Romisen RC-G2 + Cree XP-E
Romisen RC-G2 + Cree XP-E
Niedawno Ciocia Cree z Ameryki przysłała ładne sample, jednym z nich okazał się XP-E R2. Trzeba było biedaka jakoś zagospodarować.
Cóż, w na stół poszedł szary Romisen RC-G2. Jakoś słabo świecił w oryginale Nie miałem PCB do wlutowania XP-E (Cree przysłała goły emiter), więc wylutowałem oryginalną diodę z Romisenka, jakiś niski bin, P2?
XP-E wkleiłem na klej termoprzewodzący z DX. Do tego kabelki od góry. Luty lekko "nasmarkane", ale wybaczcie, nie posiadam wprawy Arka w lutowaniu elementów SMD
Do środka poszedł driverek sku. 7880
Tak to świeci z Eneloopa w porównaniu z C3 na Q5 z Li-Jona.
Po lewej UltraFire C3, po prawej mod Romisen RC-G2, obie w trybie max:
Ładny kolor światła daje ten bin z sampli, zwłaszcza w porównaniu z zimnym Q5.
A teraz lekko przekręcam głowicę z reflektorem, latarka traci focus i mamy ładny, miękki promyk "pod nogi"
A na koniec "piękna i bestia"
prawo: Romisen RC-G2 i lewo: mod V-65C z MC-E na pokładzie
Musiałem zjechać z przesłoną, aby było cokolwiek widać, prócz białej plamy z MC-E
Chwilowo V-65C jest z oryginalnym refem, co widać po brzydkim beamie - rysują się osobne struktury emitera. Czekam, aż dotrze dedykowany ref do MC-E z DX, wtedy się zapewne poprawi w tej kwestii.
Acha, V-65C dostała nowe serduszko, driverek Df&Cali w wersji P7. No rewelacja, prawie 2,8A w diodę na maksie, a ten piękny low... sami zobacznie
P.S.
Przepraszam za słabą jakość zdjęć, aparat mam lekko przedpotopowy.
Cóż, w na stół poszedł szary Romisen RC-G2. Jakoś słabo świecił w oryginale Nie miałem PCB do wlutowania XP-E (Cree przysłała goły emiter), więc wylutowałem oryginalną diodę z Romisenka, jakiś niski bin, P2?
XP-E wkleiłem na klej termoprzewodzący z DX. Do tego kabelki od góry. Luty lekko "nasmarkane", ale wybaczcie, nie posiadam wprawy Arka w lutowaniu elementów SMD
Do środka poszedł driverek sku. 7880
Tak to świeci z Eneloopa w porównaniu z C3 na Q5 z Li-Jona.
Po lewej UltraFire C3, po prawej mod Romisen RC-G2, obie w trybie max:
Ładny kolor światła daje ten bin z sampli, zwłaszcza w porównaniu z zimnym Q5.
A teraz lekko przekręcam głowicę z reflektorem, latarka traci focus i mamy ładny, miękki promyk "pod nogi"
A na koniec "piękna i bestia"
prawo: Romisen RC-G2 i lewo: mod V-65C z MC-E na pokładzie
Musiałem zjechać z przesłoną, aby było cokolwiek widać, prócz białej plamy z MC-E
Chwilowo V-65C jest z oryginalnym refem, co widać po brzydkim beamie - rysują się osobne struktury emitera. Czekam, aż dotrze dedykowany ref do MC-E z DX, wtedy się zapewne poprawi w tej kwestii.
Acha, V-65C dostała nowe serduszko, driverek Df&Cali w wersji P7. No rewelacja, prawie 2,8A w diodę na maksie, a ten piękny low... sami zobacznie
P.S.
Przepraszam za słabą jakość zdjęć, aparat mam lekko przedpotopowy.
- Calineczka
- Kontakt:
Cenna uwaga, postaram się wykorzystać tą wiedzę przy następnym klejeniu XP-E. Na szczęście, coś mnie tknęło i "odessałem" maksymalnie PCB z lutu za pomocą miedzianego ekranu.Bocian pisze:A ja bym przed podklejeniem się do tego podłoża oczyścił ściernie to pole do czystej miedzi. Lutowie siakoś tak średnio ciepło przewodzi z doświadczenia
Dzięki Arku za dobre słowo Pisz do Cioci Cree, wciąż jeszcze wysyła paczuszki z AmerykiCalineczka pisze:Raaaju, ale maleństwo!!
Całkiem zgrabnie Ci to wyszło
Muszę ja mieć, ta diodkę