Szperacz do 450zl
Tak olighty kosztują 400 zl widziałem na promocji w jednym sklepie.phantom pisze:Cena którą zapłaciłem jest już nieaktualna, VATu udało się uniknąć mimo że przesyłka była spora (aluminiowa walizka). Tak, zakup za granicą=gwarancja za granicą.
Zauważyłem, że oba Olighty można kupić w Polsce, w budżecie i z gwarancją.
XP-L V6, tint 2C, 5700K w refie Catapult puszczone 4A, oświetla budynek z odległości 650m,rafalklis pisze:Acebeam K40M oświetla budynek z odległości 375 m
jeszcze lepiej widać przy XP-G2 S2, nawet postać jak chodzi na jego tle. Budynek nie jest biały, jest jasno szary. Z K40 bedzie podobnie. Wszystko zależy na co świecisz i w jakich warunkach.
Mój szperacz na skalpowanej XM-L2 U2@ 4A w soczewce asferycznej 76mm pozwalał koledze czytać nagłówki tytułów gazety, (na drobny druk było już za ciemno) z odległości prawie 1100m.
widok z wiaduktu z którego świeciłem, budynek zaznaczony na niebiesko, był widoczny, kolega już nie, ale była wtedy idealna pogoda.
Jednak normalnie w terenie można było dostrzec człowieka jeśli się odznaczał od otoczenia z jakichś 400m, dalej już wzrok zawodzi.
Za ok 1-2 tyg., mam nadzieję, powinien się pojawić u mnie szperacz o podobnych możliwościach, również na soczewce asferycznej. Po modzie powinien być genialny zasięg, zobaczymy.
Scenic, do Twojego zastosowania potrzebujesz światła bez spilla, bo będzie on przeszkadzał, zwłaszcza jeśli będą po drodze gęsto przeszkody lub jak to nad wodą bywa mleczna atmosfera. Taki efekt da jedynie soczewka asferyczna. O takie coś
Chyba jednak kupię acebeam k40m.
Można ją jupić za 110$ (jak by się udało uniknąć VAT )
A jak się nie uda. to i tak cena będzie ok. 400zl.
Można ją jupić za 110$ (jak by się udało uniknąć VAT )
A jak się nie uda. to i tak cena będzie ok. 400zl.
Ostatnio zmieniony niedziela 07 wrz 2014, 14:53 przez Scenic, łącznie zmieniany 3 razy.