Wyborem odpowiedniej dla siebie latarki

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Fatum

Wyborem odpowiedniej dla siebie latarki

Post autor: Fatum »

Witam wszystkich użytkowników forum jestem tutaj nowy ,a więc proszę o zrozumienie .

Jestem żółtodziobem w dziedzinie latarek sam mam taką za 25 zł i myślałem ,że jest fajna dopóki trzeba było ją naładować itd.

Jestem na etapie kupna Maglite 3d LED 31cm. i juz miałem kupować gdy w innym okienku uwidziałem przed chwilą MINI MAG LED AA PRO 226 lumen tańszą z etui i lumenów też ma więcej ,bo o prawie 100 . I zastanawiam sie jak to jest tansza mocniejsza bo ? Bo 3D wytrzyma dłużej i służy jako pała ?

Latarka jest mi potrzebna do nocnych wypraw na ryby . Świecę nią w wodę na głębokość 1-5 metrów . Znajomy ma kryptona 2 lud 3d juz nie pamietam dokładnie i dośc ciekawie wygląda światło na dnie . Musi miec regulacje promienia aby w wode świecić punktem ,a w drodze lampą .

Mozecie pomóc mi w wyborze latarki do 250 zł ? Idę dobrym tropem albo się zgubiłem ?
Dzieki z góry
pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony poniedziałek 06 paź 2014, 06:14 przez Fatum, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Witaj,

Może nie zgubiony, ale lekko pomieszany :-)

Poszukaj na forum wątków (możesz od razu w sklepiku) o latarkach Convoy, np. S2+. Od naszych forumowych moderów kupisz od ręki wersje poprawioną po chińskich producentach, z dowolnie ustawianymi trybami i z diodą o lepszych świetle.

Z ogniwami 18650 (też polecam sklepik) i ładowarką zmieścisz się w budżecie z sporym zapasem a wygar światła będzie taki, że Maglite będzie jak świeczka. To najbardziej uniwersalna latareczka, nada się i do domu i na rower.

No, jedynie nie będzie to pała obronna, ale taką taniej zrobisz sobie tradycyjnej, polskiej gazrurki.

Od siebie dodam, że na aktywność typu ryby, kajaki i żagle to lepsza jest czołówka - Polecam NiteCore HC50.
Fatum

Post autor: Fatum »

Dzięki za odpowiedz super . Ta czołówka to odpada ponieważ chodzę po skałach dziury krzaki i w nocy w spacerze czołówka sie nie sprawdza ,bo świece wtedy tylko kiedy chcę. Jeśli ktoś cos ma jeszcze do powiedzenia bardzo prosze ;)

[ Dodano: 6 Październik 2014, 16:13 ]
Tak z ciekawości to która lepsza z tych dwóch latarek co wymienilem mozesz mi jeszcze powiedzieć ?
ODPOWIEDZ