Jaką byście kupili diodę do M1? Mam latarkę Convoy M1 z diodą T5-5C, która się "popsuła" to znaczy kolega za mocno dokręcił reflektor i odkleił się emiter (chyba tak to się nazywa:P ).
Obie podane diody to ta sama barwa, bin U2 powinna być wydajniejszy ale podobno U2-4C nie istnieje a ta to tylko fantazja sklepu/dostawcy.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Jednak w teście jest porównywa U2 na podłożu aluminiowym z T6 na podłożu miedzianym. Miedź niewątpliwie daje przewagę, ale czy aż taką żeby teoretycznie słabsza dioda świeciła lepiej już od samego początku? Najlepiej gdyby test odbył się na identycznych podłożach. Ja też niedawno wybrałem T6 bo U2 ponoć nie istnieje.
Czy w standardowym sterowniku jaki znajduje się w M1 (kupiona na fasttech), można wyłączyć tryby migające poprzez zwarcie odpowiedniej gwiazdki do masy?
O tym wiem doskonale, chodzi mi o całkowite wyłączenie "migaczy". W użytku domowym całkowicie zbędne, a bardzo łatwo przypadkowo przejść w drugą grupę trybów i dać sobie stroboskopem po oczach.
Potrzebuję podpowiedzi jak rozebrać do końca M1. Doszedłem do etapu jak na zdjęciach:
Driver mogę podnieść do góry, tak że dynda na kabelkach i nie wiem co dalej. Próbowałem jakimiś nożyczkami zahaczyć o śrubki trzymające diodę, ale ani w lewo, ani w prawo - nie idzie.
Dwa pytania:
1) Czy dobrze kombinuję z tym odkręcaniem?
2) Jakiego narzędzia do tego użyć najlepiej?