Bocian vs Greg
Witam.
Wybrałbym... coś od ElSor-a, bo:
- już w trzech latarkach mam jego programowalny sterownik (a Bocian, Greg i Dariusz70 robią równie dobre)
- gdybym miał robić czwartą latarkę z trybami programowalnymi, to chciałbym klikać w znanym rytmie (choć mam też i taki zamysł, by posiadać S2-ki ze wszystkimi dostępnymi na forum programowalnymi sterownikami, tj. ElSora, Bociana, Dariusza i Grega)
Poza tym taka luźna myśl: każdy z modujących tu, na tym forum, wkłada swój czas i umiejętności w to, co robi i stara się jak najlepiej. Porównywanie, czy chciałbym od tego, czy innego twórcy to raczej kwestia gustu, przyzwyczajenia (jak u mnie) i własnego poczucia estetyki (skoro mowa o obudowach). Ja, jako totalne beztalencie elektryczno-elektroniczne jestem pod wielkim wrażeniem powstających tu światełkowych dzieł.
Jeśli nie pomogłem, to przepraszam
Pozdrawiam.
- już w trzech latarkach mam jego programowalny sterownik (a Bocian, Greg i Dariusz70 robią równie dobre)
- gdybym miał robić czwartą latarkę z trybami programowalnymi, to chciałbym klikać w znanym rytmie (choć mam też i taki zamysł, by posiadać S2-ki ze wszystkimi dostępnymi na forum programowalnymi sterownikami, tj. ElSora, Bociana, Dariusza i Grega)
Poza tym taka luźna myśl: każdy z modujących tu, na tym forum, wkłada swój czas i umiejętności w to, co robi i stara się jak najlepiej. Porównywanie, czy chciałbym od tego, czy innego twórcy to raczej kwestia gustu, przyzwyczajenia (jak u mnie) i własnego poczucia estetyki (skoro mowa o obudowach). Ja, jako totalne beztalencie elektryczno-elektroniczne jestem pod wielkim wrażeniem powstających tu światełkowych dzieł.
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
- Psychopata
Każda sugestia/informacja jest dla mnie cenna abym mógł później podjąć właściwą (a przynajmniej nie pochopną) decyzje, dzięki za zainteresowanie moim tematemJoachim de Vett pisze:Witam.
Pozdrawiam.
"Życie nie ma nazwiska, więc jak TVN,
Co dzień beztrosko ciska, nam w oczy kałem"
Oj tylko uważaj, to wciąga jak mało co;D mimo iż staram się hamować, to i tak mam więcej latarek niż potrzebuję lecz ciągle mi mało i ciągle są za słabe;) ale chyba większość czynnych użytkowników tego forum ma ten sam dylemat. Więc zanim zamówisz swoją pierwszą "prawdziwą" latarkę, zastanów się czy warto;)
- Psychopata
Hehe dzięki za ostrzeżenie, ale jednak zaryzykuje (może nie skończę na detoxie)Ebola pisze:Oj tylko uważaj, to wciąga jak mało co;D mimo iż staram się hamować, to i tak mam więcej latarek niż potrzebuję lecz ciągle mi mało i ciągle są za słabe;) ale chyba większość czynnych użytkowników tego forum ma ten sam dylemat. Więc zanim zamówisz swoją pierwszą "prawdziwą" latarkę, zastanów się czy warto;)
Trochę już poszperałem po forum jak i innych kompendiach wiedzy w tej dziedzinie i pomału zaczynam się jako tako orientować jakie mniej więcej pierwsze "prawdziwe" światełko wybrać pod moje potrzeby, co jak co ale temat jest obszerniejszy niż myślałem
Mogę potwierdzić.Ebola pisze:Oj tylko uważaj, to wciąga jak mało co;D
Miałem do tej pory tylko służbowego Mactronica, jakieś reklamówki i spokojnie mi to wystarczało.
Na dzień dzisiejszy mam dwa Convoye (M1 i S2), Solarforce i Tanka007, a wciąż nie mam dobrej czołówki
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Witam
Ankieta, przypomina trochę dylemat z zakupem samochodu, wybrać kombi czy kabrio... Jak wiadomo, każde ma swoje wady i zalety, które są skrzętnie analizowane, potem i tak wybiera się "ten",... bo miał czerwony lakier.
