Modyfikacja NANJG 105c - driver programowalny wg ElSora
Dolutowanie 2ch AMCków samodzielnie nie dołoży Ci dodatkowego poziomu. Na 11 będzie już 2,8A.
12 jest jak ja robię wersję 2,8A i wtedy poziomy idą kolejno 0.7A - 1,4A - 2,1A - 2,8A.
Właściwie to teraz dałeś mi do myślenia i może mógłbym dorzucić kod umożliwiający za pomocą gwiazdki, wybór wersji 2,1/2,8A na etapie montażu a nie programowania, choć ta funkcja przyda się 1 osobie na 50 pewnie
W każdym bądź razie powstaje powoli (tzn jest w fazie testów) wersja 2,45A z zabezpieczeniem termicznym, 7 najwyższymi poziomami bez PWMa i z nieco większymi możliwościami konfiguracyjnymi. Także udało mi się nieco lepiej ustabilizować najniższy poziom i zmniejszyć pobór prądu przez mikroprocesor, co przekłada się na dłuższy czas pracy o ok 40 dni (oczywiście na najniższym poziomie), przy delikatnie mocniejszym świetle.
12 jest jak ja robię wersję 2,8A i wtedy poziomy idą kolejno 0.7A - 1,4A - 2,1A - 2,8A.
Właściwie to teraz dałeś mi do myślenia i może mógłbym dorzucić kod umożliwiający za pomocą gwiazdki, wybór wersji 2,1/2,8A na etapie montażu a nie programowania, choć ta funkcja przyda się 1 osobie na 50 pewnie
W każdym bądź razie powstaje powoli (tzn jest w fazie testów) wersja 2,45A z zabezpieczeniem termicznym, 7 najwyższymi poziomami bez PWMa i z nieco większymi możliwościami konfiguracyjnymi. Także udało mi się nieco lepiej ustabilizować najniższy poziom i zmniejszyć pobór prądu przez mikroprocesor, co przekłada się na dłuższy czas pracy o ok 40 dni (oczywiście na najniższym poziomie), przy delikatnie mocniejszym świetle.
ElSor - czy na bazie nanjg dałoby się zbudować driver załączający 2 grupy ledów:
2xml - działające na 10x AMC
2xpe - działające na 6x AMC
W sumie wykorzystane oryginalne 8AMC + 8 na 'kanapkę'
Latarka:
http://www.sunsky-online.com/product/de ... .id=363646
Potrzebne byłyby 3 tryby:
- 10AMC'ków (kanapki przy XML'ach)
- 6AMC (kanapki dla XPE)
- wszystkie 16AMC
Nie musi być PWM'a - wszystko leci na 100%
2xml - działające na 10x AMC
2xpe - działające na 6x AMC
W sumie wykorzystane oryginalne 8AMC + 8 na 'kanapkę'
Latarka:
http://www.sunsky-online.com/product/de ... .id=363646
Potrzebne byłyby 3 tryby:
- 10AMC'ków (kanapki przy XML'ach)
- 6AMC (kanapki dla XPE)
- wszystkie 16AMC
Nie musi być PWM'a - wszystko leci na 100%
Mieciu, za dużo cięcia i grzebania na oryginalnym PCB od NANJG-a. Lepiej zrobić swoje PCB już dopasowane do nowego body z odpowiednio pogrupowanymi AMCkami i z 4 wyjściami (na każdą diodę osobne). Sterować dało by się bez problemu nawet każdym LEDem z osobna przy czym wtedy tylko 2 by miały PWM ale myślę, że rozpiętość regulacji byłaby wystarczająca.
Właściwie ciągle sprzedaję po znajomych i osobach, które zapytają o to na PW. Zawsze mam kilka szt "na zapas" więc problemu nie ma.kermit pisze:Elsor będziesz sprzedawał te sterowniki ?
Sprawność przy poziomach innych niż MAX mają wyższą niż "zwykły" NANJG 105c, najlepszą, gdy dany poziom ma prąd <700mA.
-
Nie wiem co dokładnie masz na myśli pisząc hardware'owym ale dużo bardziej się opłaca przeciąć ścieżkę w kilku miejscach i zrobić mostki kroplą cyny niż kupować same PCB w cenie gotowego NANJGa, do tego lutować wszystko i marnować czas. W tej wersji jest 1 cięcie i 1 mostek + dolutowany kondensator. W wersji 2giej mam nieco więcej zmian "hardware'owych". Flagiusz zrobił tyle sterowników, że ma pewnie i takie i takie. Greg ma raczej software'owe + dolutowany kondensator, podobnie jak Bocian i Pyra. Barney oraz Pralat mają raczej tylko soft, bez grzebania lutownicą.
Ja jak modyfikuje sterowniki to też raczej ograniczam się do softu i dolutowania kondensatora.
Nadchodzą jednak długie zimowe wieczory i chyba popełnię coś w stylu pomysłu ElSora...
Nadchodzą jednak długie zimowe wieczory i chyba popełnię coś w stylu pomysłu ElSora...
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
Albo +termistor w wersji standard X1ElSor pisze:Greg ma raczej software'owe + dolutowany kondensator...
Swoją drogą, po święcie zmarłych będzie pewna nowinka w temacie driverów z mojej strony, bardziej "hardwarowa".
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
-
Przybliżysz coś? Pierścień magnetyczny czy wyświetlacz ?greg pisze: Swoją drogą, po święcie zmarłych będzie pewna nowinka w temacie driverów z mojej strony, bardziej "hardwarowa".
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211