Na wstępie chciałbym powitać wszystkich forumowiczów, ponieważ to mój pierwszy post.
Przepraszam że odkopuje stary temat ale chciałbym prosić o odpowiedź jakie drivery do xml t6 ze stabilizacją prądu polecacie (coś niedrogiego) gdzie przy spadku napięcia latarka by dalej świeciła tak samo.
Mam latarkę w sumie to dwie jedna na q5 czyli xr-e druga na xm-l t6 mam nadzieję bo jak rozróżnić t6 od t5... z zoomem.
Wiem że zaraz pewnie trochę osób mnie pojedzie po co mi zoom ale narazie takie latareczki mi odpowiadają bo nie widziałem odpowiednich bez zooma.
Jeśli jest ktoś chętny aby pokazać mi jak świeci prawdziwa latarka (z okolic Sulejówka) to z chęcią skorzystam.
W pierwszej latarce jest lepszy driver ponieważ nie widać spadku świecenia wraz z rozładowaniem aku, na drugiej (t6) niestety już widać.
Aku 18650 które ma 4800mAh ultrafire (w sumie napisane jest ultrafirc) ma chyba ze 480mAh więc pewnie machnęli się o jedno zero
nie można go reklamować bo to gratis...
Dioda w trybie high (ma high-medium-low-strobe-sos) przy 4,2v ma pobór na poziomie ok 1,3A i wraz ze spadkiem napięcia latarka świeci słabiej, po ok 30 min bardzo słabo.
Więc na początku chciałbym wymienić driver (czy on też odpowiada za te tryby pracy? bo mi by wystarczyły 3 high-medium-low) na taki ze stabilizacją prądu.
Podokładam też gdzieniegdzie oringi uszczelniające i sprawdze jak jest z odprowadzeniem ciepła diody, ogólnie taki mały tuning.
Pomoże ktoś z tymi driverami?