Zdaję sobie oczywiście sprawę że dla większego prądu trzeba by nieco nad chłodzeniem popracować ale nie znalazłem informacji na temat podniesienia prądu a kupowanie nowych driverów nie wchodzi w grę (kolejne koszty).skaktus pisze:1,4A fakt, marny, ALE obudowa już przy tym prądzie wysiada.
FandyFire X2 Cree XM-L U2 - mini recenzja
- Sid Gotama
Popatrz tu http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13687
Ale podnoszenie prądu na własną odpowiedzialność, tryb max tylko podczas szybszej jazdy.
Ale podnoszenie prądu na własną odpowiedzialność, tryb max tylko podczas szybszej jazdy.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Tak, ale zasada jest taka sama, trzeba zmniejszyć wypadkową rezystancję rezystora pomiarowego. Najlepiej przez dolutowanie kolejnego na "kanapkę" - równolegle.
Sid Gotama, jak dasz radę to zapodaj fotkę sterownika.
Sid Gotama, jak dasz radę to zapodaj fotkę sterownika.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- Sid Gotama
- Sid Gotama
- Sid Gotama
Zaraz przy cewce masz 3 rezystory, R250, R820 i jakiś jeszcze ale nie widać oznaczenia, podnieś cewkę i sprawdź.
Te rezystory odpowiadają za prąd diod.
Te rezystory odpowiadają za prąd diod.
- Sid Gotama
Wypadkowa rezystancja wiec wychodzi 0,108Ω
Najprawdopodobniej w sterowniku siedzi układ QX5241 a on ma feedback voltage 0,2V
Czyli prąd leda liczysz 0,2/wypadkowa rezystancja.
0,2V/0,108Ω=1,85A.
Zmniejszając rezystancję prąd wzrośnie.
Przy dodaniu rezystora 1Ω równolegle z pozostałymi powinno być 1,9-2A.
Najprawdopodobniej w sterowniku siedzi układ QX5241 a on ma feedback voltage 0,2V
Czyli prąd leda liczysz 0,2/wypadkowa rezystancja.
0,2V/0,108Ω=1,85A.
Zmniejszając rezystancję prąd wzrośnie.
Przy dodaniu rezystora 1Ω równolegle z pozostałymi powinno być 1,9-2A.
- Sid Gotama