Jako że nic ciekawego nie mogłem znaleźć na rynku( albo rozmiary słonia , barwa niebieskawa zimna biel, wątpliwe akumulatorki , cena , wykonanie ) myślę nad swoim projektem
1. kształt , rozmiary
zbliżone do paletki do ping ponga , lekko wypukła
2.materiały
-taśma Led barwa neutralna biel,chyba wtopiona w sylikon , ściśle rozmieszczona na ,,paletce''
-,,baza'' wycięta z blachy alu. lub nierdzewna stal
-plastikowa rurka do umieszczenia baterii
-srebrna taśma i trytytki
-a i jakiś włącznik
-baterie /akumulatorki i - nie mam pojęcia ile i jakiego prądu będę potrzebował - proszę o pomoc w doborze
3.planowany sposób użytkowania
-czas jednego ciągłego nieprzerwanego świecenia maksymalnie 1h
-praca w zawilgoceniu - mgła , kondensująca się woda (ciepło , zimno, ciepło ,zimno ) , mżawka
-upadek max 1,5m
4.priorytety
-ma działać
-jak najmniej awaryjna
Forumowiczów proszę o sugestie , szczególnie w doborze baterii i ich optymalnego łączenia , oraz włącznika - może da rade jakieś 3 tryby jasności zrobić .
projekt latary warsztatwej 1.
Mam w dostawczaku na pace 80cm właśnie w sylikonie i spoko , czasem zapominałem na całą noc zostawić i nic się nie przepaliło , a i hitów pare też przyjęła .
Czwatry lub piąty leci ... zresztą , w tym projecie taśma stanowi główny koszt , a całość zapowiada sie tanie chyba od convoya czy solarsrtorma ... no i świeci szerzej
@skatus , masz jakieś inne propozycje ? coś co świeci min 120 stopni szeroko ?
Czwatry lub piąty leci ... zresztą , w tym projecie taśma stanowi główny koszt , a całość zapowiada sie tanie chyba od convoya czy solarsrtorma ... no i świeci szerzej
@skatus , masz jakieś inne propozycje ? coś co świeci min 120 stopni szeroko ?