Oświetlenie wewnątrz garażu bez posiadania 230V

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

kisi pisze:Sam kupowałem w tej cenie bo inaczej bym nie kupił. Kątóweczka jest mała szerokości taśmy LEDowej około 7x7mm.
Hmm. A to przepraszam. Widocznie jednak dawno tam nie zaglądałem, w sumie dobrze wiedzieć, chętnie coś takiego zakupię :)

Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
luki96

Post autor: luki96 »

@Issac Spawarkie to bym podłączył, gdybym umiał sprawać :razz:. Tak bardziej serio to tyle pisało (czyli 55Ah, 420A) na ściance akumulatora, który obecnie jest u mnie w samochodzie. Chodzi o taki ściemniacz PWM http://allegro.pl/sciemniacz-pwm-do-tasm-led-8a-pilot-radiowy-i4570135946.html ?
Awatar użytkownika
Issac

Post autor: Issac »

To jest maksymalny prad ktory moze dac krotkotrwale alumulator.
Tak, regulator jest ok. Masz jakis woltomierz?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 08 wrz 2014, 14:31 przez Issac, łącznie zmieniany 1 raz.
luki96

Dobrze wiedzieć, że tyle aku daje przez chwilę, a nie na stałe. Cały czas się człowiek uczy :). Tak woltomierz mam. Nie zintegrowany z uniwersalnym multimetrem, ale taki analogowy.
Awatar użytkownika
Issac

Post autor: Issac »

Cokolwiek (element elektroniczny) podłączysz o odpowiednim napięciu, nie weźmie więcej niż zostało zaprojektowane.

To podłącz voltomierz do klem gdy będziesz używał, jak AKU będzie miał 12V to będzie już do połowy rozładowany, a przy 11,5V (JA) uznaje jako 100% wyładowany. Spokojnie będą jeszcze diody świecić pewnie do 9V, ale kwestia jest taka że akumulator się zasiarcza - niszczeje i traci pojemność (bardzo znacznie)
luki96

Tomek dzięki za wytłumaczenie co i jak. Muszę zakupić części i to złożyć wszystko ;-).
ODPOWIEDZ