...facebookiem
Taką ilość danych pobieram rzadko kiedy. Najczęściej jest to 5 - 10 GB w ciągu dnia, gdzie słucham radia internetowego itd.rafalzaq pisze:Z tego co mi wiadomo Adblock powoduje tylko wyłączenie wyświetlania blokowanych rzeczy. I tak się muszą ściągnąć, więc na transfer to nie pomoże. Co nie znaczy, że nie warto go instalować.
Z internetu korzystam głównie ja z bratem. Wydawało mi się, że korzystamy z niego dość intensywnie. Licznik pobranych danych w ruterze pokazuje prawie 50 GB za zeszły miesiąc i trochę ponad 30 GB w tym miesiącu. W to trzeba wliczyć m.in. ściąganie gier na steamie. Z facebooka praktycznie nie korzystamy.skaktus pisze:8 GB to nic szczególnego - wystarczy parę godzin na FB, trochę filmów i po wszystkim. Ja w ciągu jednego dnia, szukając na necie np. informacji o produkcie X, oglądając trochę filmów, potrafię pobrać 50 GB danych, gdzie spora część to filmy, fotografie itd.
Mały test - wejście na dwie strony kwejka - 8 MB.
Samo wejście na FB - kolejne 9 MB.
ILPT
Ja bym przeszukał kompa Combofixem i dla pewności Malwearbytes'em, bo raczej coś mi tu zalatuje na pasożyta. Sam FB nie mam ale często jestem proszony na przeglądnięcie kompa, tego czy tamtego bo coś net muli. Najczęściej MB znajduje po kilkaset syfów, a combofix też ma loga na kilka stron i to raz na miesiąc co najmniej. Po za tym, osoba niedoświadczona, bardzo łatwo pozwoli zainstalować się jakiemuś programowi, zwłaszcza pochodzenia z FB i wtedy trzeba listę programów przejrzeć i też jest zawsze kilka pozycji do odinstalowania.
Witam
Komputery sprawdzone, cały numer polega na tym, że sobie sprawdzałem ilości pakietów przesłanych podczas przeglądania różnych stron, i fb mnie po prostu zamurował...
Na razie jest lepiej po wyłączeniu tych wszystkich filmów i gier.
Pozdrawiam
Komputery sprawdzone, cały numer polega na tym, że sobie sprawdzałem ilości pakietów przesłanych podczas przeglądania różnych stron, i fb mnie po prostu zamurował...
Na razie jest lepiej po wyłączeniu tych wszystkich filmów i gier.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.