Pozdrawiam
Ankieta, przypomina trochę dylemat z zakupem samochodu, wybrać kombi czy kabrio... Jak wiadomo, każde ma swoje wady i zalety, które są skrzętnie analizowane, potem i tak wybiera się "ten",... bo miał czerwony lakier.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- Psychopata
Napisałem do kolegi Dariusza o poradę, co jak co ale wychodzi na to że jego Convoy'e to to samo co ta X1 z tym że wyjdzie taniej i mamy lepszy wachlarz konfiguracji
Jak tylko finalnie się zdecyduje co i jak - dam znać w tym wątku, wszystkim dziękuje za wszelkie odpowiedzi jak i rady
Edycja /b]
Oczywiście jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie może śmiało pisać, od siebie dodam że po przejrzeniu asortymentu kolegi Dariusza najbardziej pasowałaby mi Convoy S3 + kolimator 15 stopni + XM-L2 T6 4C + Driver LED 2,8-4,5V 2,8A 3way z zabezp. termicznym + akcesoria
Lecz poczekam jeszcze na odpowiedź ów kontrahenta
Jak tylko finalnie się zdecyduje co i jak - dam znać w tym wątku, wszystkim dziękuje za wszelkie odpowiedzi jak i rady
Edycja /b]
Oczywiście jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie może śmiało pisać, od siebie dodam że po przejrzeniu asortymentu kolegi Dariusza najbardziej pasowałaby mi Convoy S3 + kolimator 15 stopni + XM-L2 T6 4C + Driver LED 2,8-4,5V 2,8A 3way z zabezp. termicznym + akcesoria
Lecz poczekam jeszcze na odpowiedź ów kontrahenta
Ostatnio zmieniony wtorek 30 wrz 2014, 21:22 przez Psychopata, łącznie zmieniany 1 raz.
X1 to nie Convoy. Inny producent i inna konstrukcja wewnętrzna.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
- Psychopata
Znając życie to jak już się w coś wciągnę to zakupie Convoy bocialarkę oraz X1 A zapewne po jakimś czasie stwierdzę że brakuje mi zasięgu i zdobędę jakiś "szperacz"
Na ale wszystko w swoim czasie, tak czy siak pierwsze światełko i tak będę mógł zamówić dopiero za ~ 5-7 dni, jak tylko do mnie dojdzie na pewno zrobię jakąś mini recke z fotkami pod tytułem "pierwsze odczucia z prawdziwą latarką laika" Hehe
Dla ciekawych wstawiam link do mojej pierwszej amatorskiej recenzji czegokolwiek :
Pierwsza recenzja w sieci Vertex3D HD 7770 X-edition - Tak btw. widzę że uzbierało się ponad 50 000 wyświetleń hehe
Chyba dopiero po zalogowaniu oraz wyłączeniu ADblock'a będą widoczne niektóre obrazki/wykresy tak więc bez zastosowania ów zabiegów recka może wydawać się trochę pusta .
Na ale wszystko w swoim czasie, tak czy siak pierwsze światełko i tak będę mógł zamówić dopiero za ~ 5-7 dni, jak tylko do mnie dojdzie na pewno zrobię jakąś mini recke z fotkami pod tytułem "pierwsze odczucia z prawdziwą latarką laika" Hehe
Dla ciekawych wstawiam link do mojej pierwszej amatorskiej recenzji czegokolwiek :
Pierwsza recenzja w sieci Vertex3D HD 7770 X-edition - Tak btw. widzę że uzbierało się ponad 50 000 wyświetleń hehe
Chyba dopiero po zalogowaniu oraz wyłączeniu ADblock'a będą widoczne niektóre obrazki/wykresy tak więc bez zastosowania ów zabiegów recka może wydawać się trochę pusta .
Tutaj masz X-aPawelG. pisze:Nie jestem pewien, ale EDC X1 ma chyba hosta Convoy S6.
http://www.fasttech.com/products/1601/1 ... 5-mode-640