Zamówienia z armytek.com
Zamówienia z armytek.com
Witam,
czy ktoś z Was robił zamówienie na armytek.com? Jeżeli tak, jak wygląda sprawa opisu przez nich przesyłki i jak to było z cłem? Przeszło czy była dopłata?
Pozdrawiam.
czy ktoś z Was robił zamówienie na armytek.com? Jeżeli tak, jak wygląda sprawa opisu przez nich przesyłki i jak to było z cłem? Przeszło czy była dopłata?
Pozdrawiam.
Z innej beczki, to jak się poczyta np. na CPF to jest stosunkowo dużo narzekań na latarki Armytek (akurat czytałem o czołówkach najwięcej). Np. koleś kupił 2 x Tiara Pro C1 i różniła się jasność trybów między tymi latarkami (w jednej z nich najniższe tryby były wręcz bezużyteczne). Są też narzekania na wskaźnik napięcia - podobno zdarzają się egzemplarze, w których przy 2.7 V wskaźnik nadal świeci na zielono, chociaż wg producenta przy 2.9 V powinien być już czerwony.
Chciałem kupić Wizarda Pro, ale przy latarce za $100 oczekiwałbym, że wszystko będzie działało jak należy. Macie jakieś doświadczenia z czołówkami Armytek?
Chciałem kupić Wizarda Pro, ale przy latarce za $100 oczekiwałbym, że wszystko będzie działało jak należy. Macie jakieś doświadczenia z czołówkami Armytek?
+1, ale mam tylko od czerwca, zobaczymy jak będzie dalejElSor pisze:Mój Wizard Pro Warm działa dobrze. Zabezpieczenia działają, jak w opisie a barwa światła z tej jest moją ulubioną.
Hmm. A pamiętasz czym się różnią? Ja kojarzę, że była jakaś wersja, które w MAIN miała tylko 3 tryby, chyba, że to był prototyp... (Teraz nie mam czasu szukać.)pralat pisze:To masz 1.0 w takim razie, bo 1.5 dopiero się do polskich sklepów "sprowadza".
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Trudno mi powiedzieć dokładnie jakie są różnice, podobno jakieś zmiany w interfejsie.
Jakby co, tutaj jest manual do v 1.5: http://www.armytek.com/index.php?dispat ... ment_id=36
UI jest w 1.5 prawdopodobnie takie jak w Tiarach, tutaj na CPF ktoś zrobił schemat jego działania (jest imponujący ...):
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ara-Pro-UI
Armytek obiecuje za jakiś czas wersję 2.0, która ma mieć elektronikę jak w 1.5, ale w zakrętce ma być magnes (jak w Tiarze).
Jakby co, tutaj jest manual do v 1.5: http://www.armytek.com/index.php?dispat ... ment_id=36
UI jest w 1.5 prawdopodobnie takie jak w Tiarach, tutaj na CPF ktoś zrobił schemat jego działania (jest imponujący ...):
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ara-Pro-UI
Armytek obiecuje za jakiś czas wersję 2.0, która ma mieć elektronikę jak w 1.5, ale w zakrętce ma być magnes (jak w Tiarze).
O błysk czego pytasz? Głównego LEDa nie, nigdy. Podświetlenie włącznika w momencie naciskania, tak, zawsze.pralat pisze:ciekawi mnie tylko czy w swoich latarkach też macie króciutki, słaby błysk przy włączaniu latarki? U mnie się pojawia, chociaż nie zawsze.
Kupowałeś z armytek.com?
Tekst podpisu:
Z mhunt.pl kupiłem.
Mam na myśli błysk głównego LEDa, ponieważ w Tiarze nie ma podświetlania włącznika.
[ Dodano: 25 Wrzesień 2014, 11:20 ]
Kontaktowałem się z serwisem Armytek-a i wg nich latarka kwalifikuje się do wymiany
[ Dodano: 29 Wrzesień 2014, 20:13 ]
Odesłałem do mHunt Tiarę celem wymiany, jednak szef tego sklepu, Damian, postanowił sprawdzić kolejną Tiarę przed wysyłką - okazało się, że wszystkie mają przed-błysk. Poprosiłem więc o odesłanie mi mojego egzemplarza i dodatkowo zamówiłem Wizarda Pro Przy okazji dostałem ogniwo 18650 gratis, więc kolejny plus dla tego sklepu. Skontaktowałem się po tym z serwisem Armytek i po przemyśleniach wyjaśnili, że pre-flash w Tiarach v.1.0 jest normalny i nie skutkuje żadnymi innymi negatywnymi konsekwencjami i wersji 2.0 go nie będzie (oczywiście na razie 2.0 nie jest dostępna).
Mam na myśli błysk głównego LEDa, ponieważ w Tiarze nie ma podświetlania włącznika.
[ Dodano: 25 Wrzesień 2014, 11:20 ]
Kontaktowałem się z serwisem Armytek-a i wg nich latarka kwalifikuje się do wymiany
[ Dodano: 29 Wrzesień 2014, 20:13 ]
Odesłałem do mHunt Tiarę celem wymiany, jednak szef tego sklepu, Damian, postanowił sprawdzić kolejną Tiarę przed wysyłką - okazało się, że wszystkie mają przed-błysk. Poprosiłem więc o odesłanie mi mojego egzemplarza i dodatkowo zamówiłem Wizarda Pro Przy okazji dostałem ogniwo 18650 gratis, więc kolejny plus dla tego sklepu. Skontaktowałem się po tym z serwisem Armytek i po przemyśleniach wyjaśnili, że pre-flash w Tiarach v.1.0 jest normalny i nie skutkuje żadnymi innymi negatywnymi konsekwencjami i wersji 2.0 go nie będzie (oczywiście na razie 2.0 nie jest dostępna).