Thrunite TN31 XM-L2 U2 1376 Lumenów

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Rebus

Thrunite TN31 XM-L2 U2 1376 Lumenów

Post autor: Rebus »

Serdecznie witam ! Dziś po dwóch miesiącach zabawy latarką Thrunite TN31 chciałem się pochwalić :)
Zdobyłem jakiś lipny aparat żeby chociaż troszkę pokazać jej zasięg !
W Nocy tragedia robić zdjęcia, tym bardziej z 18-stego piętra mojego wieżowca :)
Ktoś gdzieś napisał na forum żebym fotki zrobił no to dobra, dziś Sobota w domu siedzę to strzele fotkę :)
Krótkie dane-w Angielskim.

- LED: Cree XM-L2 U2 LED with a lifespan of 20+years of run time.
- Max 1376 lumens output using 3 * 18650 batteries.

- Level 1: 0.6 lm. 2000 hours; Level 2: 23 lm. 140 hours; Level 3: 175 lm. 22 hours; Level 4: 439 lm. 9 hours;

-Level 5: 744 lm. 5 hours; Level 6: 1376lm. 2 hours; Standby: 65 uA; Strobe: 1376 lm. 4 hours.
- Working voltage: 4V to 13V.
- Max runtime: 2000 hours.
- Max beam distance: 840 meters.
- Peak beam intensity: 90000cd.
- Impact resistant: 1.2 meters.
- Waterproof to IPX-8 standard, 2M.
- 201.70mm length, 79.00mm bezel diameter.
- Weight: 452.80g without battery.

Latarkę zasilam trzema Akumulatorkami Czeronymi TrustFire 18650 BRC 3,7 V 3000 mA i są jak do tej Pory naprawdę dobre jednak z doświadczenia wiem, że chińskie projekty kiepsko wypadają na tle jakościowym więc czekam aż umrą bez emocji :) Na innych angielskich forach widziałem, że nawet te Akusy wypadają naprawdę nieźle - ZOBACZYMY !

To zapoznajcie się ze zdjęciami latarki :)
=======================

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Teraz moje fotki LIVE :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i kilka zdjęć z 18-stego piętra w Niemczech zza Dnia :)
Obrazek
Parking przed budynkiem, tam też stoi moja Furka :)
Obrazek
Wszyskie budynki widoczne na powyższym zdjęciu to Trzy różne połączone ze sobą szkoły :) Aparat nie był w stanie objąć wszystkich heee :)
To Poświecimy :) W nocy :)
Pełna Moc ! ! !

Obrazek

He he nie nie ! ! To taki żarcik ! Jakiś Solarforce 550 Lumenów, prawie mi wypadł z ręki przy tym także No koments
Zdjęcia robione na pełnej mocy bo tu tylko o to chodzi :)
Obrazek
Obrazek
Poniżej znów parking - Solarforce na XML-u T6 Znowu podejmuje atak -----PORAŻKA.
Obrazek
I Jeszcze budynek za boiskiem, a z tyłu za mną nad uchem ryje szkop banie że ludzi strasze to schodzę do siebie niżej.
Obrazek
Poniżej zdjęcia robione z 4-tego pietra :)
Obrazek
Obrazek
Dwie godziny jakoś później
Obrazek
Piękna sąsiadka szuka parkingu Mercedesem CLK :) -szkoda że jej nie widzicie-Fajnie się wkomponowały światła w tej totalnej ciemności...
Obrazek
W Kuchni celując w płytkę :)
Obrazek
---0,6 Lumena :)
Obrazek
W pokoju na ścianie 23 Lumeny z bliska :)
Obrazek
Obrazek

Low odbite w lustrze i widoczne na mnie :)
Obrazek
Obrazek

Załącznik od producenta.
Obrazek

Latarka bardzo dobrze wykonana, w środku reflektora nadal idealnie czysto-żadnych pyłków co w innych się zdarza dość często. Gwinty nasmarowane i trzeba o to dbać bo ciężko skręca się latarkę więc sucha gumka nie pociągnie długo ! Wazeliną czy czymkolwiek co z gumie nie szkodzi :)
W Latarce denerwuje po odkręceniu dupki dodatkowa płytka z włącznikiem która jest między dupką a modułem baterii -odkręcając pierwszy raz żeby włożyć baterie od razu wypadła na glebę :D
Ten moduł mieszczący trzy baterie jest fajny, bo nie ważne jak go włożysz to nigdy nie będzie odwotnie powodując jakieś zwarcie :) Nie wiem jak jest w unnych ale tym się producent nawet chwali :)
Chłodzenie latarki musi być dobre, skoro jeszcze jej nie spaliłem a gorąca nie była nigdy ! 20 Minut na pełnym ogniu nie daje gorąca, ciepło szeroko na głowicy czuć więc fajnie się rozchodzi . Trzymając latarkę blisko przed policzkiem 15 centymetrów chcąc go oświetlić, po włączeniu natychmiast czujemy ciepełko :):):)
Mimo że korpus długo się nie nagrzewa he he, szkiełko jakieś trzywarstwowe nie wiem, angielskiego nie znam ale ciepło oddaje chociaż samo ciepłe nie jest .

Kosztowała mnie 75 Euro w Niemczech na Amazonie więc wychodzi połowę wartości rynkowej.
Nie widzę zastosowania takiej latarki w Mieście ! Polecam tym, co mają duże gospodarstwa, stawy hodowlane, lasy bo to naprawdę ma moc ! W nocy wystraszyłem po drugiej stronie stawu łowiących rybki -- Na dziko na pewno skoro szybko się zmyli a widoczni byli jak na patelni a przed załączeniem latarki nawet brzegu nie było widać ..
Gdy użyłem kilkakrotnie stroboskopu do nadjeżdżających aut, zawsze chamowały do zera ! A Człowiek robiący mi pizze noszący okulary otrzymał od żonki też impulsik tą latarką i pół godziny nie zrobił nic a zamówień spooooro :D Do tego Włoch :)
Także wariacja jest dobra. Trzeba uważać :) Sąsiad Niemiec stwierdził, że ukraść musiałem ją z Wojska bo takich na pewno nie produkują :) Także nie produkuje się a POLAKI MAJĄ heeeee Pozdrawiam :)

[ Dodano: 5 Październik 2014, 04:03 ]
Poniżej znów parking - Solarforce na XML-u T6 Znowu podejmuje atak -----PORAŻKA.

---- Tam gdzie to napisałem nie weszła mi fotka z tego Solarforce-a ! Ale świeczka uwieżcie mi ! Ta razi MASAKRA !
W Posiadaniu : Led Lenser P7 , Tank 007 TK701, INOVA X1 25 Lumenów,JetBeam RRT-2 R5, NiteCore EX11.2 XP-G R5, Solarforce M6 XML, Skay Ray King 3 xml T6, Thrunite TN31, Sunwayman C10R
ODPOWIEDZ