_1982 »

Mam prośbę o odpowiedź na kilka pytań dot. S2.
Czy na dzień dzisiejszy zmieniło się coś w kwestii kolimatorów, tzn. czy są dostępne takie pasujące bez dorobienia dystansu lub wyższej piguły do latarki?
Jaki jest najlepszy kolimator z rozkładem światła na rower (jeśli to nie problem, to poproszę o linka)? Jeśli trzeba będzie, to podejdę do tokarza po dystans między podłoże a pigułę.
Jakie macie wrażenia (zasięg, skupienie itp.) dot. reflektorów SMO w porównaniu do OP i np. kolimatora 15 st.? Może ktoś próbował z soczewkami w S2, jakie były efekty?
SMO http://www.aliexpress.com/store/product ... 65525.html

Pozdrawiam
kams

Post autor: kams »

Podpowiecie, gdzie najlepiej zamówić S2+?
banggood, fasttech, czy oficjalny ich sklep na aliexpress?
Czy są między nimi różnice jakościowe?
zlyzka

Post autor: zlyzka »

Banggood bym odradził, zwodzą mnie z wysyłką Convoy drugi tydzień, cofnięcie płatności to też parę dni zanim wrócą. Mimo zaznaczenia jako dostępny, nie mają obudów, nie wiem jak całe latarki.
ODPOWIEDZ